Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pomerančový chlebíček
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 23
Více než hodinu Snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3571 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 520 g
Tuky 131 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou dezerty, kterých není nikdy dost! Tato pochoutka k nim bezpochyby patří.

Suroviny

máslo 125 g
změklé + na vymazání formy
vejce 2 ks
kypřicí prášek do pečiva 1,25 ČL
sušená pomerančová kůra 2 PL
jemně nastrouhaná, z biopomeranče
pomerančová šťáva 4 PL
čerstvě vymačkaná
pomerančový likér 1 PL
např. Cointreau
Na polevu
pomerančová šťáva 2 PL
čerstvě vymačkaná
sušená pomerančová kůra
proužky z biopomeranče

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C.

2

Máslo a cukr dejte do mísy a elektrickým ručním šlehačem utřete na krémovou a lehce nadýchanou směs.

3

Pak postupně přidejte obě vejce a dobře našlehejte.

4

Mouku smíchejte s práškem do pečiva a přisypte ji k máslovo-vaječnému krému. Promíchejte, přidejte mléko, pomerančovou kůru i šťávu a likér.

5

Formu na chlebíček o velikosti 18 × 8 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou nebo vyložte pečicím papírem.

6

Do formy vlijte těsto a pečte 55 minut tak, aby zapíchnutá špejle zůstala po vytažení čistá. Vyklopte na mřížku.

7

Na polevu v menší míse smíchejte cukr a pomerančovou šťávu a třete úplně dohladka.

8

Hotovou polevu (měla by mít tužší konzistenci) rozetřete po povrchu chlebíčku a ozdobte nastrouhanou pomerančovou kůrou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín