0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špenátovo-mandlový dip s jogurtem

Špenátovo-mandlový dip
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špenátovo-mandlový dip s jogurtem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1135 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 32 g
Tuky 71 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječný předkrm či lehká večeře

Suroviny

baby špenát 500 g
mandle loupané 80 g
orpažené
máta 3 hrst
citronová kůra 1 PL
z biocitronu
citronová štáva 1 PL
sůl mořská
pepř barevný
čerstvě mletý
jogurt řeckého typu 280 g
jogurt řeckého typu
k podávání
olivový olej 2 PL
bazalkové listy drobné, na ozdobení
arabský chléb
lze nahradit pita chlebem, k podávání

1 Špenát ponořte na 30 sekund až 1 minutu do vroucí osolené vody, aby zavadl. Slijte a zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Nechte okapat a pak dobře vymačkejte.

2 Do kuchyňského robotu dejte mandle a rozmixujte je najemno. Přidejte vymačkaný špenát, mátu a citronovou kuru a štávu. Osolte, opepřete a rozmixujte najemno. Přidejte jogurt a olivový olej a znovu krátce promíchejte. Dejte zhruba na hodinu vychladit do lednice.

3 Špenátový dip přendejte do servírovací misky, ozdobte jogurtem a bazalkovými lístky. Podávejte s rozpečeným libanonským chlebem pokrájeným na trojúhelníky.

NĚCO NAVÍC
Čím kratší tepelná úprava, tím pro mladý špenát lépe – ideální je hlídat okamžik, kdy lístky pri spařování získají jasnější barvu, a v té chvíli ho zchladit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit