Pomerančová vůně a chuť likéru promění obyčejnou bublaninu ve sváteční moučník.
Suroviny
1 Nejdříve připravte rebarboru. Dejte ji do mísy, zasypte cukrem, přidejte pomerančovou kůru a likér a dobře promíchejte. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte alespoň 10 minut macerovat. Poté slijte (slitým nálevem si můžete například ovonět čaj).
2 Troubu předehřejte na 180°C. Formu o velikosti 20 x 30 cm s vyšším okrajem vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou. Do mísy dejte vejce, cukr a máslo a vyšlehejte do pěny. Obě mouky s kypřicím práškem prosejte přes jemné síto a společně s mlékem, zakysanou smetanou a likérem vmíchejte do základu tak, aby vzniklo hladké těsto. To vlijte do formy a povrch rovnoměrně poklaďte slitou rebarborou. Pečte asi 45 minut dozlatova. Zda je těsto propečené, otestujte špejlí. Pokud ji po zapíchnutí do těsta vytáhnete čistou a suchou, můžete bublaninu vyndat z trouby. Nechte vychladnout (nejlépe na mřížce). Před podáváním poprašte moučkovým cukrem a nakrájejte.