0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rajčatová polévka se slaninou

Rajčatová polévka se slaninou

3.8 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4219 kcal
Bílkoviny 410 g
Sacharidy 310 g
Tuky 131 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Receptů na rajčatovou polévku existuje nespočet, když jsem ale objevili tenhle, hned tak jej nevyměníme!

Suroviny

slanina 8 plátků
mrkev 4 ks
nakrájené nahrubo
cibule 2 ks
nakrájené nahrubo
česnek 8 stroužků
na plátky
rajčatová passata 3 PL
lze nahradit protlakem
vývar 2 l
zeleninového nebo drůbežího
tymián sušený 1 ČL
bobkový list 2 ks
konzervovaná rajčata krájená 800 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
krupicový cukr
na dochucení
parmazán
hoblinky, k podávání
petrželkový olej
k podávání
bageta
k podávání

Plátky slaniny opečte nasucho dokřupava. Přidejte mrkev, cibuli, česnek a opékejte, dokud nezačne zelenina měknout. Přidejte rajčatový protlak a krátce opečte, aby zesládl a začal karamelizovat. Přidejte vývar, tymián, bobkový list, rajčata a nechte 20 minut vařit. Vyjměte bobkový list a rozmixujte dohladka. Dochuťte solí, pepřem a případně cukrem. Podávejte s hoblinkami parmazánu, pokapané petrželkovým olejem a s bagetkou .

NĚCO NAVÍC
Bagetku můžete podélně rozkrojit a opéct – pod grilem nebo na pánvi. Potom ji potřete petrželkovým olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?
  • Zajímavosti

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?

Už jste někdy ochutnali jedlé zlato? Pravděpodobně ne a tak vás možná zajímá, jak se vyrábí a jak chutná. Otázkou rovněž zůstává, jestli je jedlé zlato bezpečné. Poznejte jednu z největších podivuhodností, kterou kulinářský svět nabízí. ...
5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě
  • Zdraví a výživa

5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě

Vybrali jsme pro vás potraviny, které jsou nabité zdravím a blahodárnými účinky. Objevte jejich skrytou sílu a ochutnejte si je v našich receptech. Jsou skvělým způsobem, jak před podzimem a plískanicemi nastartovat imunitu. ...
Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit