Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rajčatová polévka se slaninou

Receptů na rajčatovou polévku existuje nespočet, když jsem ale objevili tenhle, hned tak jej nevyměníme!

Vydání: 2018/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT40M
Vaření 0:40
Polévka

Ingredience

    • 8 plátků slaniny
    • 4 mrkve, nakrájené nahrubo
    • 2 cibule, nakrájené nahrubo
    • 8 stroužků česneku, na plátky
    • 3 lžíce passaty či rajčatového protlaku
    • 2 litry vývaru, zeleninového nebo drůbežího
    • 1 lžička sušeného tymiánu
    • 2 bobkové listy
    • 2x 400 g konzerva krájených rajčat
    • sůl, čerstvě mletý pepř a krupicový cukr na dochucení
    • hoblinky parmazánu, petrželkový olej a bagetka k podávání
     

Příprava jídla

Plátky slaniny opečte nasucho dokřupava. Přidejte mrkev, cibuli, česnek a opékejte, dokud nezačne zelenina měknout. Přidejte rajčatový protlak a krátce opečte, aby zesládl a začal karamelizovat. Přidejte vývar, tymián, bobkový list, rajčata a nechte 20 minut vařit. Vyjměte bobkový list a rozmixujte dohladka. Dochuťte solí, pepřem a případně cukrem. Podávejte s hoblinkami parmazánu, pokapané petrželkovým olejem a s bagetkou .

NĚCO NAVÍC
Bagetku můžete podélně rozkrojit a opéct – pod grilem nebo na pánvi. Potom ji potřete petrželkovým olejem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vepřová roláda s bramborovou kaší

Tvarohový koláč s mandlovou drobenkou

Pečená krůtí stehna

Přidat komentář