Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zelená polévka

Zelenou polévku nemusíte jíst jenom na Zelený čtvrtek! Udělejte něco pro své zdraví, dejte si co nejčastěji k jídlu něco zeleného...

Vydání: 2015/4
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Vaření 0:25
Polévka

Ingredience

    • 30 g másla
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 velký pórek, nakrájený na kolečka, propláchnutý
    • 2 řapíky celeru, nakrájené nadrobno
    • 1 stroužek česneku, nakrájený nadrobno
    • 2 lžíce dlouhozrnné rýže (basmati)
    • 1 litr horkého zeleninového vývaru
    • cca 120 g mladých špenátových lístků
    • cca 30 g čerstvé petrželky, nasekané
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • zakysaná smetana + pažitka na posypání

Příprava jídla

1 Ve velké pánvi rozehřejte máslo na maximálně středním ohni, vsypte cibuli, pórek, řapíkatý celer a česnek, přiklopte a duste 10 minut do změknutí, občas promíchejte. 

2 Vsypte rýži, vlijte vývar, přiveďte k varu a vařte asi 15 minut. Vsypte špenát a petrželku, míchejte, aby listy zavadaly v horké polévce. Pár minut vařte, aby rýže změkla, ale špenát nesmí ztratit barvu!

3 Rozmixujte (na jak hladko chcete). Osolte a opepřete. Podávejte se zakysanou smetanou, pažitkou a škvarkovými bochánky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Škvarkové bochánky

Kapr na kmíně

Babiččin mazanec

Salát s vejcem

Pomalu pečená jehněčí kýta & brambory boulangère

Velikonoční nádivkové muffiny

Mrkvový dort

Čokoládové sušenky

Vrstvené vaječné skleničky

Citronovo-makové bábovičky

10x jarní polévka

Hody, hody aneb Velké velikonoční menu

Slavnostní oběd na první jarní neděli

Jedeme na zelenou

REKLAMA

Přidat komentář