0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablečný chlebíček
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8 / 5. Počet hodnocení: 42
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2449 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 359 g
Tuky 76 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemně kořeněný, tak akorát sladký a díky jablečnému pyré a špaldové i ovesné mouce také zdravý moučník. Dát si jej můžete k snídani, ale také k odpolednímu čaji.

Suroviny

rostlinný olej 0.25 hrnku
+ na vymazání formy
mouka pšeničná hladká 1 hrnek
lze použít i hladkou špaldovou mouku + navíc na vysypání formy
jablečné pyré 1 hrnek
recept na domácí viz odkaz v postupu
vanilkový extrakt 1 ČL
jogurt řeckého typu 0.33 hrnku
vejce 1 ks
třtinový cukr 0.5 hrnku
sůl 0.25 ČL
muškátový oříšek 0.5 ČL
mletý
skořice 1 ČL
mletá
hřebíček 0.5 ČL
mletý
jedlá soda 1 ČL
kypřicí prášek do pečiva 0.5 ČL
citronová kůra
nastrouhaná z půlky citronu
mouka ovesná 0.5 hrnku
viz Něco navíc
Na posypku
třtinový cukr 2 PL
skořice 0.25 ČL
mletá

Troubu předehřejte na 180 °C. Formu na chlebíček vymažte rostlinným olejem a vysypte moukou.

2 V míse promíchejte jablečné pyré, vanilkový extrakt, rostlinný olej a jogurt.

Vmíchejte vejce a cukr a potom přidejte sůl, všechno koření, sodu, kypřicí prášek a nastrouhanou citronovou kůru. Vsypte obě mouky, krátce promíchejte a vlijte do formy.

4 Na posypku promíchejte cukr se skořicí a směsí chlebíček posypte. Pečte asi 1 hodinu, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu moučníku nevyjde suchá.

NĚCO NAVÍC

Na ovesnou mouku rozmixujte ovesné vločky (klasické nebo drcené) na co nejjemnější směs, která bude připomínat mouku. Půl hrnku do receptu odměřte až po mixování! Do chlebíčku můžete přidat i ořechy nebo rozinky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý
  • Tipy a triky

12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý

Rostou vám na zahrádce cukety jako z vody nebo jste si snad domů přinesli plný košík úrody z farmářského trhu a nevíte co s nimi? Upečte si je nasladko. Pečení se zeleninou se nemusíte bát, cítit ji v dezertech téměř nebudete, přesto v...

Obchod Apetit