Pečeného pstruha jsme tentokrát oblékli do pořádně pikantního kabátku z pasty tom yum. Jakou přílohu zvolit k rybě v thajském stylu? Doporučujeme zářivě žlutou kurkumovou rýži.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 220°C. Plech vyložte pečicím papírem a položte na něj pstruha.
Pastu tom yum promíchejte s limetovou kůrou, rostlinným olejem a rybí omáčkou a vzniklou směs vmasírujte do ryby ze všech stran zvenku i zevnitř. Břicho pstruha naplňte stroužky česneku a kolem poházejte cherry rajčátka, klínky červené cibule a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Vložte do trouby a pečte 25 minut.
Zatímco se ryba peče, připravte kurkumovou rýži. Jasmínovou rýži propláchněte v cedníku studenou vodou, dejte do hrnce, zalijte 1,5 hrnkem studené vody, přidejte kurkumu a špetku soli a přiveďte k varu. Pak stáhněte oheň na mírný, přiklopte pokličkou a vařte 15 minut. Uvařenou rýži načechrejte vidličkou a podávejte k upečenému pstruhovi a zelenině, posypané lístky čerstvého koriandru.