Jablečný chlebíček

Jablečný chlebíček

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2432 kcal
Bílkoviny 63 g
Cukr 349 g
Tuky 78 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemně kořeněný, tak akorát sladký a díky jablečnému pyré a špaldové i ovesné mouce také zdravý moučník. Dát si jej můžete k snídani, ale také k odpolednímu čaji.

Suroviny

rostlinný olej 0.25 hrnek
+ na vymazání formy
mouka pšeničná hladká 1 hrnek
nebo špaldové + na vysypání formy
1 hrnek
jablečné pyré
vanilkový extrakt 1 PL
jogurt řeckého typu 0.33 hrnek
vejce 1 ks
třtinový cukr 0.5 hrnek
sůl 0.25 PL
muškátový oříšek 0.5 PL
mletý
skořice 1 PL
mletá
hřebíček 0.5 PL
mletý
jedlá soda 1 PL
kypřicí prášek do pečiva 0.5 PL
citron 0.5 ks
nastrouhaná kůra
mouka ovesná 0.5 hrnek
viz. něco navíc
Na posypku
třtinový cukr 2 PL
skořice 0.25 PL
mletá

Troubu předehřejte na 180 °C. Formu na chlebíček vymažte rostlinným olejem a vysypte moukou.

2 V míse promíchejte jablečné pyré, vanilkový extrakt, rostlinný olej a jogurt.

Vmíchejte vejce a cukr a potom přidejte sůl, všechno koření, sodu, kypřicí prášek a nastrouhanou citronovou kůru. Vsypte obě mouky, krátce promíchejte a vlijte do formy.

4 Na posypku promíchejte cukr se skořicí a směsí chlebíček posypte. Pečte asi 1 hodinu, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu moučníku nevyjde suchá.

NĚCO NAVÍC

Na ovesnou mouku rozmixujte ovesné vločky (klasické nebo drcené) na co nejjemnější směs, která bude připomínat mouku. Půl hrnku do receptu odměřte až po mixování! Do chlebíčku můžete přidat i ořechy nebo rozinky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit