Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pstruh po mlynářsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2493 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 41 g
Tuky 215 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept ze ,zlatého fondu‘ – tedy zcela jednoduchý a generacemi kuchařů prověřený. Zn.: Čerstvá ryba nutná!

Suroviny

pstruh 4 ks
každý zhruba 250g – celí, vykuchaní
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 6 PL
petrželka snítky
kudrnka, lístky otrhané
k podávání

Postup

1

Pstruhy důkladně opláchněte a pak je utřete papírovou utěrkou dosucha. Pokapejte je zvenčí i zevnitř šťávou z 1 citronu a osolte. Mouku nasypte na talíř a ryby v ní z obou stran obalte. Ve velké pánvi (nebo ve dvou, pokud chcete připravit všechny ryby najednou) rozehřejte olej a ryby na něm cca 5 minut z každé strany opékejte, aby získaly křupavou kůrčičku. 

2

Hotové pstruhy vyjměte a uchovejte v teple. Olej z pánve slijte a vytřete ji čistou papírovou utěrkou. Z druhého citronu oloupejte slupku včetně bílé části a nakrájejte jej na plátky. Do pánve vložte máslo, lístky petrželky a plátky citronu a nechte zpěnit. Pstruhy položte na nahřátý talíř a přelijte zpěněným máslem s petrželkou a plátky citronu. Okořeňte čerstvě mletým pepřem. Jídlo je možné doplnit vařenými bramborami.

NĚCO NAVÍC
Spolu s rybami můžete pro ozvláštnění opéct v pánvi na oleji i pár koleček citronu s kůrou, není to však nutné.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...