0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pstruh v balíčku s máslem s medvědím česnekem

Pstruh v balíčku s máslem s medvědím česnekem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pstruh v balíčku s máslem s medvědím česnekem

4.4 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 1-2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1037 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 15 g
Tuky 97 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rybám sluší bylinky vždycky. Zkuste jarního pstruha na másle a uložte ho na lístky jarního medvědího česneku, případně jinou bylinku, která zrovna roste. Většinu práce obstará trouba, na vás bude čekat jen lahodný výsledek.

Suroviny

pstruh 1 ks
vykuchaný
pak čoi 2 ks
nebo 150 g špenátových listů
hrášek cukrový 3 hrstí
lze vynechat
tamarindová pasta
na potření
pečivo
k podávání
Na máslo
máslo 100 g
šalotka ½ ks
petrželka ½ PL
nasekaná
medvědí česnek (čerstvý) 1 hrst
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Všechny suroviny na máslo prožeňte mixérem. Podle chuti osolte a opepřete. Pomocí pečicího papíru zabalte do úhledného válečku a dejte důkladně vychladit.

2 Troubu předehřejte na 190 °C. Na pracovní plochu položte dostatečně velký kus alobalu, na něj arch pečicího papíru, na pečicí papír rozložte pak čoi a/nebo špenát a případně hrachové lusky. Na něj položte rybu, potřenou uvnitř (popřípadě i zvenku) tamarindovou dužinou. Na rybu dejte kousek ochuceného másla (asi 25 g). Cípy papíru a alobalu zvedněte, dejte k sobě a stočte v rozích dohromady. Balíček položte na plech a pečte asi 15–20 minut, aby byla ryba hotová (aby maso zbělelo a dělilo se). Balíček opatrně otevřete, až vyběhne pára, položte na rybu ještě jeden kousek bylinkového másla a podávejte s pečivem.

NĚCO NAVÍC
Tamarind je možné vynechat nebo nahradit tamarindovou pastou, kolečky biocitronu, šťovíkem či mladými nestříkanými révovými listy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč