0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pomerančový máslový dort s mákem

Pomerančový máslový dort s mákem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pomerančový máslový dort s mákem

3.4 / 5. Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné 8–10 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 331 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 21 g
Tuky 19 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pomerančovou variantu máslového dortu si budete žárlivě vychutnávat sami.

Suroviny

máslový dort dle zákl. receptu
pomerančový džus 125 ml
sušená pomerančová kůra 2 PL
jemně nastrouhaná nejlépe bio
mák celý 3 PL

1 Předehřejte troubu na 160 ºC.

2 Postupujte podle základního receptu a spolu s moukou a kypřicím práškem přidejte do těsta 125 ml pomerančového džusu, 2 lžíce jemně strouhané kůry z chemicky neošetřeného pomeranče a 3 lžíce máku. Lžící naklaďte těsto do formy o průměru 22 centimetrů vyložené pečicím papírem.

3 Pečte 1 hodinu 10 minut, pak zapíchněte do těsta špejli – když ji vytáhnete čistou, vyndejte dort z trouby. Nechte ho deset minut ve formě, pak vyndejte a přesuňte vychladnout na mřížku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč