0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špenátovo-mandlový dip s jogurtem

Špenátovo-mandlový dip
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špenátovo-mandlový dip s jogurtem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1135 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 32 g
Tuky 71 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječný předkrm či lehká večeře

Suroviny

mandle loupané 80 g
orpažené
máta 3 hrst
citronová kůra 1 PL
z biocitronu
citronová šťáva 1 PL
sůl mořská
pepř barevný
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
bazalkové listy drobné, na ozdobení
arabský chléb
lze nahradit pita chlebem, k podávání

1 Špenát ponořte na 30 sekund až 1 minutu do vroucí osolené vody, aby zavadl. Slijte a zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Nechte okapat a pak dobře vymačkejte.

2 Do kuchyňského robotu dejte mandle a rozmixujte je najemno. Přidejte vymačkaný špenát, mátu a citronovou kuru a štávu. Osolte, opepřete a rozmixujte najemno. Přidejte jogurt a olivový olej a znovu krátce promíchejte. Dejte zhruba na hodinu vychladit do lednice.

3 Špenátový dip přendejte do servírovací misky, ozdobte jogurtem a bazalkovými lístky. Podávejte s rozpečeným libanonským chlebem pokrájeným na trojúhelníky.

NĚCO NAVÍC
Čím kratší tepelná úprava, tím pro mladý špenát lépe – ideální je hlídat okamžik, kdy lístky pri spařování získají jasnější barvu, a v té chvíli ho zchladit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč