Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kantonský koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2024 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 215 g
Tuky 105 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Trochu suchá buchta potvrzuje to, že v Asii mají odlišný pohled na sladké než my. „Pro oživení doporučuju do těsta přidat ovoce – kandované, sušené i čerstvé, třeba nastrouhané jablko,“ doporučuje Láďa Dvořák z TamarindTree.

Suroviny

vejce 3 ks
hnědý cukr 70 g
mouka rýžová 110 g
kypřicí prášek do pečiva 6 g
mléko 30 ml
olej 75 ml
vanilkový, lze nahradit solamylem
pandánová esence (zelená), pár kapek, lze nahradit vanilkovou

Postup

1

Všechny ingredience dejte do mísy a šlehejte, v robotu to bude trvat 5–10 minut – těsto by mělo být nadýchané a mít konzistenci pudinku.

2

Rozdělte těsto do 3 pařáčků o průměru 15 cm vyložených pečicím papírem a dejte na 18–20 minut do páry. Vyjměte a podávejte, nejlépe se sladkým sirupem a čerstvým ovocem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín