0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rybí tikka s česnekem

Rybí tikka s česnekem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Rybí tikka s česnekem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 587 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 55 g
Tuky 33 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ta správná chuť cizokrajných jídel není nedosažitelná; vtip je jednak ve správné volbě a množství koření, s tím vám pomůže recept, a pak také v konečném chuťovém vyladění – to už ale bude na vás.

Suroviny

bělomasá ryba 500 g
např. treska obecná či skvrnitá, štikozubec (hejk), ryba nakrájená na 5cm kousky
česnek 3 stroužky
drcené
zázvor (čerstvý) 2 cm
nastrouhaný najemno
kurkuma (mletá) ½ ČL
limeta ½ ks
vymačkaná šťáva + klínky k podávání
koriandr čerstvý
čerstvý, lze nahradit salátovými lístky, k podávání
Na jogurtovou marinádu
rostlinný olej 2 PL
římský kmín ½ ČL
celý
česnek 3 stroužky
drcené
mouka cizrnová 2 ČL
chilli sušené ½ ČL
jemné
jogurt řeckého typu 2 PL
sůl 1 špetka

1 Chystáte-li se použít dřevěné špejle, ponořte je předem na chvíli do vody.

2 Nakrájenou rybu promíchejte na talíři s česnekem a zázvorem. Pak ji poprašte kurkumou a pokropte limetovou šťávou. Nechte stát, než připravíte jogurtovou marinádu.

3 V rendlíku na mírném ohni rozehřejte 2 lžíce oleje. Vsypte římský kmín a opékejte do rozvonění. Pak přidejte česnek a opékejte 10–15 sekund. Nakonec vsypte cizrnovou mouku a opékejte za stálého míchání další minutu. Když směs začne pěnit, poprašte chilli kořením a ještě pár vteřin míchejte. Odstavte a nechte vychladnout. Vychladlou směs smíchejte v míse s jogurtem a osolte. Vložte rybu, promíchejte a nechte v chladu odpočívat 30 minut.

4 Rozpalte gril v troubě. Plech či pekáč vyložte alobalem a postavte na něj mřížku. Kousky ryby napíchejte na špejle či grilovací jehly a položte na mřížku. Grilujte na vysoký výkon 4 minuty. Pak rybu obraťte a opékejte další 3 minuty, aby byla hotová a zvenčí mírně ožehnutá. Podávejte s klínky limety a zelenými listy.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč