Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečený pstruh v thajském stylu s kurkumovou rýží
Pečený pstruh v thajském stylu s kurkumovou rýží
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečený pstruh v thajském stylu s kurkumovou rýží

5/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1538 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 211 g
Tuky 50 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečeného pstruha jsme tentokrát oblékli do pořádně pikantního kabátku z pasty tom yum. Jakou přílohu zvolit k rybě v thajském stylu? Doporučujeme zářivě žlutou kurkumovou rýži.

Související recepty

Suroviny

pstruh 2 ks
1 velký nebo 2 malí pstruzi, vykuchaní
pasta tom yum
jemně nastrouhaná z 1 limety
rostlinný olej 1 PL
rybí omáčka 3 PL
česnek 6 stroužků
oloupané a naplocho rozmáčknuté nožem
rajčata cherry 250 g
větší přepůlená
nakrájená na klínky
zbavená semínek a nakrájená nadrobno
koriandr čerstvý lístky
k podávání
Na kurkumovou rýži
rýže jasmínová 1 hrnek
voda 1,5 hrnku
studená
sůl

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C. Plech vyložte pečicím papírem a položte na něj pstruha.

2

Pastu tom yum promíchejte s limetovou kůrou, rostlinným olejem a rybí omáčkou a vzniklou směs vmasírujte do ryby ze všech stran zvenku i zevnitř. Břicho pstruha naplňte stroužky česneku a kolem poházejte cherry rajčátka, klínky červené cibule a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Vložte do trouby a pečte 25 minut. 

3

Zatímco se ryba peče, připravte kurkumovou rýži. Jasmínovou rýži propláchněte v cedníku studenou vodou, dejte do hrnce, zalijte 1,5 hrnkem studené vody, přidejte kurkumu a špetku soli a přiveďte k varu. Pak stáhněte oheň na mírný, přiklopte pokličkou a vařte 15 minut. Uvařenou rýži načechrejte vidličkou a podávejte k upečenému pstruhovi a zelenině, posypané lístky čerstvého koriandru.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/7

Apetit magazín