Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Skořicové pusinky s třešněmi v sirupu
Skořicové pusinky s třešněmi v sirupu
ZDROJ: Image Professionals
sdílet:

Skořicové pusinky s třešněmi v sirupu

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4073 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 772 g
Tuky 83 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladší už tohle léto ani nemůže být! Křehká sladká pusinka doplněná šlehačkou a aromatickými třešněmi v sirupu vám naprosto učaruje. Jen pozor, jedna vám asi stačit nebude...

Související recepty

Suroviny

kyselina citronová 3 g
badyán ½ hvězdičky
skořice 1 svitek
Na pusinky
z vajec velikosti L
sůl
škrob 1 ČL
kukuřičný
mletá
Na dokončení

Postup

1

Třešně omyjte a vypeckujte. Do hrnce vlijte 250 ml vody, přidejte cukr, kyselinu citronovou, badyán a skořici. Přiveďte k varu a zvolna vařte, aby se cukr rozpustil. Odstavte, vsypte třešně, přilijte amaretto a nechte zvolna zchladnout.

2

Na pusinky rozpalte troubu na 180°C. Plech vyložte pečicím papírem. Bílky vyšlehejte dotuha se špetkou soli a 1 lžící cukru. Po troškách přidávejte zbylý cukr a sníh, dále šlehejte, až se začne lesknout a půjde vytahovat do špiček.

3

Škrob smíchejte se skořicí a zapracujte do sněhu. Hmotou naplňte cukrářský sáček s řezanou špičkou a na pečicí papír nastříkejte ozdobně 6 pusinek – aby byly všechny stejně (nebo alespoň obdobně) velké, nakreslete si ze spodní strany pečicího papíru kola o stejném průměru cca 15 cm. Strany udělejte ozdobné a o něco vyšší než střed. Plech vložte do trouby, teplotu snižte na 150°C a pečte pusinky cca 10 minut. Následně pootevřete dvířka, strčte do nich rukojeť vařečky a pusinky ještě cca 1 hodinu sušte při 120°C. Pusinky vyjměte, nechte je vychladnout a opatrně sloupněte z papíru.

4

Smetanu vyšlehejte dotuha s vanilkovým cukrem. Sněhové dortíčky postavte na talíře, naplňte šlehačkou a tu přelijte sirupem s třešněmi. Zbývající šlehačku a třešně v sirupu podávejte zvlášť.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/7

Apetit magazín