0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rychlý koláč s rebarborou

Rychlý koláč s rebarborou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rychlý koláč s rebarborou

4.6 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Na formu o průměru 20 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1570 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 176 g
Tuky 74 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nakyslá rebarbora je do koláčů jako stvořená. Tvoří dokonalý chuťový protipól ke sladkému těstu a koláči tak dodá nejen šťavnatost, ale i říz. 

Suroviny

vejce 2 ks
o pokojové teplotě
krupicový cukr 100 g
+ cca 2 lžíce na posypání
mouka pšeničná hladká 100 g
+ na vysypání
máslo 60 g
vychlazené + trocha na vymazání
rebarbora 400 g
očištěná a nakrájená na 1–2cm kousky
moučkový cukr
na závěrečné posypání

Postup

1

Elektrickým šlehačem důkladně šlehejte vejce a 100 g krupicového cukru, až se objem ztrojnásobí – těsto se obejde bez kypřicího prášku do pečiva, a proto právě na tomto úkonu závisí, zda koláč v troubě vyskočí. Do našlehané směsi prosejte mouku a jemně ji vmíchejte. Troubu předehřejte na 175 °C.

2

Dortovou formu lehce vymažte máslem a vysypte moukou. Vlijte do ní těsto a uhlaďte. Na těsto naskládejte kousky re-barbory a poklaďte tenkými plátky studeného másla. Posypte 2 lžícemi krupicového cukru a dejte do vyhřáté trouby. Pečte zhruba 45 minut, nebo dokud nebude koláč zlatavý a ve středu propečený. 

3

Vyndejte a nechte vychladnout, pak zlehka poprašte moučkovým cukrem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit