0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablečný chlebíček
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 72
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2449 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 359 g
Tuky 76 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemně kořeněný, tak akorát sladký a díky jablečnému pyré a špaldové i ovesné mouce také zdravý moučník. Dát si jej můžete k snídani, ale také k odpolednímu čaji.

Suroviny

rostlinný olej ¼ hrnku
+ na vymazání formy
mouka pšeničná hladká 1 hrnek
lze použít i hladkou špaldovou mouku + navíc na vysypání formy
recept na domácí viz odkaz v postupu
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 1 ks
třtinový cukr ½ hrnku
sůl ¼ ČL
muškátový oříšek ½ ČL
mletý
skořice 1 ČL
mletá
hřebíček ½ ČL
mletý
jedlá soda 1 ČL
kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
citronová kůra
nastrouhaná z půlky citronu
mouka ovesná ½ hrnku
viz Něco navíc
Na posypku
třtinový cukr 2 PL
skořice ¼ ČL
mletá

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Formu na chlebíček vymažte rostlinným olejem a vysypte moukou.

2

V míse promíchejte jablečné pyré, vanilkový extrakt, rostlinný olej a jogurt.

3

Vmíchejte vejce a cukr a potom přidejte sůl, všechno koření, sodu, kypřicí prášek a nastrouhanou citronovou kůru. Vsypte obě mouky, krátce promíchejte a vlijte do formy.

4

Na posypku promíchejte cukr se skořicí a směsí chlebíček posypte. Pečte asi 1 hodinu, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu moučníku nevyjde suchá.

NĚCO NAVÍC
Na ovesnou mouku rozmixujte ovesné vločky (klasické nebo drcené) na co nejjemnější směs, která bude připomínat mouku. Půl hrnku do receptu odměřte až po mixování! Do chlebíčku můžete přidat i ořechy nebo rozinky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč