Náš tip: Jak na rebarboru?
Suroviny
Postup
Troubu předehřejeme na 180°C.
Máslo utřeme do pěny s cukrem a vanilkovým cukrem.
Oddělíme bílky a žloutky tří vajíček. Zbylá vajíčka celá a žloutky postupně vmícháme do máslové hmoty.
Mouku smícháme se škrobovou moučkou a práškem do pečiva. Vmícháme do těsta.
Formu vymažeme máslem. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kousky. Těsto naplníme do formy, povrch poklademe rebarborou a lehce vmačkujeme do těsta.
Pečeme 25 minut na střední příčce trouby. Z bílků a soli mezitím vyšleháme polotuhý sníh, přidáme cukr a šleháme dál, až je sníh pevný. Vmícháme citronovou šťávu.
Bílkový sníh přidáme po 25 minutách pečení stěrkou na předpečený koláč a to opatrně. Posypeme sníh mandlovými lupínky.Pracovat je potřeba hbitě a koláč vyndat z trouby opravdu jen na chviličku. Během dalších 20 minut dopečeme.
Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com