Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Quinoa s volským okem a avokádem
Quinoa s volským okem a avokádem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Quinoa s volským okem a avokádem

4.9/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1781 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 195 g
Tuky 75 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Barevný pokrm z quinoy obstojí coby výživná snídaně i jako rychlá večeře. Je jen na vás v jakou denní dobu si ho dopřejete, ale jedno je jisté – pochutnáte si v každém případě. 

Suroviny

quinoa 250 g
uvařená
sůl
fazole černé 100 g
z konzervy, slité, propláchnuté a scezené
římský kmín ½ ČL
celý, opražený
nadrobno
limetová šťáva
z 1 limety
olivový olej 1 PL
oloupané, vypeckované, na plátky
vejce 2 ks
sázená
koriandr čerstvý
čerstvý

Postup

1

Quinou uvařte podle návo-du na obalu (nebo prohřejte) a podle potřeby sceďte. Přidejte fazole, nasekaný špenát, římský kmín, červenou cibuli, limetovou šťávu a olivový olej, promíchejte. 

2

Rozdělte do misek, do každé přidejte 1/2 avokáda, 1 volské oko a hrstičku koriandrových lístků. Podávejte s pálivou omáčkou.

NĚCO NAVÍC
Na 250 g uvařené quinoy je třeba cca 100 g suché.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...