Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rolky z listového těsta s mletým krůtím masem
Rolky z listového těsta s mletým krůtím masem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Rolky z listového těsta s mletým krůtím masem

5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Na 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2381 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 166 g
Tuky 139 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slané chuťovky z listového těsta jsou vždy hitem každého večírku. Zkuste tentokrát do těsta zabalit válečky z kořeněného mletého masa. Ze stolu budou mizet jako mávnutím kouzelného proutku.

Suroviny

strouhanka 50 g
čerstvá
vejce 2 ks
1 do směsi + 1 rozšlehané
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná nadrobno
najemno nastrouhaná z 1/2 citronu
olivový olej 1 PL
nasekaná najemno
česnek 2 stroužky
podrcené
chilli sušené ½ ČL
vločky
oregano 2 ČL
sušené
2 rozválené pláty (2x 320 g)
sezamová semínka 1 hrst
černá a bílá, na posypání

Postup

1

Na masovou nádivku dejte do mísy mleté maso, strouhanku, 1 vejce, lístky petrželky a citronovou kůru.

2

Na pánvi rozehřejte olivový olej a při nízké teplotě opékejte cibuli dosklovita. Přidejte česnek, chilli a oregano, opékejte další 2 minuty, až se česnek a koření řádně rozvoní. Dejte stranou a nechte vychladnout.

3

Směs cibule, česneku a koření vsypte k masu a rukama dobře promíchejte.

4

Rozehřejte troubu na 190°C (horkovzdušnou na 170°C) a pusťte se do rolek. Rozmotejte listové těsto a každý plát rozřízněte na dva dlouhé úzké obdélníky – na rolky využijete pouze tři, zbylý plát schovejte na jiné použití (třeba na sýrové tyčinky se slaninou). Obdélník těsta položte na pracovní desce delší stranou k sobě. Rozdělte masovou náplň na tři části. Třetinu náplně naneste v pruhu na střed jednoho z obdélníků těsta. Okraj vzdálenější dlouhé strany obdélníku pomažte rozšlehaným vejcem. Nadzdvihněte bližší stranu těsta a zarolujte směrem k pomazanému okraji. Otočte vzniklou roládu švem dolů. Zopakujte se zbylým těstem a náplní. Zubatým nožem nakrájejte každou roládu na čtyři stejné díly – rolky.

5

Položte rolky na plech vyložený pečicím papírem a potřete zbylým rozšlehaným vejcem a posypte směsí sezamových semínek. 

6

Pečte 25 minut, nebo dokud nejsou kousky zlaté a náplň plně propečená. Před podáváním nechte trochu zchladnout.

NĚCO NAVÍC
Rolky budou výborné i s mletým jehněčím masem, hladkolistou petrželku vyměňte za nasekanou mátu.

Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...