Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3044 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 412 g
Tuky 68 g
Vláknina 76 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pořádáte party? Připravte originální pohoštění v indickém stylu?

Suroviny

čočka 1 hrnek
hnědá
cizrna 1 hrnek
cizrna beraní, ideálně půlená (lze nahradit půleným žlutým hrachem)
česnek 5 stroužků
oloupaný
zázvor (čerstvý) 5 cm
oloupaný
červená, nebo méně podle chuti
máta 1 hrnek
lístky
sůl
podle chuti
malá, nakrájená nadrobno
kešú hrnku
nahrubo nasekané
rostlinný olej
na smažení
Na kořenění jogurt
římský kmín 1 ČL
mletý
máta 2 PL
nasekaná
pepř bílý ¼ ČL
mletý
sůl ½ ČL
K podávání

Postup

1

Čočku a cizrnu namočte a nechte zhruba 3 hodiny máčet.

2

Potom do robotu nasypte česnek, zázvor, chilli papričky, mátu a sůl. Slijte z čočky a cizrny vodu a přisypte obojí do robotu. Vše rozmixujte na hrubší soudržnou pastu. Přidejte cibuli a ořechy kešú, promíchejte a vytvarujte ze směsi kuličky.

3

V hrnci rozpalte vyšší vrstvu oleje na zhruba 180°C a postupně v něm kuličky smažte, zhruba 3–4 minuty, v průběhu je děrovanou lžící otáčejte, aby byly dozlatova pěkně ze všech stran. Potom je nechte odsát na papírové utěrce.

4

Na kořeněný jogurt smíchejte všechny ingredience a dolaďte podle chuti

5

Smažené kuličky podávejte se sladkou chilli omáčkou a jogurtem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...