Pstruh v balíčku s máslem s medvědím česnekem

Pstruh v balíčku s máslem s medvědím česnekem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 1-2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1061 kcal
Bílkoviny 26 g
Cukr 19 g
Tuky 97 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Plané bylinky z lesa vnesou jaro i do vaší kuchyně.

Suroviny

pstruh 1 ks
vykuchaný
pak čoi (čínské zelí) 2 ks
rozpůlené, lze nahradit 150 g baby špenátu
hrášek 3 hrst
lze vynechat
2 ks
tamarind dužina, utřená s trochou vody, aby se lépe natírala (pozor, jsou v ní pecičky a vlákna)
pečivo
k podávání
Na máslo
máslo 100 g
šalotka 0.5 ks
petrželka 0.5 PL
nasekaná
medvědí česnek (čerstvý) 1 hrst
lze nahradit zelenou částí jarní cibulky
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Všechny suroviny na máslo prožeňte mixérem. Podle chuti osolte a opepřete. Pomocí pečicího papíru zabalte do úhledného válečku a dejte důkladně vychladit.

2 Troubu předehřejte na 190 °C. Na pracovní plochu položte dostatečně velký kus alobalu, na něj arch pečicího papíru, na pečicí papír rozložte pak čoi a/nebo špenát a případně hrachové lusky. Na něj položte rybu, potřenou uvnitř (popřípadě i zvenku) tamarindovou dužinou. Na rybu dejte kousek ochuceného másla (asi 25 g). Cípy papíru a alobalu zvedněte, dejte k sobě a stočte v rozích dohromady. Balíček položte na plech a pečte asi 15–20 minut, aby byla ryba hotová (aby maso zbělelo a dělilo se). Balíček opatrně otevřete, až vyběhne pára, položte na rybu ještě jeden kousek bylinkového másla a podávejte s pečivem.

NĚCO NAVÍC
Tamarind je možné vynechat nebo nahradit tamarindovou pastou, kolečky biocitronu, šťovíkem či mladými nestříkanými révovými listy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...

Obchod Apetit