Křupavý salát si můžete dát jako lehký předkrm, ale také jako přílohu k pečenému králíkovi.
Postup
Vejce uvařte natvrdo, nechte zchladnout, oloupejte a nakrájejte na plátky. Z omytých ředkviček nakrájejte měsíčky, cibulky (kromě jedné) najemno nasekejte. Všechnu zeleninu lehce promíchejte v míse a dejte do lednice.
Na zálivku metlou rozšlehejte olej s hořčicí. Přilijte studený vývar, ocet a opepřete a osolte. Znovu vše vyšlehejte; podle chuti můžete přidat kapičku medu. Zeleninu rozdělte na talířky, přidejte plátky vajec a přelijte vše zálivkou. Salát ozdobte odloženou jarní cibulkou pokrájenou na kolečka.
NĚCO NAVÍC
Koupíte-li polníček na farmářském trhu, přímo od farmáře, nebo si ho dokonce vypěstujete na zahrádce, bude od hlíny. Nejdřív z něj proto odštípněte kořínky, dobře ho omyjte a nechte okapat nebo opatrně osušte v salátové odstředivce. Pak pokračujte v přípravě podle receptu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jarní oběd jako z Francie(4 recepty )
- Lehké saláty: 45 nejlepších ověřených receptů(45 receptů )