Takto upravená karotka je vynikající ke kuřecímu masu, ale dát si ji můžete i jako samostatné jídlo. Čas ušetříte, když použijete mražené baby karotky.
Suroviny
baby mrkev
500
g
celé
olivový olej
3
PL
římský kmín
1
PL
celý, krátce opražený
hořčičné semínko
1
ČL
hnědá
chilli paprička
1
ks
sušená, drcená
česnek
2
stroužky
na plátky
pomerančová šťáva
z jendoho plodu
kozí sýr
150
g
čerstvý
koriandr čerstvý
1
hrst
lístky nasekané nahrubo
Postup
1
Vařte karotku 5 minut na páře. Troubu předehřejte na 200 ºC. V zapékací nádobě promíchejte karotku, olej, koření, česnek a polovinu pomerančové šťávy. Dejte do trouby a pečte 20 minut. Vyjměte, posypte rozdrobeným sýrem, přelijte zbytkem pomerančové šťávy a posypte koriandrem. Podávejte třeba s kuskusem.
NĚCO NAVÍC: Nejlepší a nejkrásnější jsou mladé čerstvé karotky koupené na trhu od malopěstitele. Při očištění jim ještě nechte asi centimetr nebo dva živé zelené natě, na talíři pak vypadají opravdu nádherně.