0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Promačkaný tuřín s karotkou

Promačkaný tuřín s karotkou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 684 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 64 g
Tuky 42 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vynikající příloha k dušené zvěřině nebo hovězímu masu.

Suroviny

mrkev 700 g
nahrubo
900 g
tuřín nebo kedlubna
jarní cibulka 1 svazek
najemno
máslo 50 g
pomerančová šťáva 1.5 dcl
sůl
pepř

Co můžete udělat den předem

1Mrkev a tuřín dejte do hrnce a zalijte osolenou vodou. Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a nechte zvolna probublávat asi 15 minut. Přidejte jarní cibulky a vařte ještě 5 minut nebo aby tuřín i mrkev změkly.

2Zeleninu slijte přes velký cedník, vraťte do hrnce a rozšťouchejte šťouchadlem na brambory, aby se kusy rozpadly, ale nebyly na hladkou kaši. Přikryjte a uchovejte na chladném místě.

V den D

3Do zeleniny vmíchejte máslo a pomerančovou šťávu, hřejte na středním plameni, aby se tuřín prohřál, a pořádně osolte a opepřete.

4Podávejte nejlépe ke zvěřině na pivu s opilými švestkami.

 

 

 

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit