Tyhle nepečené dortíky můžete udělat do malých formiček, ale nebojte se ani klasické velké dortové formy!
Suroviny
Postup
Jahody očistěte a nakrájejte na poloviny, větší na čtvrtky, vsypte do hrnce, přisypte cukr a krátce svařte, jen aby se cukr rozpustil, a krátce rozmixujte. Želatinu vsypte do rendlíčku, přilijte 4 lžíce vody a nechte nabobtnat. Poté krátce a lehce zahřejte, aby se želatina rozpustila, a polovinu přimíchejte k jahodám. Sušenky rozmixujte, přilijte máslo, promíchejte a vtlačte na dno malých formiček (o průměru 6–8 cm).
Čokoládu vsypte do žáruvzdorné misky, přilijte 150g smetany a ve vodní lázni nechte za občasného míchání čokoládu ve smetaně rozpustit. Zbylou zahřátou želatinu vlijte k čokoládě a promíchejte. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Do mísy vlijte 200g smetany a ušlehejte ji tak, aby dělala měkké špičky. Za stálého šlehání přilijte rozpuštěnou čokoládu a zašlehejte ji. Hotovou směs rozdělte do formiček na sušenkový základ a dejte na půl hodiny do lednice ztuhnout.
Do mísy vlijte zbylou smetanu, ušlehejte ji do měkkých špiček, za stálého šlehání přilijte rozmixované jahody a zašlehejte je. Jahodovou smetanu rozdělte do formiček a vraťte do lednice. Nechte alespoň 3–4 hodiny, nejlépe přes noc, ztuhnout. Hotové dortíky vyjměte z formiček, ozdobte jahodami a mátou a pocukrujte.
Komentáře
Dobrý den,
je možné doplnit na jaký průměr formiček je tento recept?
Děkuji :)
Doplněno :-)! Děkujeme za připomínku.