Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zabalené párečky s dipy
Zabalené párečky s dipy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zabalené párečky s dipy

3.7/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné Na cca 12 ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1369 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 81 g
Tuky 91 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle párečky jsou zaručený party hit!

Suroviny

podle receptu na zapečené camembert s banketkami
párky 250 g
mini párky
rostlinný olej
na potření
vejce 1 ks
rozšlehané, na potření
sůl
hrubá
mák celý
sezamová semínka
obou barev
hořčice
k podávání
kari omáčka
viz níže, k podávání
Na kari omáčku
rostlinný olej
nadrobno
zázvor (čerstvý) 15 g
strouhaný
hnědý cukr 1 PL
kari 1 PL
jemné, práškové
skořice 1 svitek
sůl
pepř
čerstvě mletý
vinný ocet bílý

Postup

1

Připravte těsto podle receptu na zapečený camembert s banketkami a nechte je vykynout.

2

Zatímco těsto kyne, uvařte kari omáčku. Na lžíci oleje opečte cibuli dozlatova, pak přidejte zázvor a krátce opečte. Přidejte rajčatový protlak, jablečné pyré, rajčata z konzervy, cukr a koření. Promíchejte a 30 minut vařte na mírném ohni, občas zamíchejte. Vyjměte svitek skořice a omáčku rozmixujte dohladka, dolaďte solí, pepřem a vinným octem podle chuti.

3

Vykynuté těsto rozválejte na obdélník o síle 2mm a nakrájejte na proužky o šířce 2 cm. Párky potřete slabě olejem a těsto na ně navíjejte stejně, jako byste připravovali kremrole. Hotové párky skládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte 30 minut nakynout. Troubu rozpalte na 180°C. Těsto obalující párečky potřete rozšlehaným vejcem a posypte směsí hrubé soli, máku a sezamových semínek. Pečte cca 25 minut.

4

Podávejte s hořčicí a kari omáčkou, posypanou troškou kari koření.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...