Receptů na rajčatovou polévku existuje nespočet, když jsem ale objevili tenhle, hned tak jej nevyměníme!
Suroviny
slanina
8
plátků
mrkev
4
ks
nakrájené nahrubo
cibule
2
ks
nakrájené nahrubo
česnek
8
stroužků
na plátky
rajčatová passata - pyré
3
PL
lze nahradit protlakem
vývar
2
l
zeleninového nebo drůbežího
tymián sušený
1
ČL
bobkový list
2
ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
na dochucení
hoblinky, k podávání
petrželkový olej
k podávání
bageta
k podávání
Postup
1
Plátky slaniny opečte nasucho dokřupava. Přidejte mrkev, cibuli, česnek a opékejte, dokud nezačne zelenina měknout.
2
Přidejte rajčatový protlak a krátce opečte, aby zesládl a začal karamelizovat. Přidejte vývar, tymián, bobkový list, rajčata a nechte 20 minut vařit.
3
Vyjměte bobkový list a rozmixujte dohladka. Dochuťte solí, pepřem a případně cukrem.
4
Podávejte s hoblinkami parmazánu, pokapané petrželkovým olejem a s bagetkou .
NĚCO NAVÍC
Bagetku můžete podélně rozkrojit a opéct – pod grilem nebo na pánvi. Potom ji potřete petrželkovým olejem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 24 rajských polévek, které vás nadchnou(24 receptů )