Polévka z kořenové zeleniny

Polévka z kořenové zeleniny

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 971 kcal
Bílkoviny 29 g
Cukr 128 g
Tuky 28 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

V redakci jsme ji překřtili na svíčkovou. I přes dlouhý seznam surovin je velmi rychlá a snadná.

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nahrubo
česnek 1 stroužek
nadrobno
vývar zeleninový 1 l
1.5 PL
jablečný ocet
celer 200 g
oloupaný, na kostičky
brambory 200 g
varný typ C, oloupané, na kostičky
pastinák 1 ks
malý, oloupaný, na kostičky
mrkev 1 ks
oloupaná, na kostičky
100 g
kousek kedlubny lze nahradit 1 ks vodnice, nebo baby tuřín, oloupaný, na kostičky, lze vynechat
zázvor (čerstvý) 0.25 ČL
nastrouhaný
sůl
podle chuti
římský kmín 1 špetka
1/8 lžičky
kari koření 1 špetka
1/8 lžičky
skořice 1 špetka
1/8 lžičky
kajenský pepř 1 špetka
1/8 lžička
pažitka
lze nahradit petrželkou, k podávání
pepř
drcený, k podávání
zakysaná smetana
k podávání

1 V hrnci rozehřejte olej na středním až silném plameni, vsypte cibuli a opékejte doměkka, zhruba 3 minuty. Přidejte česnek a minutu míchejte. Přidejte veškeré ostatní suroviny (vývaru dejte pro začátek 750 ml, podle potřeby během vaření přilijte další), přiveďte k varu, přiklopte a zvolna vařte asi 20 minut, aby zelenina změkla. (Můžete také vařit 8 minut v tlakovém hrnci.)

2 Polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka a podávejte ozdobenou pažitkou či petrželkou, pepřem a smetanou.

Embedded node

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit