Sýrové tyčinky se slaninou

Sýrové tyčinky se slaninou

3.7 / 5. Počet hodnocení: 61
Do hodiny Velmi snadné Na cca 14 tyčinek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2222 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 145 g
Tuky 158 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle tyčinky patří k povinné party výbavě. Recept na ně je ultrasnadný, a tak kupte rovnou dvojnásobnou dávku těsta! 

Suroviny

listové těsto 400 g
mouka pšeničná hladká
na poprášení
hořčice dijonská 1 PL
sýr ementál 100 g
nahrubo
pepř
hrubě mletý
slanina
sušená
vejce 1 ks
prošlehané

1 Na pomoučněné pracovní ploše rozválejte těsto na obdélník o síle asi 5mm. Potřete ho hořčicí, posypte sýrem a nahrubo mle- tým pepřem. Nakrájejte z kratší strany na proužky a na každý položte úzký plátek slaniny a trochu přitlačte. Opatrně 4x až 5x stočte do spirály a položte na plech vyložený pečicím papírem. Dejte do chladničky na 15–20 minut.

2 Troubu předehřejte na 220°C. Vyjměte tyčinky z chladničky a potřete je rozšlehaným vejcem. Troubu ztlumte na teplotu 200 °C. Plech vložte do trouby a pečte 20–25 minut dozlatova. Vyjměte a nechte vychladnout. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit