Zelenou polévku nemusíte jíst jenom na Zelený čtvrtek! Udělejte něco pro své zdraví, dejte si co nejčastěji k jídlu něco zeleného...
Suroviny
máslo
30
g
cibule
1
ks
nakrájená nadrobno
pórek
1
ks
nakrájený na kolečka, propláchnutý
řapíkatý celer
2
ks
nakrájený nadrobno
česnek
1
stroužek
nakrájený nadrobno
rýže dlouhozrnná
2
PL
basmati
vývar zeleninový
1
l
horký
baby špenát
120
g
petrželka
30
g
čerstvá, nasekaná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
pažitka
na posypání
Postup
1
Ve velké pánvi rozehřejte máslo na maximálně středním ohni, vsypte cibuli, pórek, řapíkatý celer a česnek, přiklopte a duste 10 minut do změknutí, občas promíchejte.
2
Vsypte rýži, vlijte vývar, přiveďte k varu a vařte asi 15 minut. Vsypte špenát a petrželku, míchejte, aby listy zavadaly v horké polévce. Pár minut vařte, aby rýže změkla, ale špenát nesmí ztratit barvu!
3
Rozmixujte (na jak hladko chcete). Osolte a opepřete. Podávejte se zakysanou smetanou, pažitkou a škvarkovými bochánky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10x jarní polévka(10 receptů )
- Hody, hody aneb Velké velikonoční menu(12 receptů )
- Jedeme na zelenou(42 receptů )