Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rajčatová polévka se slaninou

Receptů na rajčatovou polévku existuje nespočet, když jsem ale objevili tenhle, hned tak jej nevyměníme!

Vydání: 2018/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT40M
Vaření 0:40
Polévka

Ingredience

    • 8 plátků slaniny
    • 4 mrkve, nakrájené nahrubo
    • 2 cibule, nakrájené nahrubo
    • 8 stroužků česneku, na plátky
    • 3 lžíce passaty či rajčatového protlaku
    • 2 litry vývaru, zeleninového nebo drůbežího
    • 1 lžička sušeného tymiánu
    • 2 bobkové listy
    • 2x 400 g konzerva krájených rajčat
    • sůl, čerstvě mletý pepř a krupicový cukr na dochucení
    • hoblinky parmazánu, petrželkový olej a bagetka k podávání
     

Příprava jídla

Plátky slaniny opečte nasucho dokřupava. Přidejte mrkev, cibuli, česnek a opékejte, dokud nezačne zelenina měknout. Přidejte rajčatový protlak a krátce opečte, aby zesládl a začal karamelizovat. Přidejte vývar, tymián, bobkový list, rajčata a nechte 20 minut vařit. Vyjměte bobkový list a rozmixujte dohladka. Dochuťte solí, pepřem a případně cukrem. Podávejte s hoblinkami parmazánu, pokapané petrželkovým olejem a s bagetkou .

NĚCO NAVÍC
Bagetku můžete podélně rozkrojit a opéct – pod grilem nebo na pánvi. Potom ji potřete petrželkovým olejem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vepřová roláda s bramborovou kaší

Tvarohový koláč s mandlovou drobenkou

Pečená krůtí stehna

REKLAMA

Přidat komentář