0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pstruh po mlynářsku

Pstruh po mlynářsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pstruh po mlynářsku

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2493 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 41 g
Tuky 215 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept ze ,zlatého fondu‘ – tedy zcela jednoduchý a generacemi kuchařů prověřený. Zn.: Čerstvá ryba nutná!

Suroviny

pstruh 4 ks
každý zhruba 250g – celí, vykuchaní
citron 2 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká 3 PL
olivový olej 6 PL
máslo 6 PL
petrželka snítky
kudrnka, lístky otrhané
brambory vařené
k podávání

Postup

1

Pstruhy důkladně opláchněte a pak je utřete papírovou utěrkou dosucha. Pokapejte je zvenčí i zevnitř šťávou z 1 citronu a osolte. Mouku nasypte na talíř a ryby v ní z obou stran obalte. Ve velké pánvi (nebo ve dvou, pokud chcete připravit všechny ryby najednou) rozehřejte olej a ryby na něm cca 5 minut z každé strany opékejte, aby získaly křupavou kůrčičku. 

2

Hotové pstruhy vyjměte a uchovejte v teple. Olej z pánve slijte a vytřete ji čistou papírovou utěrkou. Z druhého citronu oloupejte slupku včetně bílé části a nakrájejte jej na plátky. Do pánve vložte máslo, lístky petrželky a plátky citronu a nechte zpěnit. Pstruhy položte na nahřátý talíř a přelijte zpěněným máslem s petrželkou a plátky citronu. Okořeňte čerstvě mletým pepřem. Jídlo je možné doplnit vařenými bramborami.

NĚCO NAVÍC
Spolu s rybami můžete pro ozvláštnění opéct v pánvi na oleji i pár koleček citronu s kůrou, není to však nutné.

Související články

Jak provonět ryby
  • Tipy a triky

Jak provonět ryby

Rybu napřed vykuchejte a vykostěte od hřbetu, nebo klasicky.   ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit