0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Promačkaný tuřín s karotkou

Promačkaný tuřín s karotkou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 684 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 64 g
Tuky 42 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vynikající příloha k dušené zvěřině nebo hovězímu masu.

Suroviny

mrkev 700 g
nahrubo
900 g
tuřín nebo kedlubna
jarní cibulka 1 svazek
najemno
máslo 50 g
pomerančová šťáva 1,5 dcl
sůl
pepř

Co můžete udělat den předem

1Mrkev a tuřín dejte do hrnce a zalijte osolenou vodou. Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a nechte zvolna probublávat asi 15 minut. Přidejte jarní cibulky a vařte ještě 5 minut nebo aby tuřín i mrkev změkly.

2Zeleninu slijte přes velký cedník, vraťte do hrnce a rozšťouchejte šťouchadlem na brambory, aby se kusy rozpadly, ale nebyly na hladkou kaši. Přikryjte a uchovejte na chladném místě.

V den D

3Do zeleniny vmíchejte máslo a pomerančovou šťávu, hřejte na středním plameni, aby se tuřín prohřál, a pořádně osolte a opepřete.

4Podávejte nejlépe ke zvěřině na pivu s opilými švestkami.

 

 

 

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč