Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rychlý koláč s rebarborou

Rychlý koláč s rebarborou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rychlý koláč s rebarborou

3.9/5 Počet hodnocení: 71
Do hodiny Velmi snadné Na formu o průměru 20 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1570 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 176 g
Tuky 74 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nakyslá rebarbora je do koláčů jako stvořená. Tvoří dokonalý chuťový protipól ke sladkému těstu a koláči tak dodá nejen šťavnatost, ale i říz. 

Suroviny

vejce 2 ks
o pokojové teplotě
krupicový cukr 100 g
+ cca 2 lžíce na posypání
mouka pšeničná hladká 100 g
+ na vysypání
máslo 60 g
vychlazené + trocha na vymazání
očištěná a nakrájená na 1–2cm kousky
moučkový cukr
na závěrečné posypání

Postup

1

Elektrickým šlehačem důkladně šlehejte vejce a 100 g krupicového cukru, až se objem ztrojnásobí – těsto se obejde bez kypřicího prášku do pečiva, a proto právě na tomto úkonu závisí, zda koláč v troubě vyskočí. Do našlehané směsi prosejte mouku a jemně ji vmíchejte. Troubu předehřejte na 175 °C.

2

Dortovou formu lehce vymažte máslem a vysypte moukou. Vlijte do ní těsto a uhlaďte. Na těsto naskládejte kousky re-barbory a poklaďte tenkými plátky studeného másla. Posypte 2 lžícemi krupicového cukru a dejte do vyhřáté trouby. Pečte zhruba 45 minut, nebo dokud nebude koláč zlatavý a ve středu propečený. 

3

Vyndejte a nechte vychladnout, pak zlehka poprašte moučkovým cukrem. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
499 Kč
334 Kč