Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (2)
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3044 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 412 g
Tuky 68 g
Vláknina 76 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pořádáte party? Připravte originální pohoštění v indickém stylu?

Související recepty

Suroviny

čočka 1 hrnek
hnědá
cizrna 1 hrnek
cizrna beraní, ideálně půlená (lze nahradit půleným žlutým hrachem)
česnek 5 stroužků
oloupaný
zázvor (čerstvý) 5 cm
oloupaný
chilli paprička 6 ks
červená, nebo méně podle chuti
máta 1 hrnek
lístky
sůl
podle chuti
cibule 1 ks
malá, nakrájená nadrobno
kešú 0.33 hrnku
nahrubo nasekané
rostlinný olej
na smažení
Na kořenění jogurt
jogurt řeckého typu 0.5 hrnku
římský kmín 1 ČL
mletý
máta 2 PL
nasekaná
krupicový cukr 0.25 ČL
pepř bílý 0.25 ČL
mletý
sůl 0.5 ČL
K podávání
chilli omáčka sladká

1 Čočku a cizrnu namočte a nechte zhruba 3 hodiny máčet.

2 Potom do robotu nasypte česnek, zázvor, chilli papričky, mátu a sůl. Slijte z čočky a cizrny vodu a přisypte obojí do robotu. Vše rozmixujte na hrubší soudržnou pastu. Přidejte cibuli a ořechy kešú, promíchejte a vytvarujte ze směsi kuličky.

3 V hrnci rozpalte vyšší vrstvu oleje na zhruba 180°C a postupně v něm kuličky smažte, zhruba 3–4 minuty, v průběhu je děrovanou lžící otáčejte, aby byly dozlatova pěkně ze všech stran. Potom je nechte odsát na papírové utěrce.

4 Na kořeněný jogurt smíchejte všechny ingredience a dolaďte podle chuti

5 Smažené kuličky podávejte se sladkou chilli omáčkou a jogurtem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit