0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rizoto s máslovou dýní

Rizoto s máslovou dýní

Hodnocení receptu
3.9/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1139 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 50 g
Tuky 88 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

máslová
cibule červená 1 ks
olivový olej 3 PL
kešú 100 g
2 hodiny namočené
droždí 4 PL
nemusí být
sůl
pepř
provensálské koření
nebo šalvěj

Postup

1

Troubu si předehřejeme na 190 °C. Než se trouba nahřeje, nakrájíme si na kostičky oloupanou a odsemínkovanou máslovou dýni + nakrájíme na kostky 1 červenou cibuli.

2

Do předehřáté trouby vložíme pékáč se 3 lžícemi olivového oleje a nakrájenými kostičkami dýně a cibule a trochou soli. Pečeme 30-40 minut až je dýně měkká.

3

Mezitím si uvaříme rýži .

4

Připravíme směs: cca 100g namočených kešu ořechů, 4 lžíce lahůdkového droždí (nemusí být). Do směsi přidáme polovinu upečené dýně s cibulí, trochu vody (cca 1/2 hrníčku) a rozmixujeme tyčovým mixérem. 

5

Nakokec smícháme uvařenou rýži, směs a zbytek pečené dýně s cibulí a dochutíme solí, pepřem a provensálským kořením nebo šalvějí.

Foto: PXhere.com

Autor: machetka

Apetit magazín

Škola vaření: Jak grilovat kuře – díl 1.
  • Zajímavosti

Škola vaření: Jak grilovat kuře – díl 1.

Pokud se nechcete spokojit s grilováním klobásek a hotových směsí ze supermarketu, máme pro vás rady, jak připravit doma skvělé grilované maso, od naporcování, přes marinování a grilování až po závěrečné doladění domácím dipem či omáčkou....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč