Pomerančová vůně a chuť likéru promění obyčejnou bublaninu ve sváteční moučník. Vyzkoušejte recept včas, protože rebarborová sezóna netrvá věčně. Ovocná buchta na plech vás zachrání ve chvíli, kdy nestíháte, a přesto máte chuť upéct si něco rychlého ke kávě nebo čaji. Nejen jahody, ale i pomeranč si s rebarborou náramně rozumí!
Náš tip: Jak na rebarboru?
Suroviny
Postup
Nejdříve připravte rebarboru. Dejte ji do mísy, zasypte cukrem, přidejte pomerančovou kůru a likér a dobře promíchejte.
Zakryjte potravinářskou fólií a nechte alespoň 10 minut macerovat. Poté slijte (slitým nálevem si můžete například ovonět čaj).
Troubu předehřejte na 180 °C. Formu o velikosti 20 x 30 cm s vyšším okrajem vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou.
Do mísy dejte vejce, cukr a máslo a vyšlehejte do pěny. Obě mouky s kypřicím práškem prosejte přes jemné síto a společně s mlékem, zakysanou smetanou a likérem vmíchejte do základu tak, aby vzniklo hladké těsto.
To vlijte do formy a povrch rovnoměrně poklaďte slitou rebarborou.
Pečte asi 45 minut dozlatova. Zda je těsto propečené, otestujte špejlí. Pokud ji po zapíchnutí do těsta vytáhnete čistou a suchou, můžete bublaninu vyndat z trouby. Nechte vychladnout (nejlépe na mřížce).
Před podáváním poprašte moučkovým cukrem a nakrájejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Ty nejlepší bublaniny na váš stůl: 11 ověřených receptů(12 receptů )
- Hrníčkové buchty: Jednoduché a chutné dezerty bez vážení 12x jinak(12 receptů )
- Jedinečné dezerty s rebarborou(14 receptů )
- 75+ receptů na plech! aneb Nejlepší koláče a buchty(79 receptů )
- 45x rychlý dezert, který připravíte i na chatě nebo na chalupě(45 receptů )