Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněné batátové placičky

V indických domácnostech se kořeněné bramborové placičky tradičně podávají jako chuťovka. Jsou plné hřejivého koření a my jsme je doplnili svěžím křupavým salátem kačumber. Naše batátová verze je lehčí.

Vydání: 2020/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 20 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
PT45M
Pečení 0:45
Chuťovka Indická

Ingredience

    • 800 g batátů, vydrhnutých
    • 4cm kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaný nahrubo
    • hrst čerstvého koriandru, nakrájená nadrobno
    • 1/2 lžičky hrubě drceného pepře
    • 1/4 lžičky sušených chilli vloček (nebo víc, podle chuti)
    • 1,5 lžičky semínek římského kmínu, hrubě drcených
    • 2 lžíce kukuřičného škrobu
    • sůl
    • 100 g strouhanky (skvělá je japonská panko)
    • rostlinný olej vhodný na smažení

    NA SALÁT KAČUMBER

    • 1 střední oválné rajče, nakrájené na kostičky
    • 1/2 salátové okurky, nakrájená na kostičky
    • 1 malá zelená paprika, nakrájená na kostičky
    • 1 malá červená cibule, nakrájená na kostičky
    • šťáva z 1/2 limety
    • sůl
    • hrst čerstvého koriandru, nakrájená

Příprava jídla

1 Na salát kačumber promíchejte v míse všechnu zeleninu s limetovou šťávou, pořádnou špetkou soli a koriandrem.

2 Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170°C. Batáty ze všech stran propíchejte vidličkou nebo ostrým nožem, položte na plech a pečte 40 až 45 minut doměkka. Pak nechte batáty mírně zchladnout, rozpulte je a vydlabejte z nich lžící dužinu do velké mísy. Přidejte zázvor, koriandr, pepř, chilli, římský kmín a kukuřičný škrob, mírně osolte a všechno dohromady rozšťouchejte. Směs rozdělte na 20 dílů a vytvarujte z nich placičky. Obalte je ve strouhance a přitiskněte ji. Dejte na 20 minut chladit.

3 V nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejte trochu oleje. Po dávkách opékejte batátové placičky z každé strany 3–4 minuty, dozlatova a dokřupava. Podávejte se salátem kačumber.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rybí tikka s česnekem

Krémové kuřecí kari

REKLAMA

Přidat komentář