Očarujte halloweenské návštěvníky těmito dýňovými strašidly. Kouzelné sušenky si všichni zamilují.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. V míse utřete máslo, přisypte mouku, moučkový cukr a pomerančovou kůru a vypracujte vláčné těsto. Uhněťte z něj kouli, zabalte ji do fólie a na hodinu dejte do lednice.
Na pomoučněném vále rozválejte těsto na tloušťku asi 3 mm. Vykrojte 24 koleček o průměru zhruba 7,5 cm a rozložte je na 2 plechy.
Do 12 koleček malým ostrým nožem vykrájejte ,halloweenské šklebíkyʻ. Z vykrájených kousků těsta vytvarujte dýním stopky. Přimáčkněte k sušence tak, aby se těsto pěkně spojilo. Na tvářičkách udělejte nožem čáry tak, aby vypadaly jako rýhy na dýni.
Sušenky pečte zhruba 15 minut dozlatova. Po vytažení z trouby je nechte chvilku odpočinout a pak je přendejte na mřížku a nechte zcela vychladnout.
Přísady na polevu vymíchejte dohladka, dle potřeby přidejte pomerančovou šťávu a dejte stranou. Na náplň smíchejte mascarpone s moučkovým cukrem a vmíchejte zchladlou rozpuštěnou čokoládu.
Rozetřete náplň na připravená kolečka a navrch přitiskněte ,šklebíkyʻ. Sušenky promažte až těsně předtím, než je budete jíst, zůstanou tak hezky křupavé. Potřete polevou (použijte čistý štětec nebo štětec na potírání těsta). Jezte ještě v ten samý den.