Rostbífu to nejvíce sluší s bramborami ve všech podobách. My vám k němu servírujeme bramborový salát s celerem a hořčičnou zálivkou.
Suroviny
brambory
700
g
salátové
řapíkatý celer
50
g
na kolečka
cibule červená
1
ks
na kolečka
sůl
pepř
majonéza
100
g
kefír
3
PL
hořčice dijonská
1
PL
hořčice hrubozrnná
1
PL
kopr
2
PL
nasekaný
jarní cibulka
1
ks
na kolečka
12
plátků
rostbíf
Postup
1
Brambory uvařte ve slupce doměkka; trvá to zhruba dvacet minut. Nechte je zcela zchladnout, pak je oloupejte, nakrájejte na plátky a dejte do mísy. Přidejte k nim řapíkatý celer i červenou cibuli.
2
Z majonézy, kefírového mléka, obou hořčic, kopru a jarní cibulky umíchejte dresink. Přelijte jím brambory a podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s plátky rostbífu.