Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Promačkaný tuřín s karotkou

Promačkaný tuřín s karotkou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 684 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 64 g
Tuky 42 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vynikající příloha k dušené zvěřině nebo hovězímu masu.

Související recepty

Suroviny

mrkev 700 g
nahrubo
900 g
tuřín nebo kedlubna
jarní cibulka 1 svazek
najemno
pomerančová šťáva 1,5 dcl
sůl
pepř

Postup

1

Co můžete udělat den předem

Mrkev a tuřín dejte do hrnce a zalijte osolenou vodou. Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a nechte zvolna probublávat asi 15 minut. Přidejte jarní cibulky a vařte ještě 5 minut nebo aby tuřín i mrkev změkly.

2

Zeleninu slijte přes velký cedník, vraťte do hrnce a rozšťouchejte šťouchadlem na brambory, aby se kusy rozpadly, ale nebyly na hladkou kaši. Přikryjte a uchovejte na chladném místě.

V den D

3

Do zeleniny vmíchejte máslo a pomerančovou šťávu, hřejte na středním plameni, aby se tuřín prohřál, a pořádně osolte a opepřete.

4

Podávejte nejlépe ke zvěřině na pivu s opilými švestkami.

Apetit magazín