0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kořeněné batátové placičky

Kořeněné batátové placičky

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Na 20 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1584 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 338 g
Tuky 4 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V indických domácnostech se kořeněné bramborové placičky tradičně podávají jako chuťovka. Jsou plné hřejivého koření a my jsme je doplnili svěžím křupavým salátem kačumber. Naše batátová verze je lehčí.

Suroviny

batáty 800 g
vydrhnuté
zázvor (čerstvý) 4 cm
nastrouhaný nahrubo
koriandr čerstvý 1 hrst
čerstvý, nadrobno
pepř ½ ČL
hrubě drcený
chilli sušené ¼ ČL
vločky (nebo víc, podle chuti)
římský kmín 1,5 ČL
nahrubo drcený
škrob 2 PL
kukuřičný
sůl
strouhanka 100 g
skvělá je japonská panko
rostlinný olej
vhodný ke smažení
Na salát kačumber
rajče 1 ks
střední, oválné, na kostičky
okurka ½ ks
na kostičky
paprika zelená 1 ks
malá, na kostičky
cibule červená 1 ks
malá, na kostičky
limeta ½ ks
šťáva vymačkaná
sůl
koriandr čerstvý 1 hrst
čerstvý, nakrájený

1 Na salát kačumber promíchejte v míse všechnu zeleninu s limetovou šťávou, pořádnou špetkou soli a koriandrem.

2 Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170°C. Batáty ze všech stran propíchejte vidličkou nebo ostrým nožem, položte na plech a pečte 40 až 45 minut doměkka. Pak nechte batáty mírně zchladnout, rozpulte je a vydlabejte z nich lžící dužinu do velké mísy. Přidejte zázvor, koriandr, pepř, chilli, římský kmín a kukuřičný škrob, mírně osolte a všechno dohromady rozšťouchejte. Směs rozdělte na 20 dílů a vytvarujte z nich placičky. Obalte je ve strouhance a přitiskněte ji. Dejte na 20 minut chladit.

3 V nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejte trochu oleje. Po dávkách opékejte batátové placičky z každé strany 3–4 minuty, dozlatova a dokřupava. Podávejte se salátem kačumber.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč