Slané koláče po vzoru lotrinského quiche jsou v létě velmi vítány! V jemné sýrové náplni polníček skvěle vynikne.
Suroviny
mouka pšeničná hladká
220
g
sůl
ČL
máslo
120
g
žloutek
1
ks
Na náplň
slanina
8
plátků
polníček
2
hrsti
smetana na vaření
500
ml
sýr
200
g
strouhaný
parmazán
3
PL
strouhaný
vejce
4
ks
sůl
pepř
na dochucení
Postup
1
Z uvedených surovin zpracujte těsto a nechte je v chladu odpočinout. Vyválejte, vyložte jím menší pekáček či formu a vraťte na chvíli do chladu. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a deset minut korpus předpékejte.
2
Slaninu pokrájete a vyškvařte. Část polníčku najemno nasekejte. V míse promíchejte smetanu, oba druhy sýra, vejce, slaninu a nasekaný i celý polníček. Osolte, opepřete, opatrně vlijte do korpusu a pečte zhruba čtvrt hodiny, až náplň zpevní. Nechte trochu vychladnout a podávejte nakrájené na řezy.
Komentáře