Rajská polévka

Rajská polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 (53)
Do 30 minut Pro 3 děti a 2 dospělé

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2369 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 208 g
Tuky 133 g
Vláknina 78 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I když se to může zdát náročnější, polévku můžete vzít sebou i na jarní výlet. Nalijte ji do termosky a podávejte v hrnečkách. Přidat do ní můžete i vařenou rýži nebo hrstku kuskusu.

Suroviny

cibule 1 ks
menší, nadrobno nakrájená
máslo 1 plátek
třtinový cukr 1 PL
bobkový list 1 ks
skořice 1 ks
nové koření 5 kuliček
pepř mletý 3 kuličky
mouka pšeničná hladká 2 PL
rajčatové pyré 1 l
například Passata od Valfutty
1 kostka
hovězí bujon bez glutamátu např. od Vitany
citronová kůra 0.5 ČL
z biocitronu
tymián špetka
čerstvý či sušený
sůl
případně

1 V hrnci rozehřejte máslo a doměkka na něm osmahněte cibuli, trvá to asi čtyři minuty. Pak přisypte cukr, bobkový list, skořici, nové koření a pepř. Chvíli míchejte, aby cukr začal karamelizovat. Přisypte mouku, nechte ji minutu osmahnout a pak do hrnce nalijte pyré. Rozdrobte do něj bujon a přilijte asi 150 ml vody. Přiveďte k varu, stáhněte plamen a nechte deset minut vařit.

2 Těsně před koncem varu vmíchejte citronovou kůru a tymián. Podle potřeby dosolte, případně doslaďte, a polévku přeceďte.

 

Komentáře

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit