Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Rychlé houby, lilky a papriky

Rychlé houby, lilky a papriky

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1129 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 36 g
Tuky 93 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Připravte si marinádu do malého rendlíku nebo hrnku a mějte ji vedle grilu, abyste mohli zeleninu pravidelně potírat. Velké klobouky žampionů portobello jsou na grilování skvělé, stejně jako řízky z lilku.

Suroviny

žampiony 4 ks
portobello
lilek 1 ks
středně velký
paprika 2 ks
sůl
Na marinádu
sójová omáčka 2 PL
olivový olej 100 ml
česnek 2 stroužky
rozdrcený
jablečný ocet 2 PL
tymián 1 ČL
sušený, lze nahradit oreganem
V hrnku smíchejte všechny přísady na marinádu. Očistěte houby – nohy odlomte, ale neloupejte klobouky. Lilek podélně rozkrájejte na silné řízky a jednu stranu dužniny křížem krážem nařezejte. Všechnu zeleninu trochu pomažte marinádou, osolte a za rovnoměrného obracení grilujte doměkka; mělo by stačit pět až deset minut. Upečenou zeleninu ještě jednou potřete marinádou a pak znovu před podáváním.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.6/06, str.52

Anonym

zeleninu na grilu u nás jíme všichni a v obrovském množství. pro děti bez jakékoli marinády a pro nás dospělé samozřejmě vždy nějak marinovanou. navíc jsem ted vyhrála s hellmannsem rakletový gril, tak to jede každý večer- a proč ne, zeleninka je zdravá, tak hurá na to:) stačilo koupit jednu majolku, poslat sms a bylo to. soutěž ještě běží - grily se rozdávají každý den.

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit