0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pstruh po mlynářsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2493 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 41 g
Tuky 215 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept ze ,zlatého fondu‘ – tedy zcela jednoduchý a generacemi kuchařů prověřený. Zn.: Čerstvá ryba nutná!

Suroviny

pstruh 4 ks
každý zhruba 250g – celí, vykuchaní
sůl
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká 3 PL
olivový olej 6 PL
máslo 6 PL
petrželka snítky
kudrnka, lístky otrhané
brambory vařené
k podávání

Postup

1

Pstruhy důkladně opláchněte a pak je utřete papírovou utěrkou dosucha. Pokapejte je zvenčí i zevnitř šťávou z 1 citronu a osolte. Mouku nasypte na talíř a ryby v ní z obou stran obalte. Ve velké pánvi (nebo ve dvou, pokud chcete připravit všechny ryby najednou) rozehřejte olej a ryby na něm cca 5 minut z každé strany opékejte, aby získaly křupavou kůrčičku. 

2

Hotové pstruhy vyjměte a uchovejte v teple. Olej z pánve slijte a vytřete ji čistou papírovou utěrkou. Z druhého citronu oloupejte slupku včetně bílé části a nakrájejte jej na plátky. Do pánve vložte máslo, lístky petrželky a plátky citronu a nechte zpěnit. Pstruhy položte na nahřátý talíř a přelijte zpěněným máslem s petrželkou a plátky citronu. Okořeňte čerstvě mletým pepřem. Jídlo je možné doplnit vařenými bramborami.

NĚCO NAVÍC
Spolu s rybami můžete pro ozvláštnění opéct v pánvi na oleji i pár koleček citronu s kůrou, není to však nutné.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč