Zeleninu z trouby upečte ve chvíli, kdy potřebujete vyprázdnit lednici. V pekáči nebo na pánvi upotřebíte jakoukoli zeleninu, která leží doma v lednici. Přidat k ní můžete sýry, uzeniny nebo třeba vařené brambory.
Postup
Troubu předehřejte na 220 °C. Velký plech nebo pekáč vyložte pečicím papírem.
Všechnu zeleninu nakrájejte na stejně velké kusy. Na plech dejte nejdřív mrkev, pokapejte ji olivovým olejem, osolte a posypte římským kmínem.
Pak přidejte zbytek zeleniny včetně neoloupaných stroužků česneku, ochuťte ji bylinkami dle vlastního výběru, solí, pepřem a pokapejte olejem. Přikryjte alobalem a pečte 20 minut.
Po 20 minutách pečení alobal sundejte, a dopékejte dalších 20–30 minut. Zeleninu jezte horkou buď samostatně jako lehký oběd nebo večeři, nebo podávejte jako přílohu k masu.
NĚCO NAVÍC
Přidat můžete kuřecí maso pokrájené na kousky nebo domácí uzené nebo zeleninu 5 minut před koncem pečení posypte sýrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Oběd ze zahrádky: oběd z domácích zásob(4 recepty)
- Z podzimní zahrádky(7 receptů)