Efektní, křehká, sladkokyselá – a navíc s nepopiratelným francouzským šarmem. S rustikální galetkou zkrátka naděláte spoustu parády.
Náš tip: Jak na rebarboru?
Suroviny
Postup
Všechny ingredience na těsto dejte do robotu a rozmixujte nahrubo, ale nepřepracujte!
Těsto rukama vytvarujte do koule, zabalte do potravinářské fólie, zformujte do silnější placky a dejte do lednice odpočívat na 2–24 hodin.
Troubu předehřejte na 220°C.
Těsto vyválejte mezi 2 archy pečicího papíru na kolo o tloušťce necelých 0,5 cm, spolu se spodním archem přeneste na plech a vraťte do lednice.
Rebarboru promíchejte s cukrem a škrobem/pudinkovým práškem a nechte 10 minut stát.
Těsto vyjměte z lednice a do středu dejte rebarboru (pokud pustila tekutinu, ponechte ji v misce) a rozprostřete ji tak, aby vám zbyl alespoň 5cm volný okraj. Ten přehněte přes náplň, potřete prošlehaným vejcem a posypte cukrem.
Pečte 30–35 minut. Zhruba 10 minut před koncem přelijte tekutinou se škrobem a cukrem, kterou rebarbora pustila, a dopečte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší letní koláče z plechu a forem(74 receptů )
- 45x rychlý dezert, který připravíte i na chatě nebo na chalupě(45 receptů )