Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Zabalené párečky s dipy

Zabalené párečky s dipy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zabalené párečky s dipy

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Více než hodinu Snadné Na cca 12 ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1369 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 81 g
Tuky 91 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle párečky jsou zaručený party hit!

Suroviny

kynuté těsto 0.5 ks
podle receptu na zapečené camembert s banketkami
párky 250 g
mini párky
rostlinný olej
na potření
vejce 1 ks
rozšlehané, na potření
sůl
hrubá
mák celý
sezamová semínka
obou barev
hořčice
k podávání
kari omáčka
viz níže, k podávání
Na kari omáčku
rostlinný olej
cibule červená 0.5 ks
nadrobno
zázvor (čerstvý) 15 g
strouhaný
rajčatový protlak 1 PL
jablečné pyré 3 PL
konzervovaná rajčata krájená 400 g
1 konzerva
hnědý cukr 1 PL
kari 1 PL
jemné, práškové
paprika sladká 1 ČL
mletá
kurkuma (mletá) 0.5 ČL
skořice 1 svitek
sůl
pepř
čerstvě mletý
vinný ocet bílý

Postup

1

Připravte těsto podle receptu na zapečený camembert s banketkami a nechte je vykynout.

2

Zatímco těsto kyne, uvařte kari omáčku. Na lžíci oleje opečte cibuli dozlatova, pak přidejte zázvor a krátce opečte. Přidejte rajčatový protlak, jablečné pyré, rajčata z konzervy, cukr a koření. Promíchejte a 30 minut vařte na mírném ohni, občas zamíchejte. Vyjměte svitek skořice a omáčku rozmixujte dohladka, dolaďte solí, pepřem a vinným octem podle chuti.

3

Vykynuté těsto rozválejte na obdélník o síle 2mm a nakrájejte na proužky o šířce 2 cm. Párky potřete slabě olejem a těsto na ně navíjejte stejně, jako byste připravovali kremrole. Hotové párky skládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte 30 minut nakynout. Troubu rozpalte na 180°C. Těsto obalující párečky potřete rozšlehaným vejcem a posypte směsí hrubé soli, máku a sezamových semínek. Pečte cca 25 minut.

4

Podávejte s hořčicí a kari omáčkou, posypanou troškou kari koření.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...
Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...

Obchod Apetit