Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1097 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 93 g
Tuky 57 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Tento recept jsem si připravila na praktickou zkoušku. Spojila jsem v něm trochu fantazie s tradičními postupy,“ napsala nám Martina Konečná z Pardubic. Z vašich houbových receptů nám ten její zachutnal nejvíc.

Suroviny

žampiony portobello 1 ks
ghí
lze nahradit olivovým olejem
menší, nadrobno
na klínky
pórek 50 g
smetana 150 g
kousek
suché
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián
čerstvý
Na bramborové nočky
oloupané
vejce 1 ks

Postup

1

Nejdřív připravte noky: Z nastrouhaných brambor, vejce, mouky a soli vypracujte hladké těsto. Tvarujte noky a vařte je v osolené vroucí vodě (po uvaření je můžete dozlatova opéct na přepuštěném másle). Ochuťte je tymiánem, pepřem, popřípadě i solí.

2

Třeně zbavený žampion osolte, opepřete a z obou stran opečte na troše přepuštěného másla či olivového oleje. Přidejte cibuli a šalotku a společně s pórkem nakrájeným na asi 2 cm silné a 8 cm dlouhé plátky vše krátce osmahněte. Zalijte bílým vínem, nechte ho vyvařit, pak přilijte smetanu a společně poduste. Nakonec přidejte na zjemnění kousek másla, ale už nevařte. Osolte a opepřete. Omáčku se žampionem podávejte s noky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...