Jablečný chlebíček

Jablečný chlebíček

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2432 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 349 g
Tuky 78 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemně kořeněný, tak akorát sladký a díky jablečnému pyré a špaldové i ovesné mouce také zdravý moučník. Dát si jej můžete k snídani, ale také k odpolednímu čaji.

Suroviny

rostlinný olej 0.25 hrnek
+ na vymazání formy
mouka pšeničná hladká 1 hrnek
nebo špaldové + na vysypání formy
1 hrnek
jablečné pyré
vanilkový extrakt 1 PL
jogurt řeckého typu 0.33 hrnek
vejce 1 ks
třtinový cukr 0.5 hrnek
sůl 0.25 PL
muškátový oříšek 0.5 PL
mletý
skořice 1 PL
mletá
hřebíček 0.5 PL
mletý
jedlá soda 1 PL
kypřicí prášek do pečiva 0.5 PL
citron 0.5 ks
nastrouhaná kůra
mouka ovesná 0.5 hrnek
viz. něco navíc
Na posypku
třtinový cukr 2 PL
skořice 0.25 PL
mletá

Troubu předehřejte na 180 °C. Formu na chlebíček vymažte rostlinným olejem a vysypte moukou.

2 V míse promíchejte jablečné pyré, vanilkový extrakt, rostlinný olej a jogurt.

Vmíchejte vejce a cukr a potom přidejte sůl, všechno koření, sodu, kypřicí prášek a nastrouhanou citronovou kůru. Vsypte obě mouky, krátce promíchejte a vlijte do formy.

4 Na posypku promíchejte cukr se skořicí a směsí chlebíček posypte. Pečte asi 1 hodinu, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu moučníku nevyjde suchá.

NĚCO NAVÍC

Na ovesnou mouku rozmixujte ovesné vločky (klasické nebo drcené) na co nejjemnější směs, která bude připomínat mouku. Půl hrnku do receptu odměřte až po mixování! Do chlebíčku můžete přidat i ořechy nebo rozinky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...

Obchod Apetit