Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polštářky se šunkou, sýrem a špenátem

Jsou skvělé horké, právě vytažené z trouby, ale pokud zbudou, hodí se i jako svačina na druhý den.

Vydání: 2017/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 16 kousků
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Chuťovka

Ingredience

    • 1 balení listového těsta (450 g)
    • 2 lžíce másla
    • špetka soli a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 240 ml mléka, teplého
    • 450 g listů čerstvého špenátu, překrájených
    • 220 g vařené šunky (nechte si u řezníka ukrojit silnější plát), na kostičky
    • 125 g tvrdého sýra, nejlépe gruyère, nastrouhaného
    • 1 vejce, prošlehané

Příprava jídla

1 Listové těsto rozválejte na rozměr cca 25x40cm (nebo kupte rozválené) a nakrájejte je na čtverce o hraně cca 8cm. Ty pak skládejte na plech a prozatím uložte do chladu. Rozpalte troubu na 200°C.

2 Připravte bešamel. Na mírném plameni rozehřejte máslo. Přidejte mouku a sůl a míchejte, dokud nevznikne zlatavá jíška. Tu postupně zalijte teplým mlékem, rozmíchejte metličkou a nechte asi 7 minut vařit. Pak ztlumte plamen a na mírném ohni provařte dalších 10 minut, dokud bešamel nezhoustne. Pokud je třeba, promixujte nebo protřete přes síto.

3 Do bešamelu vmíchejte špenát a vařte další minutu. Přijdete větší část sýra (trošku si nechte stranou na posypání) a šunku, zamíchejte.

4 Připravené korpusy vyndejte z lednice, do každého čtverce navršte část bešamelové směsi. Vejce rozmíchejte s jednou lžící studené vody a okraj čtverců potřete. Nakonec středy posypte zbylým sýrem, vložte do vyhřáté trouby a pečte 20 minut, dokud nejsou zlatavé. Servírujte se zeleným salátem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Finská rybí polévka

Kuře s mozzarellou a sušenými rajčaty

Jemné pastýřské koláčky

Burgery z řepy a fety

REKLAMA

Přidat komentář