Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajská polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 391
Do 45 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 953 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 176 g
Tuky 8 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodná a hustá rajčatová či tomatová polévka potěší i jako rychlé hlavní jídlo. Výborně se hodí pro každou sezonu, protože ji připravíte jak z čerstvých, tak z konzervovaných rajčat, případně z protlaku či passaty. V zimě zahřeje a v létě si ji můžete vychutnat i na studeno. Skvělá je i s různými zavářkami: s rýží, kapaním, nudlemi nebči noky. Oceňují ji navíc děti i dospělí!

Související recepty

Suroviny

olivový olej
česnek 2 stroužky
vývar 500 ml
sůl
pepř
bazalka 1 hrst
nasekaná + lístky na ozdobu
K podávání
bageta 1 ks

Postup

1

V hrnci na troše olivového oleje orestujte cibuli, po chvíli přidejte nasekaný česnek. 

2

Přidejte rajčata a bobkový list, přilijte vývar. Osolte, opepřete a vařte 15 minut.

3

Vyjměte bobkový list a polévku rozmixujte. Vmíchejte hrst nasekaných lístků bazalky.

4

Světlé pečivo nakrájejte na plátky, posypte sýrem a zapečte pod grilem v troubě dozlatova.

5

Polévku podávejte se lžící zakysané smetany, lístky bazalky a sýrovými tousty.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Komentáře

24.08.2015 19:06

Vyborna!!

18.08.2015 15:16

Polévka je vynikající a opravdu jednoduchá na přípravu. Má krásnou svěží vůni. Vypusila jsem při podávání zakysanou smetanu a sýrové tousty, místo nich jsem do polévky přidala lžičku pesta a strouhaný parmezán. Lahůdka! :-)

16.02.2015 14:25

použila jsem 2 plechovky rajčat (400 g), protože mám ráda opravdu husté polévky a ještě přidala trochu cukru a výsledek byl opravdu perfektní!

25.08.2014 18:26

vetsi mnozstvi

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...