0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilované houby, lilky a papriky

Grilované houby, lilky a papriky

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1129 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 36 g
Tuky 93 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si marinádu do malého rendlíku nebo hrnku a mějte ji vedle grilu, abyste mohli zeleninu pravidelně potírat. Velké klobouky žampionů portobello jsou na grilování skvělé, stejně jako řízky z lilku.

Suroviny

žampiony 4 ks
portobello
lilek 1 ks
středně velký
paprika 2 ks
sůl
Na marinádu
sójová omáčka 2 PL
olivový olej 100 ml
česnek 2 stroužky
rozdrcený
jablečný ocet 2 PL
tymián 1 ČL
sušený, lze nahradit oreganem
1 V hrnku smíchejte všechny přísady na marinádu. Očistěte houby – nohy odlomte, ale neloupejte klobouky. Lilek podélně rozkrájejte na silné řízky a jednu stranu dužniny křížem krážem nařezejte. Všechnu zeleninu trochu pomažte marinádou, osolte a za rovnoměrného obracení grilujte doměkka; mělo by stačit pět až deset minut. Upečenou zeleninu ještě jednou potřete marinádou a pak znovu před podáváním.
 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Komentáře

Anonym

zeleninu na grilu u nás jíme všichni a v obrovském množství. pro děti bez jakékoli marinády a pro nás dospělé samozřejmě vždy nějak marinovanou. navíc jsem ted vyhrála s hellmannsem rakletový gril, tak to jede každý večer- a proč ne, zeleninka je zdravá, tak hurá na to:) stačilo koupit jednu majolku, poslat sms a bylo to. soutěž ještě běží - grily se rozdávají každý den.

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...
KVÍZ: Jíte zdravě?
  • Kvízy

KVÍZ: Jíte zdravě?

Zdravý jídelníček je takový, který je pestrý a obsahuje optimální poměr živin a mikroživiny. Do těla byste měli dostávat komplexní bílkoviny a sacharidy, zdravé tuky, vlákninu, minerály a vitaminy. Spokojený organismus vás odmění lepším...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit