Promačkaný tuřín s karotkou

Promačkaný tuřín s karotkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 684 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 64 g
Tuky 42 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vynikající příloha k dušené zvěřině nebo hovězímu masu.

Suroviny

mrkev 700 g
nahrubo
900 g
tuřín nebo kedlubna
jarní cibulka 1 svazek
najemno
máslo 50 g
pomerančová šťáva 1.5 dcl
sůl
pepř

Co můžete udělat den předem

1Mrkev a tuřín dejte do hrnce a zalijte osolenou vodou. Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a nechte zvolna probublávat asi 15 minut. Přidejte jarní cibulky a vařte ještě 5 minut nebo aby tuřín i mrkev změkly.

2Zeleninu slijte přes velký cedník, vraťte do hrnce a rozšťouchejte šťouchadlem na brambory, aby se kusy rozpadly, ale nebyly na hladkou kaši. Přikryjte a uchovejte na chladném místě.

V den D

3Do zeleniny vmíchejte máslo a pomerančovou šťávu, hřejte na středním plameni, aby se tuřín prohřál, a pořádně osolte a opepřete.

4Podávejte nejlépe ke zvěřině na pivu s opilými švestkami.

 

 

 

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit