0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajská polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4 / 5. Počet hodnocení: 285
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 894 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 164 g
Tuky 5 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodná a sytá rajská polévka potěší i jako rychlé hlavní jídlo. Výborně se hodí pro každou sezónu. V zimě zahřeje a v létě si ji můžete vychutnat i na studeno. Dá se připravit z čerstvých rajčat, z rajčatového protlaku i pasatty. I samotou přípravu zvládnete mnoha způsoby – od rychlé rajské polévky připravené za pár minut ze tří ingrediencí, až po luxusní tomatovou polévku, z pečených rajčat, paprik a kořenové zeleniny. Rajská polévka je dokonalý způsob, jak dodat pořádku dávku živin, zeleniny a vitamínů i do jídelníčku vašich dětí.

Suroviny

olivový olej
cibule 1 ks
česnek 2
konzervovaná rajčata krájená 400 g
vývar zeleninový 500 ml
bobkový list 1 ks
sůl
bazalka hrst
lístky
zakysaná smetana
k podávání
tout sýrové, k podávání
pepř

Postup

1

V hrnci na troše olivového oleje zpěňte 1 cibuli a 2 stroužky česneku nasekané najemno.

2

Přidejte 400 g krájených loupaných rajčat (i z plechovky), 500 ml zeleninového vývaru, 1 bobkový list, osolte, opepřete a vařte 15 minut.

3

Vyjměte bobkový list a polévku rozmixujte; vmíchejte hrst sekaných lístků bazalky.

Podávejte ozdobené lžící zakysané smetany a se sýrovými tousty.

Tip

V rámci Dnů Apetit teď můžete získat lahůdky s 20% slevou na delikatesy.online. Nenechte si ujít paštiky, salámy nebo čokoládové balíčky!

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Komentáře

Lamia Tu

použila jsem 2 plechovky rajčat (400 g), protože mám ráda opravdu husté polévky a ještě přidala trochu cukru a výsledek byl opravdu perfektní!

Šárka Ondrová

Polévka je vynikající a opravdu jednoduchá na přípravu. Má krásnou svěží vůni. Vypusila jsem při podávání zakysanou smetanu a sýrové tousty, místo nich jsem do polévky přidala lžičku pesta a strouhaný parmezán. Lahůdka! :-)

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit