Barevný pokrm z quinoy obstojí coby výživná snídaně i jako rychlá večeře. Je jen na vás v jakou denní dobu si ho dopřejete, ale jedno je jisté – pochutnáte si v každém případě.
Suroviny
quinoa
250
g
uvařená
sůl
fazole černé
100
g
z konzervy, slité, propláchnuté a scezené
baby špenát
50
g
římský kmín
½
ČL
celý, opražený
cibule červená
¼
ks
nadrobno
limetová šťáva
z 1 limety
olivový olej
1
PL
avokádo
1
ks
oloupané, vypeckované, na plátky
vejce
2
ks
sázená
koriandr čerstvý
čerstvý
pálivá
Postup
1
Quinou uvařte podle návo-du na obalu (nebo prohřejte) a podle potřeby sceďte. Přidejte fazole, nasekaný špenát, římský kmín, červenou cibuli, limetovou šťávu a olivový olej, promíchejte.
2
Rozdělte do misek, do každé přidejte 1/2 avokáda, 1 volské oko a hrstičku koriandrových lístků. Podávejte s pálivou omáčkou.
NĚCO NAVÍC
Na 250 g uvařené quinoy je třeba cca 100 g suché.
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 jídel vhodných pro diabetiky, která budete chtít jíst každý den(30 receptů )
- 3 osvědčené způsoby, jak snadno a rychle připravit jídlo na dovolené(12 receptů )
- 30 receptů na snadná vegetariánská jídla, která v létě oceníte(33 receptů )
- Skvělé večeře pro horké letní dny, u kterých se nezapotíte: Uvařte si jednoduché špagety puttanesca nebo tabouleh (59 receptů )