0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pomerančovo-dýňové sušenky

Pomerančovo-dýňové sušenky

4.7/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2663 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 246 g
Tuky 167 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Očarujte halloweenské návštěvníky těmito dýňovými strašidly. Kouzelné sušenky si všichni zamilují.

Suroviny

máslo 140 g
změklé
mouka pšeničná hladká 175 g
moučkový cukr 50 g
najemno nastrouhaná kůra
Na polevu
moučkový cukr 50 g
pomerančová šťáva 1 PL
Na náplň
moučkový cukr 1 ČL
čokoláda na vaření 25 g

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. V míse utřete máslo, přisypte mouku, moučkový cukr a pomerančovou kůru a vypracujte vláčné těsto. Uhněťte z něj kouli, zabalte ji do fólie a na hodinu dejte do lednice.

2

Na pomoučněném vále rozválejte těsto na tloušťku asi 3 mm. Vykrojte 24 koleček o průměru zhruba 7,5 cm a rozložte je na 2 plechy.

3

Do 12 koleček malým ostrým nožem vykrájejte ,halloweenské šklebíkyʻ. Z vykrájených kousků těsta vytvarujte dýním stopky. Přimáčkněte k sušence tak, aby se těsto pěkně spojilo. Na tvářičkách udělejte nožem čáry tak, aby vypadaly jako rýhy na dýni.

4

Sušenky pečte zhruba 15 minut dozlatova. Po vytažení z trouby je nechte chvilku odpočinout a pak je přendejte na mřížku a nechte zcela vychladnout.

5

Přísady na polevu vymíchejte dohladka, dle potřeby přidejte pomerančovou šťávu a dejte stranou. Na náplň smíchejte mascarpone s moučkovým cukrem a vmíchejte zchladlou rozpuštěnou čokoládu.

6

Rozetřete náplň na připravená kolečka a navrch přitiskněte ,šklebíkyʻ. Sušenky promažte až těsně předtím, než je budete jíst, zůstanou tak hezky křupavé. Potřete polevou (použijte čistý štětec nebo štětec na potírání těsta). Jezte ještě v ten samý den.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč