Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Řapíková polévka se slaninou

Řapíková polévka se slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Řapíková polévka se slaninou

4.2/5 Počet hodnocení: 22
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1332 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 114 g
Tuky 68 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krém z řapíkatého celeru je podstatně svěžejší než z jeho bulvového bratra. Při jeho přípravě můžete také zpracovat zbytek řapíkatého celeru a doplnit ho libovolnou kořenovou zeleninou uvařenou spolu s bramborami doměkka.

Suroviny

olivový olej 2 PL
nakrájená nahrubo
řapíkatý celer 1 ks
nakrájený na tenko, trochu můžete nechat na ozdobení
omyté, oloupané, nakrájené na plátky
vývar kuřecí 900 ml
či zeleninový
v plátcích
máta 1 hrst
lístky, trochu nechat i na ozdobení
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Ve velkém rendlíku rozehřejte olej na středním ohni. Vsypte cibuli a řapíkatý celer a opékejte doměkka, asi 10 minut.

2

Vsypte brambory, zalijte vývarem. Přiveďte k varu. Zmírněte oheň a zvolna vařte pod pokličkou 20 minut (brambory musí změknout).

3

Odstavte, nechte 5 minut chladnout.

4

Mezitím opečte v troubě pod grilem nebo v nepřilnavé pánvi slaninu dokřupava, osušte ji na papírových utěrkách. Podle chuti ji nalámejte či nasekejte.

5

Do polévky přidejte mátu. Tyčovým mixérem obsah rendlíku rozmixujte dohladka.

6

Podávejte v miskách, ozdobené slaninou, mátou a třeba i nevařeným řapíkatým celerem. Podle chuti dosolte, opepřete, popřípadě doplňte pečivem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč