Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Více než hodinu Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3571 kcal
Bílkoviny 57 g
Cukr 520 g
Tuky 131 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jsou dezerty, kterých není nikdy dost! Tato pochoutka k nim bezpochyby patří.

Suroviny

máslo 125 g
změklé + na vymazání
krupicový cukr 165 g
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká 225 g
prosátá
kypřicí prášek do pečiva 1.25 ČL
mléko 1 PL
sušená pomerančová kůra 2 PL
jemně nastrouhaná, z biopomeranče
pomerančová šťáva 4 PL
čerstvě vymačkaná
1 PL
likér Cointreau
Na polevu
moučkový cukr 200 g
pomerančová šťáva 2 PL
čerstvě vymačkaná
sušená pomerančová kůra
proužky z biopomeranče

1 Troubu předehřejte na 170 °C. Máslo a cukr dejte do mísy a elektrickým ručním šlehačem utřete na krémovou a lehce nadýchanou směs. Pak postupně přidejte obě vejce a dobře našlehejte. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a přisypte ji k máslovo-vaječnému krému. Promíchejte, přidejte mléko, pomerančovou kůru i šťávu a likér.

2 Formu na chlebíček o velikosti 18 × 8 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou nebo vyložte pečicím papírem. Do formy vlijte těsto a pečte 55 minut tak, aby zapíchnutá špejle zůstala po vytažení čistá. Vyklopte na mřížku.

3 Na polevu v menší míse smíchejte cukr a pomerančovou šťávu a třete úplně dohladka. Hotovou polevu (měla by mít tužší konzistenci) rozetřete po povrchu chlebíčku a ozdobte nastrouhanou pomerančovou kůrou.

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...

Obchod Apetit