„Tento recept jsem si připravila na praktickou zkoušku. Spojila jsem v něm trochu fantazie s tradičními postupy,“ napsala nám Martina Konečná z Pardubic. Z vašich houbových receptů nám ten její zachutnal nejvíc.
Suroviny
Postup
Nejdřív připravte noky: Z nastrouhaných brambor, vejce, mouky a soli vypracujte hladké těsto. Tvarujte noky a vařte je v osolené vroucí vodě (po uvaření je můžete dozlatova opéct na přepuštěném másle). Ochuťte je tymiánem, pepřem, popřípadě i solí.
Třeně zbavený žampion osolte, opepřete a z obou stran opečte na troše přepuštěného másla či olivového oleje. Přidejte cibuli a šalotku a společně s pórkem nakrájeným na asi 2 cm silné a 8 cm dlouhé plátky vše krátce osmahněte. Zalijte bílým vínem, nechte ho vyvařit, pak přilijte smetanu a společně poduste. Nakonec přidejte na zjemnění kousek másla, ale už nevařte. Osolte a opepřete. Omáčku se žampionem podávejte s noky.