Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pruhované jahodové dortíčky

Pruhované jahodové dortíčky

3.8/5 Počet hodnocení: 42
Do hodiny Velmi snadné Na 6-8 dortíků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4897 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 344 g
Tuky 376 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle nepečené dortíky můžete udělat do malých formiček, ale nebojte se ani klasické velké dortové formy!

Suroviny

jahody 300 g
prášková
sušenky 250 g
např. Bebe, grahamové nebo lotusky
rozpuštěné
na ozdobení
máta
lístky na ozdobení
na poprášení

Postup

1

Jahody očistěte a nakrájejte na poloviny, větší na čtvrtky, vsypte do hrnce, přisypte cukr a krátce svařte, jen aby se cukr rozpustil, a krátce rozmixujte. Želatinu vsypte do rendlíčku, přilijte 4 lžíce vody a nechte nabobtnat. Poté krátce a lehce zahřejte, aby se želatina rozpustila, a polovinu přimíchejte k jahodám. Sušenky rozmixujte, přilijte máslo, promíchejte a vtlačte na dno malých formiček (o průměru 6–8 cm).

2

Čokoládu vsypte do žáruvzdorné misky, přilijte 150g smetany a ve vodní lázni nechte za občasného míchání čokoládu ve smetaně rozpustit. Zbylou zahřátou želatinu vlijte k čokoládě a promíchejte. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Do mísy vlijte 200g smetany a ušlehejte ji tak, aby dělala měkké špičky. Za stálého šlehání přilijte rozpuštěnou čokoládu a zašlehejte ji. Hotovou směs rozdělte do formiček na sušenkový základ a dejte na půl hodiny do lednice ztuhnout.

3

Do mísy vlijte zbylou smetanu, ušlehejte ji do měkkých špiček, za stálého šlehání přilijte rozmixované jahody a zašlehejte je. Jahodovou smetanu rozdělte do formiček a vraťte do lednice. Nechte alespoň 3–4 hodiny, nejlépe přes noc, ztuhnout. Hotové dortíky vyjměte z formiček, ozdobte jahodami a mátou a pocukrujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Komentáře

29.07.2018 18:32

Dobrý den,
je možné doplnit na jaký průměr formiček je tento recept?
Děkuji :)

30.07.2018 12:22

Doplněno :-)! Děkujeme za připomínku.

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...