0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3044 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 412 g
Tuky 68 g
Vláknina 76 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pořádáte party? Připravte originální pohoštění v indickém stylu?

Suroviny

čočka 1 hrnek
hnědá
cizrna 1 hrnek
cizrna beraní, ideálně půlená (lze nahradit půleným žlutým hrachem)
česnek 5 stroužků
oloupaný
zázvor (čerstvý) 5 cm
oloupaný
chilli paprička 6 ks
červená, nebo méně podle chuti
máta 1 hrnek
lístky
sůl
podle chuti
cibule 1 ks
malá, nakrájená nadrobno
kešú hrnku
nahrubo nasekané
rostlinný olej
na smažení
Na kořenění jogurt
římský kmín 1 ČL
mletý
máta 2 PL
nasekaná
krupicový cukr ¼ ČL
pepř bílý ¼ ČL
mletý
sůl ½ ČL
K podávání
chilli omáčka sladká

1 Čočku a cizrnu namočte a nechte zhruba 3 hodiny máčet.

2 Potom do robotu nasypte česnek, zázvor, chilli papričky, mátu a sůl. Slijte z čočky a cizrny vodu a přisypte obojí do robotu. Vše rozmixujte na hrubší soudržnou pastu. Přidejte cibuli a ořechy kešú, promíchejte a vytvarujte ze směsi kuličky.

3 V hrnci rozpalte vyšší vrstvu oleje na zhruba 180°C a postupně v něm kuličky smažte, zhruba 3–4 minuty, v průběhu je děrovanou lžící otáčejte, aby byly dozlatova pěkně ze všech stran. Potom je nechte odsát na papírové utěrce.

4 Na kořeněný jogurt smíchejte všechny ingredience a dolaďte podle chuti

5Smažené kuličky podávejte se sladkou chilli omáčkou a jogurtem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč