0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4 / 5. Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3571 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 520 g
Tuky 131 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou dezerty, kterých není nikdy dost! Tato pochoutka k nim bezpochyby patří.

Suroviny

máslo 125 g
změklé + na vymazání
krupicový cukr 165 g
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká 225 g
prosátá
kypřicí prášek do pečiva 1.25 ČL
mléko 1 PL
sušená pomerančová kůra 2 PL
jemně nastrouhaná, z biopomeranče
pomerančová šťáva 4 PL
čerstvě vymačkaná
1 PL
likér Cointreau
Na polevu
moučkový cukr 200 g
pomerančová šťáva 2 PL
čerstvě vymačkaná
sušená pomerančová kůra
proužky z biopomeranče

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C.

2

Máslo a cukr dejte do mísy a elektrickým ručním šlehačem utřete na krémovou a lehce nadýchanou směs.

3

Pak postupně přidejte obě vejce a dobře našlehejte.

4

Mouku smíchejte s práškem do pečiva a přisypte ji k máslovo-vaječnému krému. Promíchejte, přidejte mléko, pomerančovou kůru i šťávu a likér.

5

Formu na chlebíček o velikosti 18 × 8 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou nebo vyložte pečicím papírem.

6

Do formy vlijte těsto a pečte 55 minut tak, aby zapíchnutá špejle zůstala po vytažení čistá. Vyklopte na mřížku.

7

Na polevu v menší míse smíchejte cukr a pomerančovou šťávu a třete úplně dohladka.

8

Hotovou polevu (měla by mít tužší konzistenci) rozetřete po povrchu chlebíčku a ozdobte nastrouhanou pomerančovou kůrou.

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit