Zeleninu z trouby upečte ve chvíli, kdy potřebujete vyprázdnit lednici. Do pekáče totiž můžete přidat cokoli od zeleniny přes sýry, uzeniny až po zbytky, jako jsou vařené brambory či těstoviny.
Postup
Potáhněte plech pečicím papírem a troubu vyhřejte na 220 stupňů.
Zeleninu nakrájejte na stejně velké kusy. Na plech dejte nejdřív mrkev, pokapejte ji olivovým olejem, osolte a posypte římským kmínem.
Pak přidejte zbytek zeleniny, ochuťte ji bylinkami dle vlastního výběru, solí, pepřem a pokapejte olejem. Přikryjte alobalem a pečte dvacet minut.
Po dvaceti minutách pečení alobal stáhněte, a dopékejte dalších dvacet až třicet minut. Zeleninu jezte horkou buď samostatně jako lehký oběd nebo večeři, nebo podávejte jako přílohu k masu.
NĚCO NAVÍC: Přidat můžete kuřecí maso pokrájené na kousky nebo domácí uzené, anebo zeleninu pět minut před koncem pečení posypte sýrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Oběd ze zahrádky: oběd z domácích zásob(4 recepty)
- Z podzimní zahrádky(7 receptů)