Trochu suchá buchta potvrzuje to, že v Asii mají odlišný pohled na sladké než my. „Pro oživení doporučuju do těsta přidat ovoce – kandované, sušené i čerstvé, třeba nastrouhané jablko,“ doporučuje Láďa Dvořák z TamarindTree.
Suroviny
vejce
3
ks
hnědý cukr
70
g
krupicový cukr
30
g
mouka rýžová
110
g
kypřicí prášek do pečiva
6
g
jedlá soda
2
g
mléko
30
ml
olej
75
ml
pudinkový prášek
30
g
vanilkový, lze nahradit solamylem
pandánová esence (zelená), pár kapek, lze nahradit vanilkovou
Postup
1
Všechny ingredience dejte do mísy a šlehejte, v robotu to bude trvat 5–10 minut – těsto by mělo být nadýchané a mít konzistenci pudinku.
2
Rozdělte těsto do 3 pařáčků o průměru 15 cm vyložených pečicím papírem a dejte na 18–20 minut do páry. Vyjměte a podávejte, nejlépe se sladkým sirupem a čerstvým ovocem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Recept jako suvenýr z celého světa(61 receptů )