0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dýňové rizoto s česnekem

Dýňové rizoto
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Dýňové rizoto s česnekem

4 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3953 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 489 g
Tuky 150 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nenechte se odradit tím, že příprava tohoto pokrmu trvá poněkud déle. Výsledek je tak úžasný, že se vám i vašim hostům budou sbíhat sliny.

Suroviny

Na pesto
bazalka
svazek, otrhané lístky
česnek 3 stroužky
olivový olej extra panenský
parmazán 50 g
piniové oříšky 3 PL
Na rizoto
česnek 6 stroužků
vývar kuřecí 1,4 l
horký
máslo 85 g
dýně 1 ks
menší, 400g
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
najemno
rýže arborio 400 g
sýr pecorino 100 g
parmazán 50 g
Na křupavé šalotky
šalotka 50 g
mouka pšeničná hladká 100 g
se solí a pepřem
rostlinný olej
na smažení

Postup

1

Připravte pesto. Do mixéru dejte bazalku, česnek a piniové oříšky a rozmixujte na hrubou pastu. Přidejte olivový olej a promíchejte. Směs dejte do misky a vmíchejte parmazán.

2

Celé stroužky česneku vhoďte do vařící vody na 3 minuty, dokud nezměknou. Slijte a vraťte do hrnce se 200 ml kuřecího vývaru a polovinou másla. Odstavte z ohně.
 

3

Dýni oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na 2cm kousky. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte dýni a opékejte ji, až změkne.
 

4

Šalotky obalte v ochucené mouce. Ve velké pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje a smažte šalotky dozlatova. Nechte okapat zbytky oleje a uchovejte v teple.
 

5

Na pánvi na troše másla lehce osmahněte cibulku, dokud nezměkne. Přidejte rýži, zvyšte teplotu a pokračujte, dokud rýže nezbělá. Opět snižte teplotu a po sběračkách přidávejte kuřecí vývar. Dobře míchejte, další sběračku lijte, až když se předchozí dávka plně absorbovala.
 

6

Jakmile je rýže al dente, přihoďte oba druhy sýra, stroužky česneku a dýni. Vařte 2 minuty. Rizoto rozdělte na talíře, každou porci pokapejte pestem a ozdobte šalotkami.

Související články

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč