Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kantonský koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2024 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 215 g
Tuky 105 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Trochu suchá buchta potvrzuje to, že v Asii mají odlišný pohled na sladké než my. „Pro oživení doporučuju do těsta přidat ovoce – kandované, sušené i čerstvé, třeba nastrouhané jablko,“ doporučuje Láďa Dvořák z TamarindTree.

Suroviny

vejce 3 ks
hnědý cukr 70 g
mouka rýžová 110 g
kypřicí prášek do pečiva 6 g
mléko 30 ml
olej 75 ml
vanilkový, lze nahradit solamylem
pandánová esence (zelená), pár kapek, lze nahradit vanilkovou

Postup

1

Všechny ingredience dejte do mísy a šlehejte, v robotu to bude trvat 5–10 minut – těsto by mělo být nadýchané a mít konzistenci pudinku.

2

Rozdělte těsto do 3 pařáčků o průměru 15 cm vyložených pečicím papírem a dejte na 18–20 minut do páry. Vyjměte a podávejte, nejlépe se sladkým sirupem a čerstvým ovocem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč