Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pralinky s čokoládou a arašídovým máslem

Jednoduché pralinky, které zvládne absolutně každý. Trik je v kvalitních ingrediencích – burákovém másle a čokoládě.

Vydání: 2020/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na cca 40 bonbonů
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chladnutí
P
Cukroví

Ingredience

    • 180 g smetany ke šlehání
    • 135 g arašídového másla
    • 120 g tmavé čokolády, nalámané
    • 54 g bílé čokolády, nalámané

    NA DOKONČENÍ

    • 400 g mléčné čokolády, nasekané nahrubo
    • vločková sůl

Příprava jídla

1 Čtvercovou formu o hraně 20 cm vyložte pečicím papírem – dno i stěny, nejlépe když vystřihnete čtverec papíru na dno a strany vyložíte pásem papíru.

2 Smetanu přiveďte těsně pod bod varu a odstavte z plotny. Přidejte arašídové máslo i obě čokolády a míchejte, dokud se vše nerozpustí a nespojí v kompaktní hmotu. Promixujte tyčovým mixérem – držte jej ponořený, ať do hmoty nevháníte vzduch! Čokoládovou směs vlijte do připravené formy. Nechte zcela ztuhnout, nejlépe v lednici. Poté ostrým nožem nakrájejte na čtverečky a dejte je chladit nebo krátce zmrazte (stačí půl hodiny).

3 Čokoládu na dokončení opatrně rozpusťte v mikrovlnce nebo nad vodní lázní. Rozpouštějte ji pomalu a často míchejte. Jednotlivé čtverečky namáčejte v čokoládě a skládejte na plech vyložený pečicím papírem. Na obalování použijte nejlépe vidličky nebo vidličky na fondue a vždy při vyndavání pralinek jimi mírně poklepejte o okraj misky, ať z nich oklepete přebytečnou čokoládu. Čtverečky posypte vločkovou solí a nechte zatuhnout.

NĚCO NAVÍC
Pralinky uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, nemusí být v chladu.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Popraskané čokoládové sušenky

Čokoládovo-kávový dort

Žitné vafle s whiskey

Uzlíky s čokoládou a pistáciemi

Čokoládová bábovka s tahini

Všestranné ořechy. Odkud pocházejí, čím nám prospívají a co s nimi v kuchyni?

Chcete mlsat zdravěji? Vyrobte si ořechové máslo

REKLAMA

Přidat komentář