Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelená polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 38
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 783 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 92 g
Tuky 25 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelenou polévku nemusíte jíst jenom na Zelený čtvrtek! Udělejte něco pro své zdraví, dejte si co nejčastěji k jídlu něco zeleného...

Suroviny

nakrájená nadrobno
pórek 1 ks
nakrájený na kolečka, propláchnutý
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený nadrobno
česnek 1 stroužek
nakrájený nadrobno
rýže dlouhozrnná 2 PL
basmati
vývar zeleninový 1 l
horký
petrželka 30 g
čerstvá, nasekaná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
pažitka
na posypání

Postup

1

Ve velké pánvi rozehřejte máslo na maximálně středním ohni, vsypte cibuli, pórek, řapíkatý celer a česnek, přiklopte a duste 10 minut do změknutí, občas promíchejte.

2

Vsypte rýži, vlijte vývar, přiveďte k varu a vařte asi 15 minut. Vsypte špenát a petrželku, míchejte, aby listy zavadaly v horké polévce. Pár minut vařte, aby rýže změkla, ale špenát nesmí ztratit barvu!

3

Rozmixujte (na jak hladko chcete). Osolte a opepřete. Podávejte se zakysanou smetanou, pažitkou a škvarkovými bochánky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín