0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Steak s portobellem a bramborovou kaší

Steak s portobellem a bramborovou kaší

4.2/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6848 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 174 g
Tuky 606 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Tohle jídlo je pro mě opravdový svátek. Na talíř se totiž sejdou moje oblíbené suroviny – šťavnatý steak, voňavá houba a hedvábně hladká bramborová kaše,“ zasnila se nad tou dokonalostí redaktorka Darina Sieglová.

Suroviny

brambory 800 g
varný typ C
mléko 100 ml
máslo 60 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na steak
4 ks
steak z hovězí svíčkové 4 cm vysoké
rostlinný olej 1 PL
Na dokončení
žampiony portobello 4 ks
větší, lze nahradit 8 ks menších
máslo 2 PL
nejlépe přepuštěné
šalvěj 1 svazek

1 Brambory oloupejte, nakrájejte na stejně velké kusy a uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte je a nechte chvíli odejít páru. Mezitím ohřejte mléko se smetanou. Brambory rozšťouchejte, přilijte trochu horkého mléka se smetanou, vraťte je na plotnu nebo nad velice mírný plamen a šťouchejte a přilévejte mléko. Nebojte se dát tekutiny více, brambory v ní pěkně dojdou a nasáknou ji. Přidejte máslo a zapojte ruční šlehač. Brambory vyšlehejte do hedvábné a načechrané kaše. Dosolte.

2 Steaky obalte po obvodu slaninou a omotejte potravinářským provázkem. Na rozpálené železné pánvi s olejem je opékejte 2–3 minuty z každé strany, dejte je na talíř a zakryjte alobalem, aby se v mase rozležela šťáva. 

3 Portobello osolte, opepřete a orestujte na másle, 4–5 minut z každé strany. Přidejte šalvěj, krátce orestujte a podávejte se steakem a kaší.

NĚCO NAVÍC
Tip redaktorky Dariny: Pokud se chci jó rozmazlit, vliju do výpeku z masa a hub 50 ml smetany, přidám 1–2 lžíce mascarpone a nechám výpek svařit do neodolatelně dobré omáčky. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč