Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Řapíková polévka se slaninou
Řapíková polévka se slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Řapíková polévka se slaninou

4.1/5 Počet hodnocení: 27
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1332 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 114 g
Tuky 68 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krém z řapíkatého celeru je podstatně svěžejší než z jeho bulvového bratra. Při jeho přípravě můžete také zpracovat zbytek řapíkatého celeru a doplnit ho libovolnou kořenovou zeleninou uvařenou spolu s bramborami doměkka.

Suroviny

olivový olej 2 PL
nakrájená nahrubo
řapíkatý celer 1 ks
nakrájený na tenko, trochu můžete nechat na ozdobení
omyté, oloupané, nakrájené na plátky
vývar kuřecí 900 ml
či zeleninový
v plátcích
máta 1 hrst
lístky, trochu nechat i na ozdobení
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Ve velkém rendlíku rozehřejte olej na středním ohni. Vsypte cibuli a řapíkatý celer a opékejte doměkka, asi 10 minut.

2

Vsypte brambory, zalijte vývarem. Přiveďte k varu. Zmírněte oheň a zvolna vařte pod pokličkou 20 minut (brambory musí změknout).

3

Odstavte, nechte 5 minut chladnout.

4

Mezitím opečte v troubě pod grilem nebo v nepřilnavé pánvi slaninu dokřupava, osušte ji na papírových utěrkách. Podle chuti ji nalámejte či nasekejte.

5

Do polévky přidejte mátu. Tyčovým mixérem obsah rendlíku rozmixujte dohladka.

6

Podávejte v miskách, ozdobené slaninou, mátou a třeba i nevařeným řapíkatým celerem. Podle chuti dosolte, opepřete, popřípadě doplňte pečivem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín