Rajčatová polévka se slaninou

Rajčatová polévka se slaninou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (4)
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4219 kcal
Bílkoviny 410 g
Sacharidy 310 g
Tuky 131 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Receptů na rajčatovou polévku existuje nespočet, když jsem ale objevili tenhle, hned tak jej nevyměníme!

Suroviny

slanina 8 plátků
mrkev 4 ks
nakrájené nahrubo
cibule 2 ks
nakrájené nahrubo
česnek 8 stroužků
na plátky
rajčatová passata 3 PL
lze nahradit protlakem
vývar 2 l
zeleninového nebo drůbežího
tymián sušený 1 ČL
bobkový list 2 ks
konzervovaná rajčata krájená 800 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
krupicový cukr
na dochucení
parmazán
hoblinky, k podávání
petrželkový olej
k podávání
bageta
k podávání

Plátky slaniny opečte nasucho dokřupava. Přidejte mrkev, cibuli, česnek a opékejte, dokud nezačne zelenina měknout. Přidejte rajčatový protlak a krátce opečte, aby zesládl a začal karamelizovat. Přidejte vývar, tymián, bobkový list, rajčata a nechte 20 minut vařit. Vyjměte bobkový list a rozmixujte dohladka. Dochuťte solí, pepřem a případně cukrem. Podávejte s hoblinkami parmazánu, pokapané petrželkovým olejem a s bagetkou .

NĚCO NAVÍC
Bagetku můžete podélně rozkrojit a opéct – pod grilem nebo na pánvi. Potom ji potřete petrželkovým olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Novinky a zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...

Obchod Apetit