Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dýňové rizoto s česnekem
Dýňové rizoto
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Dýňové rizoto s česnekem

3.9/5 Počet hodnocení: 35
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3953 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 489 g
Tuky 150 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nenechte se odradit tím, že příprava tohoto pokrmu trvá poněkud déle. Výsledek je tak úžasný, že se vám i vašim hostům budou sbíhat sliny.

Suroviny

Na pesto
bazalka
svazek, otrhané lístky
česnek 3 stroužky
olivový olej extra panenský
piniové oříšky 3 PL
Na rizoto
česnek 6 stroužků
vývar kuřecí 1,4 l
horký
menší, 400g
olivový olej 2 PL
najemno
rýže arborio 400 g
Na křupavé šalotky
se solí a pepřem
rostlinný olej
na smažení

Postup

1

Připravte pesto. Do mixéru dejte bazalku, česnek a piniové oříšky a rozmixujte na hrubou pastu. Přidejte olivový olej a promíchejte. Směs dejte do misky a vmíchejte parmazán.

2

Celé stroužky česneku vhoďte do vařící vody na 3 minuty, dokud nezměknou. Slijte a vraťte do hrnce se 200 ml kuřecího vývaru a polovinou másla. Odstavte z ohně.
 

3

Dýni oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na 2cm kousky. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte dýni a opékejte ji, až změkne.
 

4

Šalotky obalte v ochucené mouce. Ve velké pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje a smažte šalotky dozlatova. Nechte okapat zbytky oleje a uchovejte v teple.
 

5

Na pánvi na troše másla lehce osmahněte cibulku, dokud nezměkne. Přidejte rýži, zvyšte teplotu a pokračujte, dokud rýže nezbělá. Opět snižte teplotu a po sběračkách přidávejte kuřecí vývar. Dobře míchejte, další sběračku lijte, až když se předchozí dávka plně absorbovala.
 

6

Jakmile je rýže al dente, přihoďte oba druhy sýra, stroužky česneku a dýni. Vařte 2 minuty. Rizoto rozdělte na talíře, každou porci pokapejte pestem a ozdobte šalotkami.

Související články

Apetit magazín