Slané koláče po vzoru lotrinského quiche jsou v létě velmi vítány! V jemné sýrové náplni polníček skvěle vynikne.
1. Z uvedených surovin zpracujte těsto a nechte je v chladu odpočinout. Vyválejte, vyložte jím menší pekáček či formu a vraťte na chvíli do chladu. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a deset minut korpus předpékejte.
2. Slaninu pokrájete a vyškvařte. Část polníčku najemno nasekejte. V míse promíchejte smetanu, oba druhy sýra, vejce, slaninu a nasekaný i celý polníček. Osolte, opepřete, opatrně vlijte do korpusu a pečte zhruba čtvrt hodiny, až náplň zpevní. Nechte trochu vychladnout a podávejte nakrájené na řezy.
Jak je na tom Polníček náplni rozhodně nepřidá kalorie, cenné látky ale ano: ve 100 g má jen 19 kcal (80 kJ), ale 38 mg vitaminu C a také dostatek vitaminů skupiny B.
2. Slaninu pokrájete a vyškvařte. Část polníčku najemno nasekejte. V míse promíchejte smetanu, oba druhy sýra, vejce, slaninu a nasekaný i celý polníček. Osolte, opepřete, opatrně vlijte do korpusu a pečte zhruba čtvrt hodiny, až náplň zpevní. Nechte trochu vychladnout a podávejte nakrájené na řezy.
Jak je na tom Polníček náplni rozhodně nepřidá kalorie, cenné látky ale ano: ve 100 g má jen 19 kcal (80 kJ), ale 38 mg vitaminu C a také dostatek vitaminů skupiny B.
Komentáře
Anonym
02.04.2008 09:03
Apetit 7/07