0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3044 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 412 g
Tuky 68 g
Vláknina 76 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pořádáte party? Připravte originální pohoštění v indickém stylu?

Suroviny

čočka 1 hrnek
hnědá
cizrna 1 hrnek
cizrna beraní, ideálně půlená (lze nahradit půleným žlutým hrachem)
česnek 5 stroužků
oloupaný
zázvor (čerstvý) 5 cm
oloupaný
chilli paprička 6 ks
červená, nebo méně podle chuti
máta 1 hrnek
lístky
sůl
podle chuti
cibule 1 ks
malá, nakrájená nadrobno
kešú 0.33 hrnku
nahrubo nasekané
rostlinný olej
na smažení
Na kořenění jogurt
jogurt řeckého typu 0.5 hrnku
římský kmín 1 ČL
mletý
máta 2 PL
nasekaná
krupicový cukr 0.25 ČL
pepř bílý 0.25 ČL
mletý
sůl 0.5 ČL
K podávání
chilli omáčka sladká

1 Čočku a cizrnu namočte a nechte zhruba 3 hodiny máčet.

2 Potom do robotu nasypte česnek, zázvor, chilli papričky, mátu a sůl. Slijte z čočky a cizrny vodu a přisypte obojí do robotu. Vše rozmixujte na hrubší soudržnou pastu. Přidejte cibuli a ořechy kešú, promíchejte a vytvarujte ze směsi kuličky.

3 V hrnci rozpalte vyšší vrstvu oleje na zhruba 180°C a postupně v něm kuličky smažte, zhruba 3–4 minuty, v průběhu je děrovanou lžící otáčejte, aby byly dozlatova pěkně ze všech stran. Potom je nechte odsát na papírové utěrce.

4 Na kořeněný jogurt smíchejte všechny ingredience a dolaďte podle chuti

5Smažené kuličky podávejte se sladkou chilli omáčkou a jogurtem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit