
Pralinky s čokoládou a arašídovým máslem
Jednoduché pralinky, které zvládne absolutně každý. Trik je v kvalitních ingrediencích – burákovém másle a čokoládě.
Ingredience
- 180 g smetany ke šlehání
- 135 g arašídového másla
- 120 g tmavé čokolády, nalámané
- 54 g bílé čokolády, nalámané
- 400 g mléčné čokolády, nasekané nahrubo
- vločková sůl
NA DOKONČENÍ
Příprava jídla
1 Čtvercovou formu o hraně 20 cm vyložte pečicím papírem – dno i stěny, nejlépe když vystřihnete čtverec papíru na dno a strany vyložíte pásem papíru.
2 Smetanu přiveďte těsně pod bod varu a odstavte z plotny. Přidejte arašídové máslo i obě čokolády a míchejte, dokud se vše nerozpustí a nespojí v kompaktní hmotu. Promixujte tyčovým mixérem – držte jej ponořený, ať do hmoty nevháníte vzduch! Čokoládovou směs vlijte do připravené formy. Nechte zcela ztuhnout, nejlépe v lednici. Poté ostrým nožem nakrájejte na čtverečky a dejte je chladit nebo krátce zmrazte (stačí půl hodiny).
3 Čokoládu na dokončení opatrně rozpusťte v mikrovlnce nebo nad vodní lázní. Rozpouštějte ji pomalu a často míchejte. Jednotlivé čtverečky namáčejte v čokoládě a skládejte na plech vyložený pečicím papírem. Na obalování použijte nejlépe vidličky nebo vidličky na fondue a vždy při vyndavání pralinek jimi mírně poklepejte o okraj misky, ať z nich oklepete přebytečnou čokoládu. Čtverečky posypte vločkovou solí a nechte zatuhnout.
NĚCO NAVÍC
Pralinky uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, nemusí být v chladu.
Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Přidat komentář