Pomerančovou variantu máslového dortu si budete žárlivě vychutnávat sami.
Suroviny
máslový dort dle zákl. receptu
pomerančový džus
125
ml
sušená pomerančová kůra
2
PL
jemně nastrouhaná nejlépe bio
mák celý
3
PL
Postup
1
Předehřejte troubu na 160 ºC.
2
Postupujte podle základního receptu a spolu s moukou a kypřicím práškem přidejte do těsta 125 ml pomerančového džusu, 2 lžíce jemně strouhané kůry z chemicky neošetřeného pomeranče a 3 lžíce máku. Lžící naklaďte těsto do formy o průměru 22 centimetrů vyložené pečicím papírem.
3
Pečte 1 hodinu 10 minut, pak zapíchněte do těsta špejli – když ji vytáhnete čistou, vyndejte dort z trouby. Nechte ho deset minut ve formě, pak vyndejte a přesuňte vychladnout na mřížku.
[[nid:8598]]Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 38 sladkých makových receptů(38 receptů )