Suroviny
1
ks
máslová dýně
cibule červená
1
ks
olivový olej
3
PL
kešú
100
g
2 hodiny namočené
droždí
4
PL
nemusí být
sůl
pepř
provensálské koření
nebo šalvěj
Troubu si předehřejeme na 190 °C. Než se trouba nahřeje, nakrájíme si na kostičky oloupanou a odsemínkovanou máslovou dýni + nakrájíme na kostky 1 červenou cibuli. Do předehřáté trouby vložíme pékáč se 3 lžícemi olivového oleje a nakrájenými kostičkami dýně a cibule a trochou soli. Pečeme 30-40 minut až je dýně měkká.
Mezitím si uvaříme rýži .
Připravíme směs: cca 100g namočených kešu ořechů, 4 lžíce lahůdkového droždí (nemusí být). Do směsi přidáme polovinu upečené dýně s cibulí, trochu vody (cca 1/2 hrníčku) a rozmixujeme tyčovým mixérem.
Nakokec smícháme uvařenou rýži, směs a zbytek pečené dýně s cibulí a dochutíme solí, pepřem a provensálským kořením nebo šalvějí.