Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilované houby, lilky a papriky

Grilované houby, lilky a papriky

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1129 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 36 g
Tuky 93 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si marinádu do malého rendlíku nebo hrnku a mějte ji vedle grilu, abyste mohli zeleninu pravidelně potírat. Velké klobouky žampionů portobello jsou na grilování skvělé, stejně jako řízky z lilku.

Suroviny

portobello
lilek 1 ks
středně velký
sůl
Na marinádu
sójová omáčka 2 PL
olivový olej 100 ml
česnek 2 stroužky
rozdrcený
jablečný ocet 2 PL
tymián 1 ČL
sušený, lze nahradit oreganem

Postup

1
V hrnku smíchejte všechny přísady na marinádu. Očistěte houby – nohy odlomte, ale neloupejte klobouky. Lilek podélně rozkrájejte na silné řízky a jednu stranu dužniny křížem krážem nařezejte. Všechnu zeleninu trochu pomažte marinádou, osolte a za rovnoměrného obracení grilujte doměkka; mělo by stačit pět až deset minut. Upečenou zeleninu ještě jednou potřete marinádou a pak znovu před podáváním.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Komentáře

09.07.2009 19:34
zeleninu na grilu u nás jíme všichni a v obrovském množství. pro děti bez jakékoli marinády a pro nás dospělé samozřejmě vždy nějak marinovanou. navíc jsem ted vyhrála s hellmannsem rakletový gril, tak to jede každý večer- a proč ne, zeleninka je zdravá, tak hurá na to:) stačilo koupit jednu majolku, poslat sms a bylo to. soutěž ještě běží - grily se rozdávají každý den.
05.09.2007 08:41
Recept se nachází v č.6/06, str.52

Apetit magazín