0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Řapíková polévka se slaninou

Řapíková polévka se slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Řapíková polévka se slaninou

4.3/5 Počet hodnocení: 19
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1332 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 114 g
Tuky 68 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krém z řapíkatého celeru je podstatně svěžejší než z jeho bulvového bratra. Při jeho přípravě můžete také zpracovat zbytek řapíkatého celeru a doplnit ho libovolnou kořenovou zeleninou uvařenou spolu s bramborami doměkka.

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nakrájená nahrubo
řapíkatý celer 1 ks
nakrájený na tenko, trochu můžete nechat na ozdobení
omyté, oloupané, nakrájené na plátky
vývar kuřecí 900 ml
či zeleninový
v plátcích
máta 1 hrst
lístky, trochu nechat i na ozdobení
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Ve velkém rendlíku rozehřejte olej na středním ohni. Vsypte cibuli a řapíkatý celer a opékejte doměkka, asi 10 minut.

2

Vsypte brambory, zalijte vývarem. Přiveďte k varu. Zmírněte oheň a zvolna vařte pod pokličkou 20 minut (brambory musí změknout).

3

Odstavte, nechte 5 minut chladnout.

4

Mezitím opečte v troubě pod grilem nebo v nepřilnavé pánvi slaninu dokřupava, osušte ji na papírových utěrkách. Podle chuti ji nalámejte či nasekejte.

5

Do polévky přidejte mátu. Tyčovým mixérem obsah rendlíku rozmixujte dohladka.

6

Podávejte v miskách, ozdobené slaninou, mátou a třeba i nevařeným řapíkatým celerem. Podle chuti dosolte, opepřete, popřípadě doplňte pečivem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč