
Masala vada
Pořádáte party? Připravte originální pohoštění v indickém stylu?
Ingredience
- 1 hrnek hnědé čočky
- 1 hrnek cizrny beraní, ideálně půlené (lze nahradit půleným žlutým hrachem)
- 5 stroužků česneku, oloupaných
- 5cm kousek zázvoru, oloupaný
- 6 červených chilli papriček nebo méně podle chuti
- 1 hrnek mátových lístků
- sůl podle chuti
- 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
- 1/3 hrnku nahrubo nasekaných ořechů kešú
- rostlinný olej na smažení
- 1/2 hrnku jogurtu řeckého typu
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 2 lžíce nasekané máty
- 1/4 lžičky krupicového cukru
- 1/4 lžičky mletého bílého pepře
- 1/2 lžičky soli
- sladká chilli omáčka
NA KOŘENĚNÝ JOGURT
K PODÁVÁNÍ
Příprava jídla
1 Čočku a cizrnu namočte a nechte zhruba 3 hodiny máčet.
2 Potom do robotu nasypte česnek, zázvor, chilli papričky, mátu a sůl. Slijte z čočky a cizrny vodu a přisypte obojí do robotu. Vše rozmixujte na hrubší soudržnou pastu. Přidejte cibuli a ořechy kešú, promíchejte a vytvarujte ze směsi kuličky.
3 V hrnci rozpalte vyšší vrstvu oleje na zhruba 180°C a postupně v něm kuličky smažte, zhruba 3–4 minuty, v průběhu je děrovanou lžící otáčejte, aby byly dozlatova pěkně ze všech stran. Potom je nechte odsát na papírové utěrce.
4 Na kořeněný jogurt smíchejte všechny ingredience a dolaďte podle chuti
5 Smažené kuličky podávejte se sladkou chilli omáčkou a jogurtem.
Přidat komentář