Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rizoto s máslovou dýní

Rizoto s máslovou dýní

Hodnocení receptu
4/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1139 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 50 g
Tuky 88 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

máslová
olivový olej 3 PL
kešú 100 g
2 hodiny namočené
nemusí být
sůl
pepř
provensálské koření
nebo šalvěj

Postup

1

Troubu si předehřejeme na 190 °C. Než se trouba nahřeje, nakrájíme si na kostičky oloupanou a odsemínkovanou máslovou dýni + nakrájíme na kostky 1 červenou cibuli.

2

Do předehřáté trouby vložíme pékáč se 3 lžícemi olivového oleje a nakrájenými kostičkami dýně a cibule a trochou soli. Pečeme 30-40 minut až je dýně měkká.

3

Mezitím si uvaříme rýži .

4

Připravíme směs: cca 100g namočených kešu ořechů, 4 lžíce lahůdkového droždí (nemusí být). Do směsi přidáme polovinu upečené dýně s cibulí, trochu vody (cca 1/2 hrníčku) a rozmixujeme tyčovým mixérem. 

5

Nakokec smícháme uvařenou rýži, směs a zbytek pečené dýně s cibulí a dochutíme solí, pepřem a provensálským kořením nebo šalvějí.

Foto: PXhere.com

Autor: machetka

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...