Vynikající příloha k dušené zvěřině nebo hovězímu masu.
Suroviny
mrkev
700
g
nahrubo
900
g
tuřín nebo kedlubna
jarní cibulka
1
svazek
najemno
máslo
50
g
pomerančová šťáva
1,5
dcl
sůl
pepř
Co můžete udělat den předem
1Mrkev a tuřín dejte do hrnce a zalijte osolenou vodou. Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a nechte zvolna probublávat asi 15 minut. Přidejte jarní cibulky a vařte ještě 5 minut nebo aby tuřín i mrkev změkly.
2Zeleninu slijte přes velký cedník, vraťte do hrnce a rozšťouchejte šťouchadlem na brambory, aby se kusy rozpadly, ale nebyly na hladkou kaši. Přikryjte a uchovejte na chladném místě.
V den D
3Do zeleniny vmíchejte máslo a pomerančovou šťávu, hřejte na středním plameni, aby se tuřín prohřál, a pořádně osolte a opepřete.
4Podávejte nejlépe ke zvěřině na pivu s opilými švestkami.