Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rebarborový koláč s mandlovým bezé

Rebarborový koláč s mandlovým bezé

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4350 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 516 g
Tuky 209 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Náš tip: Jak na rebarboru?

Suroviny

máslo 150 g
cukr 300 g
vejce 5 ks
mouka pšeničná hrubá 150 g
škrob 75 g
kypřicí prášek do pečiva 75 g
sůl špetka
mandle plátky 50 g

Postup

1

Troubu předehřejeme na 180°C.

2

Máslo utřeme do pěny s cukrem a vanilkovým cukrem.

3

Oddělíme bílky a žloutky tří vajíček. Zbylá vajíčka celá a žloutky postupně vmícháme do máslové hmoty.

4

Mouku smícháme se škrobovou moučkou a práškem do pečiva. Vmícháme do těsta.

5

Formu vymažeme máslem. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kousky. Těsto naplníme do formy, povrch poklademe rebarborou a lehce vmačkujeme do těsta.

6

Pečeme 25 minut na střední příčce trouby. Z bílků a soli mezitím vyšleháme polotuhý sníh, přidáme cukr a šleháme dál, až je sníh pevný. Vmícháme citronovou šťávu.

7

Bílkový sníh přidáme po 25 minutách pečení stěrkou na předpečený koláč a to opatrně. Posypeme sníh mandlovými lupínky.Pracovat je potřeba hbitě a koláč vyndat z trouby opravdu jen na chviličku. Během dalších 20 minut dopečeme.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

 
Autor: taťana

Apetit magazín