Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 20
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2262 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 354 g
Tuky 51 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I když v receptu není ani kari koření, ani pasta, jde opravdu o asijské kari – směsi totiž obsahují suroviny použité v receptu.

Suroviny

vývar zeleninový 750 ml
česnek 4 stroužky
jemně nasekaný
zázvor (čerstvý) 5 cm
čerstvý, nasekaný
citronová tráva 4 ks
(mívají ji asijští zelináři)
listy kafirové limety 4 ks
červená, dle chuti
rostlinný olej 2 PL
sezamový olej 1 PL
velká, na tenké plátky
větší růžičky
limetová šťáva 2 PL
sójová omáčka 2 PL
jarní cibulka 2 ks
na nitky
koriandr čerstvý 1 hrst
čerstvý, nasekaný
sůl
pepř
čertvě mletý

Postup

1

Vlijte do hrnce vývar a kokosové mléko či krém. Přidejte česnek, zázvor, podrcené celé stonky citronové trávy, kafirové listy a celé chilli papričky. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni asi 15 minut a pak vývar s mlékem přeceďte a uchovejte stranou.

2

V hrnci rozpalte rostlinný i sezamový olej a zpěňte na nich cibuli. Přisypte kurkumu, cukr a asi 5 minut opékejte na velmi mírném ohni. Zkaramelizovanou cibuli odložte stranou. Vmíchejte růžičky květáku a opékejte dalších 3–5 minut lehce dozlatova.

3

Do hrnce s květákem přilijte svařený vývar s mlékem, limetovou šťávu a sójovou omáčku. Vařte 10–15 minut, dokud květák nezměkne. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte ozdobené jarní cibulkou, listy koriandru a odloženou zkaramelizovanou cibulí.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/3

Komentáře

13.10.2014 12:03

pro neortodoxní strávníky doporučuju doplnit sójovým masem a podávat s libovolnou přílohou jako lehkou večeři :)

29.08.2014 00:20

Vynikajici, zazvor tomu opravdu da hodne. Nemela jsem kafirové listy, chilli papričky, ani jarni cibulku a prestoze jsem mela jen jedno kokosove mleko, ja i manzel radime mezi velmi oblibene recepty.

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč