Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zelená polévka

Zelenou polévku nemusíte jíst jenom na Zelený čtvrtek! Udělejte něco pro své zdraví, dejte si co nejčastěji k jídlu něco zeleného...

Vydání: 2015/4
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Vaření 0:25
Polévka

Ingredience

    • 30 g másla
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 velký pórek, nakrájený na kolečka, propláchnutý
    • 2 řapíky celeru, nakrájené nadrobno
    • 1 stroužek česneku, nakrájený nadrobno
    • 2 lžíce dlouhozrnné rýže (basmati)
    • 1 litr horkého zeleninového vývaru
    • cca 120 g mladých špenátových lístků
    • cca 30 g čerstvé petrželky, nasekané
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • zakysaná smetana + pažitka na posypání

Příprava jídla

1 Ve velké pánvi rozehřejte máslo na maximálně středním ohni, vsypte cibuli, pórek, řapíkatý celer a česnek, přiklopte a duste 10 minut do změknutí, občas promíchejte. 

2 Vsypte rýži, vlijte vývar, přiveďte k varu a vařte asi 15 minut. Vsypte špenát a petrželku, míchejte, aby listy zavadaly v horké polévce. Pár minut vařte, aby rýže změkla, ale špenát nesmí ztratit barvu!

3 Rozmixujte (na jak hladko chcete). Osolte a opepřete. Podávejte se zakysanou smetanou, pažitkou a škvarkovými bochánky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Škvarkové bochánky

Kapr na kmíně

Babiččin mazanec

Salát s vejcem

Pomalu pečená jehněčí kýta & brambory boulangère

Velikonoční nádivkové muffiny

Mrkvový dort

Čokoládové sušenky

Vrstvené vaječné skleničky

Citronovo-makové bábovičky

10x jarní polévka

Hody, hody aneb Velké velikonoční menu

Slavnostní oběd na první jarní neděli

Jedeme na zelenou

REKLAMA

Přidat komentář