Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nejlepší cuketový perník
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 7
Do 75 minut Velmi snadné Na pekáček 20x35 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6661 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 612 g
Tuky 388 g
Vláknina 76 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cuketový perník splňuje naprosto všechno, co od perníku chceme: je krásně vláčný, ale ne přehnaně mokrý a tak akorát sladký i kořeněný. Navíc je jednoduchá buchta na plech skvělým způsob, jak během cuketové sezony lahodným způsobem zpracovat část úrody. V perníku nebude cuketu hledat ani její nejzarytější odpůrce. Recept na cuketový perník se rychle stane rodinným stříbrem, které budete s radostí předávat dál. 

Suroviny

máslo 120 g
zmeklé + navíc na vymazání
řepkový olej 125 ml
třtinový cukr 160 g
mléko 100 ml
vejce 3 ks
prošlehaná
sůl 1 špetka
kypřicí prášek do perníku 10 g
cuketa 450 g
oloupaná a nastrouhaná najemno
Na polevu
tmavá čokoláda 150 g
kokosové máslo 5 PL

Postup

1

Předehřejte troubu na 160°C. Pekáček o rozměrech 20 x 35 cm slabě vymažte máslem a vyložte dno i boky pečicím papírem. Máslo, olej a oba druhy cukru dejte do mísy a elektrickým šlehačem šlehejte do pěny. Pak vmíchejte mléko a vejce.

2

Všechny suché ingredience důkladně promíchejte v míse metlou, aby se spojily a provzdušnily. Pak vmíchejte do vaječné směsi. Nakonec přidejte nastrouhanou cuketu, promíchejte a vlijte do připraveného pekáčku. Vložte do trouby a pečte zhruba 45 minut, nebo až špejle zapíchnutá do těsta vyjde ven čistá. Nechte perník vychladnout.

3

Čokoládu a máslo zahřívejte nad vodní lázní, až se rozpustí. Promíchejte dohladka, polijte polevou perník a rozetřete. Nechte zatuhnout, krájejte na řezy.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte k dispozici obří cukety, nastrouhejte pouze dužinu bez semen a vymačkejte z ní přebytečnou vodu. Do perníku můžete přidat i nasekané vlašské či lískové ořechy nebo polevu posypat navíc strouhaným kokosem.

Související články

Apetit magazín