Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilovaná zelenina z trouby
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 164
Do hodiny Velmi snadné Pro 2-3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 585 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 118 g
Tuky 0 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zeleninu z trouby upečte ve chvíli, kdy potřebujete vyprázdnit lednici. V pekáči nebo na pánvi upotřebíte jakoukoli zeleninu, která leží doma v lednici. Přidat k ní můžete sýry, uzeniny nebo třeba vařené brambory. 

Suroviny

mrkev 3 ks
olivový olej
na pokapání
římský kmín 1 špetka
česnek 5 stroužků
neoloupaných
bylinky
čerstvé či sušené (např. rozmarýn, tymián, oregano...), množství dle chuti
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 220 °C. Velký plech nebo pekáč vyložte pečicím papírem.

2

Všechnu zeleninu nakrájejte na stejně velké kusy. Na plech dejte nejdřív mrkev, pokapejte ji olivovým olejem, osolte a posypte římským kmínem.

3

Pak přidejte zbytek zeleniny včetně neoloupaných stroužků česneku, ochuťte ji bylinkami dle vlastního výběru, solí, pepřem a pokapejte olejem. Přikryjte alobalem a pečte 20 minut.

4

Po 20 minutách pečení alobal sundejte, a dopékejte dalších 20–30 minut. Zeleninu jezte horkou buď samostatně jako lehký oběd nebo večeři, nebo podávejte jako přílohu k masu.

NĚCO NAVÍC 
Přidat můžete kuřecí maso pokrájené na kousky nebo domácí uzené nebo zeleninu 5 minut před koncem pečení posypte sýrem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...