Tak trochu paštika a tak trochu pomazánka. Skvělá s opečeným chlebem, bílým, kváskovým, na křupavém toastu, u stolu, za kamny i na zápraží, když chytáte poslední paprsky sluníčka.
Postup
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. V hlubší pánvi rozehřejte máslo a zvolna na něm opečte cibuli a česnek dosklovita. Houby nakrájejte a spolu s kmínem a tymiánem přidejte do pánve. Opékejte, aby cibule i houby zezlátly. Zalijte vínem a nechte odpařit.
Poté houbovou směs přendej- te do mixéru, přilijte smetanu a rozmixujte do takové textury, aby paštika nebyla úplně hladká, ale aby v ní byly vidět i cítit kousky hub. Podle chuti osolte a opepřete, přendejte do servírovacích skleniček či mističek a nechte vychladit (nebo alespoň vystydnout). Podávejte namazané na pečivu zdobené nasucho opečenými plátky hub a tymiánem.
NĚCO NAVÍC
Pokud máte po ruce koňak, vlijte ho k paštice namísto vína, dodá jí zcela nový šmrnc. A chutná to absolutně skvěle!