Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Více než hodinu Velmi snadné 8 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2176 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 50 g
Tuky 185 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Francouzský koláč v českém provedení potěší i na cestách či na pikniku.

Suroviny

listové těsto 1 bal
máslo
anglická slanina 100 g
pokrájená
cibule 1 ks
smetana ke šlehání 150 ml
vejce 2 ks
sýr ementál 150 g
strouhaný
sůl
pepř

Postup

1

Plátem hotového listového těsta vyložte dortovou formu.

2

V pánvi na másle asi 3 minuty poduste 100 g pokrájené anglické slaniny a 1 pokrájenou cibuli.

3

Nechte zchladnout, pak vmíchejte 150 ml smetany ke šlehání, 2 vejce, 150 g strouhaného ementálu, osolte a opepřete.

4

Směsí zalijte těsto a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 35 minut dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...
Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?
  • Novinky a zajímavosti

Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?

Zatímco větrník si nedovedeme představit bez karamelového krému a polevy, dezertu Paris Brest nesmí chybět oříškový mousseline. Přestože se komponenty liší chuťově i přípravou, mají tyto dezerty společného jmenovatele. Je jím korpus ve...
Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...

Obchod Apetit