Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špenátovo-mandlový dip
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1135 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 32 g
Tuky 71 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječný předkrm či lehká večeře. Špenátovo-mandlový dip s jogurtem vám padne vhod zejména po sparném letním dnu. Je báječně osvěžující a díky sýru lahodně krémový.  

Suroviny

orpažené
máta 3 hrst
z biocitronu
sůl mořská
pepř barevný
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
bazalka
drobné listy, na ozdobení

Postup

1

Špenát ponořte na 30 sekund až 1 minutu do vroucí osolené vody, aby zavadl.

2

Slijte a zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Nechte okapat a pak dobře vymačkejte.

3

Do kuchyňského robotu dejte mandle a rozmixujte je najemno.

4

Přidejte vymačkaný špenát, mátu a citronovou kuru a štávu. Osolte, opepřete a rozmixujte najemno. 

5

Přidejte jogurt a olivový olej a znovu krátce promíchejte. Dejte zhruba na hodinu vychladit do lednice.

6

Špenátový dip přendejte do servírovací misky, ozdobte jogurtem a bazalkovými lístky.

7

Podávejte s rozpečeným libanonským chlebem pokrájeným na trojúhelníky.

NĚCO NAVÍC
Čím kratší tepelná úprava, tím pro mladý špenát lépe – ideální je hlídat okamžik, kdy lístky pri spařování získají jasnější barvu, a v té chvíli ho zchladit.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...