0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bublanina s pomerančovou rebarborou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2 / 5. Počet hodnocení: 35
Více než hodinu Velmi snadné Na formu 20 x 30 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3284 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 427 g
Tuky 140 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pomerančová vůně a chuť likéru promění obyčejnou bublaninu ve sváteční moučník.

Suroviny

vejce 2 ks
krupicový cukr 150 g
(2/3 hrnku)
máslo 125 g
rozpuštěné a zchladlé (1/2 klasické kostky) + na vymazání formy
mouka pšeničná hladká 150 g
(1 hrnek)
mouka pšeničná polohrubá 135 g
(3/4 hrnku) + na vysypání formy
kypřicí prášek do pečiva 12 g
(1 sáček)
mléko 250 ml
(1 hrnek)
zakysaná smetana 2 PL
lze nahradit tučným bílým jogurtem
pomerančový likér 2 PL
(Grand Marnier, Cointreau...)
moučkový cukr
na poprášení
NA POMERANČOVOU REBARBORU
rebarbora 300 g
300–360 g, oloupaná a nakrájená na 2cm špalíky (přibližně 3 hrnky)
krupicový cukr 55 g
(1/4 hrnku)
pomerančová kůra
nastrouhaná z 1 pomeranče
pomerančový likér 2 PL
(Grand Marnier, Cointreau...)

Postup

1

Nejdříve připravte rebarboru. Dejte ji do mísy, zasypte cukrem, přidejte pomerančovou kůru a likér a dobře promíchejte.

2

Zakryjte potravinářskou fólií a nechte alespoň 10 minut macerovat. Poté slijte (slitým nálevem si můžete například ovonět čaj).

3

Troubu předehřejte na 180°C. Formu o velikosti 20 x 30 cm s vyšším okrajem vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou.

4

Do mísy dejte vejce, cukr a máslo a vyšlehejte do pěny. Obě mouky s kypřicím práškem prosejte přes jemné síto a společně s mlékem, zakysanou smetanou a likérem vmíchejte do základu tak, aby vzniklo hladké těsto.

5

To vlijte do formy a povrch rovnoměrně poklaďte slitou rebarborou.

6

Pečte asi 45 minut dozlatova. Zda je těsto propečené, otestujte špejlí. Pokud ji po zapíchnutí do těsta vytáhnete čistou a suchou, můžete bublaninu vyndat z trouby. Nechte vychladnout (nejlépe na mřížce).

7

Před podáváním poprašte moučkovým cukrem a nakrájejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč