Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bublanina s pomerančovou rebarborou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 42
Více než hodinu Velmi snadné Na formu 20 x 30 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3284 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 427 g
Tuky 140 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pomerančová vůně a chuť likéru promění obyčejnou bublaninu ve sváteční moučník.

Náš tip: Jak na rebarboru?

 
Skryt pre seznam

Suroviny

vejce 2 ks
(2/3 hrnku)
máslo 125 g
rozpuštěné a zchladlé (1/2 klasické kostky) + na vymazání formy
(3/4 hrnku) + na vysypání formy
kypřicí prášek do pečiva 12 g
(1 sáček)
mléko 250 ml
(1 hrnek)
lze nahradit tučným bílým jogurtem
pomerančový likér 2 PL
(Grand Marnier, Cointreau...)
na poprášení
NA POMERANČOVOU REBARBORU
300–360 g, oloupaná a nakrájená na 2cm špalíky (přibližně 3 hrnky)
(1/4 hrnku)
nastrouhaná z 1 pomeranče
pomerančový likér 2 PL
(Grand Marnier, Cointreau...)

Postup

1

Nejdříve připravte rebarboru. Dejte ji do mísy, zasypte cukrem, přidejte pomerančovou kůru a likér a dobře promíchejte.

2

Zakryjte potravinářskou fólií a nechte alespoň 10 minut macerovat. Poté slijte (slitým nálevem si můžete například ovonět čaj).

3

Troubu předehřejte na 180°C. Formu o velikosti 20 x 30 cm s vyšším okrajem vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou.

4

Do mísy dejte vejce, cukr a máslo a vyšlehejte do pěny. Obě mouky s kypřicím práškem prosejte přes jemné síto a společně s mlékem, zakysanou smetanou a likérem vmíchejte do základu tak, aby vzniklo hladké těsto.

5

To vlijte do formy a povrch rovnoměrně poklaďte slitou rebarborou.

6

Pečte asi 45 minut dozlatova. Zda je těsto propečené, otestujte špejlí. Pokud ji po zapíchnutí do těsta vytáhnete čistou a suchou, můžete bublaninu vyndat z trouby. Nechte vychladnout (nejlépe na mřížce).

7

Před podáváním poprašte moučkovým cukrem a nakrájejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Milujete italskou kuchyni a její přípravu? Naučíme vás vyrobit čerstvé domácí těstoviny jako od italské babičky. A přijdeme na kloub správné délce vaření u jednotlivých druhů těstovin pro nebeské italské „al dente“! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč