Krůtí šunka je libová, dietní a vhodná i pro malé děti a všechny, kdo si v jídelníčku hlídají obsah tuku.Výborně se hodí pro přípravu obložených chlebíčků a sendvičů, použít ji můžete do salátů, těstovin nebo k zapékání.
Piškotová roláda? Pro někoho strašák, pro jiného sladké potěšení. Jak ji upéct, aby byla nadýchaná? Jak ji zarolovat bez prasklin? Hoďte obavy za hlavu! S našimi tipy zvládnete roládu jako profesionál.
...
Jáhly se vracejí na výsluní – a není divu! Jsou výživné, chutné, lehce stravitelné a jejich příprava je překvapivě jednoduchá. A právě z nich se připravuje jahelník, který se dříve pekl hlavně o svátcích. Dnes si ho ale můžete dopřát...
Parmazán – sýr, který dokáže i obyčejné jídlo proměnit v kulinářský zážitek s nádechem Itálie. Víte, jak jej správně uchovávat, aby nezplesnivěl, neoschl a zůstal dlouho čerstvý? Máme pro vás jednoduché triky, díky kterým vám parmazán...
Každou zimu se norské pobřeží stává dějištěm úchvatného přírodního jevu, kdy se treska skrei vydává na svou tisícikilometrovou pouť z Barentsova moře k břehům souostroví Lofoty. Tato sezónní delikatesa, ceněná pro svou pevnou texturu a...
Vyrazili jste na lyže do Alp a přemýšlíte, co si kromě zážitků přivézt domů? Hory nejsou jen rájem pro turisty, ale i pro gurmány. Alpské regiony nabízejí nepřeberné množství chutí, které si můžete odvézt – ať už jde o sýry, špek nebo pivo....