Nenechte se odradit tím, že příprava tohoto pokrmu trvá poněkud déle. Výsledek je tak úžasný, že se vám i vašim hostům budou sbíhat sliny.
Suroviny
Postup
Připravte pesto. Do mixéru dejte bazalku, česnek a piniové oříšky a rozmixujte na hrubou pastu. Přidejte olivový olej a promíchejte. Směs dejte do misky a vmíchejte parmazán.
Celé stroužky česneku vhoďte do vařící vody na 3 minuty, dokud nezměknou. Slijte a vraťte do hrnce se 200 ml kuřecího vývaru a polovinou másla. Odstavte z ohně.
Dýni oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na 2cm kousky. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte dýni a opékejte ji, až změkne.
Šalotky obalte v ochucené mouce. Ve velké pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje a smažte šalotky dozlatova. Nechte okapat zbytky oleje a uchovejte v teple.
Na pánvi na troše másla lehce osmahněte cibulku, dokud nezměkne. Přidejte rýži, zvyšte teplotu a pokračujte, dokud rýže nezbělá. Opět snižte teplotu a po sběračkách přidávejte kuřecí vývar. Dobře míchejte, další sběračku lijte, až když se předchozí dávka plně absorbovala.
Jakmile je rýže al dente, přihoďte oba druhy sýra, stroužky česneku a dýni. Vařte 2 minuty. Rizoto rozdělte na talíře, každou porci pokapejte pestem a ozdobte šalotkami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- V hlavní roli dýně: 20 chutných a levných obědů(21 receptů )
- 105 dýňových receptů aneb Jak zpracovat dýni od slupky až po semínka(105 receptů )
- Jak na dokonale krémové italské rizoto plus 15 receptů(15 receptů )
- 50 podzimních večeří, které zvládnete po příchodu z práce: Jak si ulehčit vaření a přitom si pochutnat(52 receptů )