
Špenátovo-mandlový dip s jogurtem
Báječný předkrm či lehká večeře
Ingredience
- 500 g mladého (baby) špenátu
- 80 g loupaných mandlí, opražených
- 3 hrsti mátových lístku
- 1 lžíce nastrouhané kury z biocitronu
- 1 lžíce citronové štávy
- morská sul a cerstve mletý barevný
- pepr
- 280 g reckého jogurtu + další k podávání
- 2 lžíce panenského olivového oleje
- drobné bazalkové lístky na ozdobení
- libanonský nebo chléb pita k podávání
Příprava jídla
1 Špenát ponořte na 30 sekund až 1 minutu do vroucí osolené vody, aby zavadl. Slijte a zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Nechte okapat a pak dobře vymačkejte.
2 Do kuchyňského robotu dejte mandle a rozmixujte je najemno. Přidejte vymačkaný špenát, mátu a citronovou kuru a štávu. Osolte, opepřete a rozmixujte najemno. Přidejte jogurt a olivový olej a znovu krátce promíchejte. Dejte zhruba na hodinu vychladit do lednice.
3 Špenátový dip přendejte do servírovací misky, ozdobte jogurtem a bazalkovými lístky. Podávejte s rozpečeným libanonským chlebem pokrájeným na trojúhelníky.
NĚCO NAVÍC
Čím kratší tepelná úprava, tím pro mladý špenát lépe – ideální je hlídat okamžik, kdy lístky pri spařování získají jasnější barvu, a v té chvíli ho zchladit.
Přidat komentář