Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Steak s portobellem a bramborovou kaší

Steak s portobellem a bramborovou kaší

3.9/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6848 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 174 g
Tuky 606 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Tohle jídlo je pro mě opravdový svátek. Na talíř se totiž sejdou moje oblíbené suroviny – šťavnatý steak, voňavá houba a hedvábně hladká bramborová kaše,“ zasnila se nad tou dokonalostí redaktorka Darina Sieglová.

Suroviny

varný typ C
mléko 100 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na steak
4 ks
steak z hovězí svíčkové 4 cm vysoké
rostlinný olej 1 PL
Na dokončení
žampiony portobello 4 ks
větší, lze nahradit 8 ks menších
nejlépe přepuštěné
šalvěj 1 svazek

Postup

1

Brambory oloupejte, nakrájejte na stejně velké kusy a uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte je a nechte chvíli odejít páru. Mezitím ohřejte mléko se smetanou. Brambory rozšťouchejte, přilijte trochu horkého mléka se smetanou, vraťte je na plotnu nebo nad velice mírný plamen a šťouchejte a přilévejte mléko. Nebojte se dát tekutiny více, brambory v ní pěkně dojdou a nasáknou ji. Přidejte máslo a zapojte ruční šlehač. Brambory vyšlehejte do hedvábné a načechrané kaše. Dosolte.

2

Steaky obalte po obvodu slaninou a omotejte potravinářským provázkem. Na rozpálené železné pánvi s olejem je opékejte 2–3 minuty z každé strany, dejte je na talíř a zakryjte alobalem, aby se v mase rozležela šťáva.

3

Portobello osolte, opepřete a orestujte na másle, 4–5 minut z každé strany. Přidejte šalvěj, krátce orestujte a podávejte se steakem a kaší.

NĚCO NAVÍC
Tip redaktorky Dariny: Pokud se chci jó rozmazlit, vliju do výpeku z masa a hub 50 ml smetany, přidám 1–2 lžíce mascarpone a nechám výpek svařit do neodolatelně dobré omáčky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...