
Rajčatová polévka se slaninou
Receptů na rajčatovou polévku existuje nespočet, když jsem ale objevili tenhle, hned tak jej nevyměníme!
Vydání: 2018/5
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 8 plátků slaniny
- 4 mrkve, nakrájené nahrubo
- 2 cibule, nakrájené nahrubo
- 8 stroužků česneku, na plátky
- 3 lžíce passaty či rajčatového protlaku
- 2 litry vývaru, zeleninového nebo drůbežího
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 2 bobkové listy
- 2x 400 g konzerva krájených rajčat
- sůl, čerstvě mletý pepř a krupicový cukr na dochucení
- hoblinky parmazánu, petrželkový olej a bagetka k podávání
Příprava jídla
1 Plátky slaniny opečte nasucho dokřupava. Přidejte mrkev, cibuli, česnek a opékejte, dokud nezačne zelenina měknout. Přidejte rajčatový protlak a krátce opečte, aby zesládl a začal karamelizovat. Přidejte vývar, tymián, bobkový list, rajčata a nechte 20 minut vařit. Vyjměte bobkový list a rozmixujte dohladka. Dochuťte solí, pepřem a případně cukrem. Podávejte s hoblinkami parmazánu, pokapané petrželkovým olejem a s bagetkou .
NĚCO NAVÍC
Bagetku můžete podélně rozkrojit a opéct – pod grilem nebo na pánvi. Potom ji potřete petrželkovým olejem.
Přidat komentář