Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Skořicové pusinky s třešněmi v sirupu
Skořicové pusinky s třešněmi v sirupu
ZDROJ: Image Professionals
sdílet:

Skořicové pusinky s třešněmi v sirupu

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4073 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 772 g
Tuky 83 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladší už tohle léto ani nemůže být! Křehká sladká pusinka doplněná šlehačkou a aromatickými třešněmi v sirupu vám naprosto učaruje. Jen pozor, jedna vám asi stačit nebude...

Suroviny

kyselina citronová 3 g
badyán ½ hvězdičky
skořice 1 svitek
Na pusinky
z vajec velikosti L
sůl
škrob 1 ČL
kukuřičný
mletá
Na dokončení

Postup

1

Třešně omyjte a vypeckujte. Do hrnce vlijte 250 ml vody, přidejte cukr, kyselinu citronovou, badyán a skořici. Přiveďte k varu a zvolna vařte, aby se cukr rozpustil. Odstavte, vsypte třešně, přilijte amaretto a nechte zvolna zchladnout.

2

Na pusinky rozpalte troubu na 180°C. Plech vyložte pečicím papírem. Bílky vyšlehejte dotuha se špetkou soli a 1 lžící cukru. Po troškách přidávejte zbylý cukr a sníh, dále šlehejte, až se začne lesknout a půjde vytahovat do špiček.

3

Škrob smíchejte se skořicí a zapracujte do sněhu. Hmotou naplňte cukrářský sáček s řezanou špičkou a na pečicí papír nastříkejte ozdobně 6 pusinek – aby byly všechny stejně (nebo alespoň obdobně) velké, nakreslete si ze spodní strany pečicího papíru kola o stejném průměru cca 15 cm. Strany udělejte ozdobné a o něco vyšší než střed. Plech vložte do trouby, teplotu snižte na 150°C a pečte pusinky cca 10 minut. Následně pootevřete dvířka, strčte do nich rukojeť vařečky a pusinky ještě cca 1 hodinu sušte při 120°C. Pusinky vyjměte, nechte je vychladnout a opatrně sloupněte z papíru.

4

Smetanu vyšlehejte dotuha s vanilkovým cukrem. Sněhové dortíčky postavte na talíře, naplňte šlehačkou a tu přelijte sirupem s třešněmi. Zbývající šlehačku a třešně v sirupu podávejte zvlášť.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/7

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč