Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pstruh v balíčku s máslem s medvědím česnekem
Pstruh v balíčku s máslem s medvědím česnekem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pstruh v balíčku s máslem s medvědím česnekem

4.6/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Pro 1-2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1037 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 15 g
Tuky 97 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rybám sluší bylinky vždycky. Zkuste jarního pstruha na másle a uložte ho na lístky jarního medvědího česneku, případně jinou bylinku, která zrovna roste. Většinu práce obstará trouba, na vás bude čekat jen lahodný výsledek.

Suroviny

pstruh 1 ks
vykuchaný
pak čoi 2 ks
nebo 150 g špenátových listů
hrášek cukrový 3 hrstí
lze vynechat
tamarindová pasta
na potření
k podávání
Na máslo
máslo 100 g
petrželka ½ PL
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Všechny suroviny na máslo prožeňte mixérem. Podle chuti osolte a opepřete. Pomocí pečicího papíru zabalte do úhledného válečku a dejte důkladně vychladit.

2

Troubu předehřejte na 190 °C. Na pracovní plochu položte dostatečně velký kus alobalu, na něj arch pečicího papíru, na pečicí papír rozložte pak čoi a/nebo špenát a případně hrachové lusky. Na něj položte rybu, potřenou uvnitř (popřípadě i zvenku) tamarindovou dužinou. Na rybu dejte kousek ochuceného másla (asi 25 g). Cípy papíru a alobalu zvedněte, dejte k sobě a stočte v rozích dohromady. Balíček položte na plech a pečte asi 15–20 minut, aby byla ryba hotová (aby maso zbělelo a dělilo se). Balíček opatrně otevřete, až vyběhne pára, položte na rybu ještě jeden kousek bylinkového másla a podávejte s pečivem.

NĚCO NAVÍC
Tamarind je možné vynechat nebo nahradit tamarindovou pastou, kolečky biocitronu, šťovíkem či mladými nestříkanými révovými listy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín