Kombinace brambor, čočky a špenátu ve vás vzbuzuje pochyby? Zkuste je odložit, protože výsledek je naprosto famózní. Navíc pstruha se salátem s čočkou a pečenými bramborami zvládnete připravit za cca 45 minut.
Suroviny
brambory
1
kg
olivový olej
2
PL
+ na opékání
sůl
1
ČL
rukola
50
g
nejlépe směs se špenátem
čočka
300
g
hnědá, vařená, může být i z konzervy
pstruh
800
g
filátka, nebo jiná bělomasá ryba
Na zálivku
olivový olej extra panenský
60
ml
kopr
10
g
posekaný nadrobno
pažitka
10
g
posekaná nadrobno
vinný ocet bílý
2
PL
hořčice dijonská
1
ČL
med
½
ČL
nebo javorový sirup
sůl
½
ČL
pepř
½
ČL
čerstvě mletý
Postup
1
Troubu předehřejte na 200°C a vyložte plech pečicím papírem. Brambory omyjte, větší překrojte napůl, aby byly všechny zhruba stejně velké. Vsypte je na plech, zakápněte olivovým olejem, osolte a promíchejte. Pečte 40–50 minut dozlatova.
2
Připravte zálivku: v misce prošlehejte všechny suroviny a případně dochuťte solí nebo medem.
3
Špenát, rukolu a čočku dejte do mísy, přidejte horké brambory, zalijte zálivkou a promíchejte. Pstruha osolte, opečte na oleji a podávejte se salátkem.