Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rychlý koláč s rebarborou
Rychlý koláč s rebarborou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rychlý koláč s rebarborou

3.9/5 Počet hodnocení: 235
Do hodiny Velmi snadné Na formu o průměru 20 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1570 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 176 g
Tuky 74 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nakyslá rebarbora je do koláčů jako stvořená. Její svěžest tvoří dokonalý chuťový protipól ke sladkému těstu a koláči tak dodá nejen šťavnatost, ale i říz. Posypání krupicovým cukrem těsně před tím, než koláč vložíte do trouby, zaručí, že koláč bude mít krásnou karamelovou krustičku. 

Suroviny

vejce 2 ks
o pokojové teplotě
+ cca 2 lžíce na posypání
+ na vysypání
vychlazené + trocha na vymazání
očištěná a nakrájená na 1–2cm kousky
na závěrečné posypání

Postup

1

Elektrickým šlehačem důkladně šlehejte vejce a 100 g krupicového cukru, až se objem ztrojnásobí – těsto se obejde bez kypřicího prášku do pečiva, a proto právě na tomto úkonu závisí, zda koláč v troubě vyskočí. 

2

Do našlehané směsi prosejte mouku a jemně ji vmíchejte. Troubu předehřejte na 175 °C.

3

Dortovou formu lehce vymažte máslem a vysypte moukou.

4

Vlijte do formy těsto a uhlaďte.

5

Na těsto naskládejte kousky rebarbory a poklaďte tenkými plátky studeného másla. Posypte 2 lžícemi krupicového cukru a dejte do vyhřáté trouby.

6

Pečte zhruba 45 minut, nebo dokud nebude koláč zlatavý a ve středu propečený. 

7

Vyndejte a nechte vychladnout, pak zlehka poprašte moučkovým cukrem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín