0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená karotka s kozím sýrem

Pečená karotka s kozím sýrem

4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1166 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 53 g
Tuky 80 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takto upravená karotka je vynikající ke kuřecímu masu, ale dát si ji můžete i jako samostatné jídlo. Čas ušetříte, když použijete mražené baby karotky.

Suroviny

baby mrkev 500 g
celé
olivový olej 3 PL
římský kmín 1 PL
celý, krátce opražený
hořčičné semínko 1 ČL
hnědá
chilli paprička 1 ks
sušená, drcená
česnek 2 stroužky
na plátky
pomerančová šťáva
z jendoho plodu
kozí sýr 150 g
čerstvý
koriandr čerstvý 1 hrst
lístky nasekané nahrubo

Vařte karotku 5 minut na páře. Troubu předehřejte na 200 ºC. V zapékací nádobě promíchejte karotku, olej, koření, česnek a polovinu pomerančové šťávy. Dejte do trouby a pečte 20 minut. Vyjměte, posypte rozdrobeným sýrem, přelijte zbytkem pomerančové šťávy a posypte koriandrem. Podávejte třeba s kuskusem.

NĚCO NAVÍC: Nejlepší a nejkrásnější jsou mladé čerstvé karotky koupené na trhu od malopěstitele. Při očištění jim ještě nechte asi centimetr nebo dva živé zelené natě, na talíři pak vypadají opravdu nádherně.

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit