Lahodná a sytá rajská polévka potěší i jako rychlé hlavní jídlo. Výborně se hodí pro každou sezónu. V zimě zahřeje a v létě si ji můžete vychutnat i na studeno. Tento recept se dá připravit z čerstvých rajčat, z rajčatového protlaku i pasatty. I samotou přípravu zvládnete mnoha způsoby – od rychlé rajské polévky připravené za pár minut ze tří ingrediencí, až po luxusní tomatovou polévku, z pečených rajčat, paprik a kořenové zeleniny. Rajská polévka je dokonalý způsob, jak dodat pořádku dávku živin, zeleniny a vitamínů i do jídelníčku vašich dětí.
Suroviny
Postup
V hrnci na troše olivového oleje zpěňte 1 cibuli a 2 stroužky česneku nasekané najemno.
Přidejte 400 g krájených loupaných rajčat (i z plechovky), 500 ml zeleninového vývaru, 1 bobkový list, osolte, opepřete a vařte 15 minut.
Vyjměte bobkový list a polévku rozmixujte; vmíchejte hrst sekaných lístků bazalky.
Podávejte ozdobené lžící zakysané smetany a se sýrovými tousty.
Tip
V rámci Dnů Apetit teď můžete získat lahůdky s 20% slevou na delikatesy.online. Nenechte si ujít paštiky, salámy nebo čokoládové balíčky!
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 12x nejoblíbenější dětská jídla(12 receptů)
- Zdravé, rychlé a levné večeře ze tří surovin: 36 skvělých receptů(30 receptů)
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů)
Komentáře
Vyborna!!
Polévka je vynikající a opravdu jednoduchá na přípravu. Má krásnou svěží vůni. Vypusila jsem při podávání zakysanou smetanu a sýrové tousty, místo nich jsem do polévky přidala lžičku pesta a strouhaný parmezán. Lahůdka! :-)
použila jsem 2 plechovky rajčat (400 g), protože mám ráda opravdu husté polévky a ještě přidala trochu cukru a výsledek byl opravdu perfektní!
vetsi mnozstvi