0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Raw čokoládový dort

Raw čokoládový dort

Hodnocení receptu
4.8/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3894 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 172 g
Tuky 325 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
ořechy 100 g
datle 80 g
vypeckované
čokoládový krém
kokosový olej 100 g
kakao 80 g
kokosový cukr 80 g
kokosový krém 500 g
čokoládové ozdoby
kokosový olej 40 g
kakao 30 g
kokosový cukr 30 g
kokosový krém 100 g
Na ozdobu

Postup

1

Začněte přípravou korpusu. Ořechy i datle (nebo datlovou pastu) dejte do mixéru a rozmixujte. Datle si předem nijak nemáčejte, a to z prostého důvodu. Při mixování se nebudou lepit na stěny a nože mixéru a poměrně sypkou směs lehce vyndáte, aniž byste ji pracně lovili z nádoby mixéru.

2

Teprve po přendání do mísy přilejte do směsi dvě až tři lžíce vody a rukou propracujte. Vše se krásně propojí a vytvoříte tvárné těsto. Na raw dorty se mi osvědčila nastavitelná dortová forma, která nemá dno. Ořechovodatlový korpus jednoduše vyválejte mezi dvěma pečicími papíry na silnější plát a formu vmáčkněte do těsta, jako když vykrajujete formičkou cukroví. Přebytečné těsto po vnějším obvodu formy odstraňte a pokud je potřeba, použijte ho na dolepení a doplnění těsta uvnitř formy. Formu s korpusem přendejte na pevné prkýnko.

3

Když máte nachystaný dortový korpus, pusťte se do čokoládového krému. Připravte si vodní lázeň: do velké mísy nalijte vroucí vodu a do ní položte misku menší. Ve vodní lázni rozpusťte 100 g kokosového oleje. Do tekutého oleje přidejte kakao a kokosový cukr a dobře promíchejte, abyste získali tekutou čokoládu bez hrudek.

4

Z vychlazené plechovky (nebo krabice) kokosového mléka slijte oddělenou vodu tak, aby vám zůstala jen hustá bílá smetana.

5

Menší množství smetany, přibližně 100 g, přidejte do kakaové směsi a dobře rozmíchejte. Kokosový olej se vám zprvu po přidání studeného mléka srazí a vznikne vám hrudkovitá čokoláda, stále ji proto promíchávejte ve vodní lázni, dokud opět nepovolí.

6

Teprve poté, co vymícháte hladký krém, přidávejte po troškách zbytek smetany. Zajistíte tak, že čokoládový krém bude opravdu hladký a všechny ingredience se krásně propojí. Měli byste získat hustý a konzistentní krém.

7

Krém nalijte do formy a lehce a opatrně s formou zatřeste, aby se povrch krému vyhladil a zmizely případné bublinky.

8

Přendejte dort do lednice a nechte chladit do úplného ztuhnutí, cca 3 hodiny.

9

Mezitím, co se chladí dort, nachystejte si čokoládu na ozdoby. Postupujte stejně jako u přípravy dortového krému, rozdílný je pouze poměr surovin.

10

Ozdoby vytvoříte tak, že naberete čajovou lžičkou krém a lehce ho rozetřete na prkýnko potažené potravinářskou fólií. Tímto způsobem připravte dostatek ozdob a dejte je vychladit do úplného ztuhnutí. Na část ozdob poté naneste měkkým štětečkem bronzovým prášek a rozetřete. Několik ozdob udělejte zlatým práškem a nechte si i nějaké ozdoby bez pomalování.

11

Vychlazený, dobře ztuhlý dort vyndejte z formy, z korpusu sundejte pečící papír a dort přendejte na dortovou podložku.

12

Nakonec dozdobte čokoládovými ozdobami, borůvkami a ostružinami.

Autor: tatanashamma

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč