0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelená polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3 / 5. Počet hodnocení: 36
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 783 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 92 g
Tuky 25 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelenou polévku nemusíte jíst jenom na Zelený čtvrtek! Udělejte něco pro své zdraví, dejte si co nejčastěji k jídlu něco zeleného...

Suroviny

máslo 30 g
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
pórek 1 ks
nakrájený na kolečka, propláchnutý
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený nadrobno
česnek 1 stroužek
nakrájený nadrobno
rýže dlouhozrnná 2 PL
basmati
vývar zeleninový 1 l
horký
baby špenát 120 g
petrželka 30 g
čerstvá, nasekaná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
zakysaná smetana
pažitka
na posypání

1 Ve velké pánvi rozehřejte máslo na maximálně středním ohni, vsypte cibuli, pórek, řapíkatý celer a česnek, přiklopte a duste 10 minut do změknutí, občas promíchejte. 

2 Vsypte rýži, vlijte vývar, přiveďte k varu a vařte asi 15 minut. Vsypte špenát a petrželku, míchejte, aby listy zavadaly v horké polévce. Pár minut vařte, aby rýže změkla, ale špenát nesmí ztratit barvu!

3 Rozmixujte (na jak hladko chcete). Osolte a opepřete. Podávejte se zakysanou smetanou, pažitkou a škvarkovými bochánky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč