Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pruhované jahodové dortíčky

Pruhované jahodové dortíčky

3.8/5 Počet hodnocení: 45
Do hodiny Velmi snadné Na 6-8 dortíků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4897 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 344 g
Tuky 376 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle nepečené dortíky můžete udělat do malých formiček, ale nebojte se ani klasické velké dortové formy!

Související recepty

Suroviny

jahody 300 g
prášková
sušenky 250 g
např. Bebe, grahamové nebo lotusky
rozpuštěné
na ozdobení
máta
lístky na ozdobení
na poprášení

Postup

1

Jahody očistěte a nakrájejte na poloviny, větší na čtvrtky, vsypte do hrnce, přisypte cukr a krátce svařte, jen aby se cukr rozpustil, a krátce rozmixujte. Želatinu vsypte do rendlíčku, přilijte 4 lžíce vody a nechte nabobtnat. Poté krátce a lehce zahřejte, aby se želatina rozpustila, a polovinu přimíchejte k jahodám. Sušenky rozmixujte, přilijte máslo, promíchejte a vtlačte na dno malých formiček (o průměru 6–8 cm).

2

Čokoládu vsypte do žáruvzdorné misky, přilijte 150g smetany a ve vodní lázni nechte za občasného míchání čokoládu ve smetaně rozpustit. Zbylou zahřátou želatinu vlijte k čokoládě a promíchejte. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Do mísy vlijte 200g smetany a ušlehejte ji tak, aby dělala měkké špičky. Za stálého šlehání přilijte rozpuštěnou čokoládu a zašlehejte ji. Hotovou směs rozdělte do formiček na sušenkový základ a dejte na půl hodiny do lednice ztuhnout.

3

Do mísy vlijte zbylou smetanu, ušlehejte ji do měkkých špiček, za stálého šlehání přilijte rozmixované jahody a zašlehejte je. Jahodovou smetanu rozdělte do formiček a vraťte do lednice. Nechte alespoň 3–4 hodiny, nejlépe přes noc, ztuhnout. Hotové dortíky vyjměte z formiček, ozdobte jahodami a mátou a pocukrujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Komentáře

29.07.2018 18:32

Dobrý den,
je možné doplnit na jaký průměr formiček je tento recept?
Děkuji :)

30.07.2018 12:22

Doplněno :-)! Děkujeme za připomínku.

Apetit magazín

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi
  • Zajímavosti

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...