Pstruh v balíčku s máslem s medvědím česnekem

Pstruh v balíčku s máslem s medvědím česnekem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pstruh v balíčku s máslem s medvědím česnekem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 1-2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1037 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 15 g
Tuky 97 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rybám sluší bylinky vždycky. Zkuste jarního pstruha na másle a uložte ho na lístky jarního medvědího česneku, případně jinou bylinku, která zrovna roste. Většinu práce obstará trouba, na vás bude čekat jen lahodný výsledek.

Suroviny

pstruh 1 ks
vykuchaný
pak čoi (čínské zelí) 2 ks
nebo 150 g špenátových listů
hrášek cukrový 3 hrstí
lze vynechat
tamarindová pasta
na potření
pečivo
k podávání
Na máslo
máslo 100 g
šalotka 0.5 ks
petrželka 0.5 PL
nasekaná
medvědí česnek (čerstvý) 1 hrst
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Všechny suroviny na máslo prožeňte mixérem. Podle chuti osolte a opepřete. Pomocí pečicího papíru zabalte do úhledného válečku a dejte důkladně vychladit.

2 Troubu předehřejte na 190 °C. Na pracovní plochu položte dostatečně velký kus alobalu, na něj arch pečicího papíru, na pečicí papír rozložte pak čoi a/nebo špenát a případně hrachové lusky. Na něj položte rybu, potřenou uvnitř (popřípadě i zvenku) tamarindovou dužinou. Na rybu dejte kousek ochuceného másla (asi 25 g). Cípy papíru a alobalu zvedněte, dejte k sobě a stočte v rozích dohromady. Balíček položte na plech a pečte asi 15–20 minut, aby byla ryba hotová (aby maso zbělelo a dělilo se). Balíček opatrně otevřete, až vyběhne pára, položte na rybu ještě jeden kousek bylinkového másla a podávejte s pečivem.

NĚCO NAVÍC
Tamarind je možné vynechat nebo nahradit tamarindovou pastou, kolečky biocitronu, šťovíkem či mladými nestříkanými révovými listy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit