Lahodná a hustá rajčatová či tomatová polévka potěší i jako rychlé hlavní jídlo. Výborně se hodí pro každou sezonu, protože ji připravíte jak z čerstvých, tak z konzervovaných rajčat, případně z protlaku či passaty. V zimě zahřeje a v létě si ji můžete vychutnat i na studeno. Skvělá je i s různými zavářkami: s rýží, kapaním, nudlemi nebči noky. Oceňují ji navíc děti i dospělí!
Suroviny
Postup
V hrnci na troše olivového oleje orestujte cibuli, po chvíli přidejte nasekaný česnek.
Přidejte rajčata a bobkový list, přilijte vývar. Osolte, opepřete a vařte 15 minut.
Vyjměte bobkový list a polévku rozmixujte. Vmíchejte hrst nasekaných lístků bazalky.
Světlé pečivo nakrájejte na plátky, posypte sýrem a zapečte pod grilem v troubě dozlatova.
Polévku podávejte se lžící zakysané smetany, lístky bazalky a sýrovými tousty.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 12x nejoblíbenější dětská jídla(12 receptů )
- Zdravé, rychlé a levné večeře ze tří surovin: 36 skvělých receptů(30 receptů )
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů )
- Skvělé večeře pro horké letní dny, u kterých se nezapotíte: Uvařte si jednoduché špagety puttanesca nebo tabouleh (59 receptů )
Komentáře
Vyborna!!
Polévka je vynikající a opravdu jednoduchá na přípravu. Má krásnou svěží vůni. Vypusila jsem při podávání zakysanou smetanu a sýrové tousty, místo nich jsem do polévky přidala lžičku pesta a strouhaný parmezán. Lahůdka! :-)
použila jsem 2 plechovky rajčat (400 g), protože mám ráda opravdu husté polévky a ještě přidala trochu cukru a výsledek byl opravdu perfektní!
vetsi mnozstvi