Pořádáte party? Připravte originální pohoštění v indickém stylu?
Suroviny
Postup
Čočku a cizrnu namočte a nechte zhruba 3 hodiny máčet.
Potom do robotu nasypte česnek, zázvor, chilli papričky, mátu a sůl. Slijte z čočky a cizrny vodu a přisypte obojí do robotu. Vše rozmixujte na hrubší soudržnou pastu. Přidejte cibuli a ořechy kešú, promíchejte a vytvarujte ze směsi kuličky.
V hrnci rozpalte vyšší vrstvu oleje na zhruba 180°C a postupně v něm kuličky smažte, zhruba 3–4 minuty, v průběhu je děrovanou lžící otáčejte, aby byly dozlatova pěkně ze všech stran. Potom je nechte odsát na papírové utěrce.
Na kořeněný jogurt smíchejte všechny ingredience a dolaďte podle chuti
Smažené kuličky podávejte se sladkou chilli omáčkou a jogurtem.