Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polníčkový salát s vejci
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 13
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1274 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 7 g
Tuky 118 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavý salát si můžete dát jako lehký předkrm, ale také jako přílohu k pečenému králíkovi.

Suroviny

vejce 3 ks
ředkvičky 1 svazek
jarní cibulka 1 svazek
polníček 200 g
+ něco navíc
Na zálivku
olivový olej extra panenský 6 PL
hořčice dijonská 1 PL
vývar zeleninový 100 ml
domácí
vinný ocet bílý 1 ČL
sůl mořská
pepř
drcený
med 1 kapka

Postup

1

Vejce uvařte natvrdo, nechte zchladnout, oloupejte a nakrájejte na plátky. Z omytých ředkviček nakrájejte měsíčky, cibulky (kromě jedné) najemno  nasekejte. Všechnu zeleninu lehce promíchejte v míse a dejte do lednice.

2

Na zálivku metlou rozšlehejte olej s hořčicí. Přilijte studený vývar, ocet a opepřete a osolte. Znovu vše vyšlehejte; podle chuti můžete přidat kapičku medu. Zeleninu rozdělte na talířky, přidejte plátky vajec a přelijte vše zálivkou. Salát ozdobte odloženou jarní cibulkou pokrájenou na kolečka.

NĚCO NAVÍC
Koupíte-li polníček na farmářském trhu, přímo od farmáře, nebo si ho dokonce vypěstujete na zahrádce, bude od hlíny. Nejdřív z něj proto odštípněte kořínky, dobře ho omyjte a nechte okapat nebo opatrně osušte v salátové odstředivce. Pak pokračujte v přípravě podle receptu.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...