Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rolky z listového těsta s mletým krůtím masem

Rolky z listového těsta s mletým krůtím masem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Rolky z listového těsta s mletým krůtím masem

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Na 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2381 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 166 g
Tuky 139 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slané chuťovky z listového těsta jsou vždy hitem každého večírku. Zkuste tentokrát do těsta zabalit válečky z kořeněného mletého masa. Ze stolu budou mizet jako mávnutím kouzelného proutku.

Suroviny

strouhanka 50 g
čerstvá
vejce 2 ks
1 do směsi + 1 rozšlehané
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná nadrobno
najemno nastrouhaná z 1/2 citronu
olivový olej 1 PL
nasekaná najemno
česnek 2 stroužky
podrcené
chilli sušené ½ ČL
vločky
oregano 2 ČL
sušené
2 rozválené pláty (2x 320 g)
sezamová semínka 1 hrst
černá a bílá, na posypání

Postup

1

Na masovou nádivku dejte do mísy mleté maso, strouhanku, 1 vejce, lístky petrželky a citronovou kůru.

2

Na pánvi rozehřejte olivový olej a při nízké teplotě opékejte cibuli dosklovita. Přidejte česnek, chilli a oregano, opékejte další 2 minuty, až se česnek a koření řádně rozvoní. Dejte stranou a nechte vychladnout.

3

Směs cibule, česneku a koření vsypte k masu a rukama dobře promíchejte.

4

Rozehřejte troubu na 190°C (horkovzdušnou na 170°C) a pusťte se do rolek. Rozmotejte listové těsto a každý plát rozřízněte na dva dlouhé úzké obdélníky – na rolky využijete pouze tři, zbylý plát schovejte na jiné použití (třeba na sýrové tyčinky se slaninou). Obdélník těsta položte na pracovní desce delší stranou k sobě. Rozdělte masovou náplň na tři části. Třetinu náplně naneste v pruhu na střed jednoho z obdélníků těsta. Okraj vzdálenější dlouhé strany obdélníku pomažte rozšlehaným vejcem. Nadzdvihněte bližší stranu těsta a zarolujte směrem k pomazanému okraji. Otočte vzniklou roládu švem dolů. Zopakujte se zbylým těstem a náplní. Zubatým nožem nakrájejte každou roládu na čtyři stejné díly – rolky.

5

Položte rolky na plech vyložený pečicím papírem a potřete zbylým rozšlehaným vejcem a posypte směsí sezamových semínek. 

6

Pečte 25 minut, nebo dokud nejsou kousky zlaté a náplň plně propečená. Před podáváním nechte trochu zchladnout.

NĚCO NAVÍC
Rolky budou výborné i s mletým jehněčím masem, hladkolistou petrželku vyměňte za nasekanou mátu.

Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/3

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč