0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zabalené párečky s dipy

Zabalené párečky s dipy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zabalené párečky s dipy

4.3 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné Na cca 12 ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1369 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 81 g
Tuky 91 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle párečky jsou zaručený party hit!

Suroviny

kynuté těsto 0.5 ks
podle receptu na zapečené camembert s banketkami
párky 250 g
mini párky
rostlinný olej
na potření
vejce 1 ks
rozšlehané, na potření
sůl
hrubá
mák celý
sezamová semínka
obou barev
hořčice
k podávání
kari omáčka
viz níže, k podávání
Na kari omáčku
rostlinný olej
cibule červená 0.5 ks
nadrobno
zázvor (čerstvý) 15 g
strouhaný
rajčatový protlak 1 PL
jablečné pyré 3 PL
konzervovaná rajčata krájená 400 g
1 konzerva
hnědý cukr 1 PL
kari 1 PL
jemné, práškové
paprika sladká 1 ČL
mletá
kurkuma (mletá) 0.5 ČL
skořice 1 svitek
sůl
pepř
čerstvě mletý
vinný ocet bílý

Postup

1

Připravte těsto podle receptu na zapečený camembert s banketkami a nechte je vykynout.

2

Zatímco těsto kyne, uvařte kari omáčku. Na lžíci oleje opečte cibuli dozlatova, pak přidejte zázvor a krátce opečte. Přidejte rajčatový protlak, jablečné pyré, rajčata z konzervy, cukr a koření. Promíchejte a 30 minut vařte na mírném ohni, občas zamíchejte. Vyjměte svitek skořice a omáčku rozmixujte dohladka, dolaďte solí, pepřem a vinným octem podle chuti.

3

Vykynuté těsto rozválejte na obdélník o síle 2mm a nakrájejte na proužky o šířce 2 cm. Párky potřete slabě olejem a těsto na ně navíjejte stejně, jako byste připravovali kremrole. Hotové párky skládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte 30 minut nakynout. Troubu rozpalte na 180°C. Těsto obalující párečky potřete rozšlehaným vejcem a posypte směsí hrubé soli, máku a sezamových semínek. Pečte cca 25 minut.

4

Podávejte s hořčicí a kari omáčkou, posypanou troškou kari koření.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit