Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rebarborová galetka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2508 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 322 g
Tuky 107 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Efektní, křehká, sladkokyselá – a navíc s nepopiratelným francouzským šarmem. S rustikální galetkou zkrátka naděláte spoustu parády.

Náš tip: Jak na rebarboru? 

Skryt pre seznam

Suroviny

Na těsto
sůl 1 špetka
Na náplň
nakrájená na špalíčky
+ na posypání
škrob 2 PL
kukuřičný nebo bramborový, nebo vanilkový pudinkový prášek
vejce 1 ks
prošlehané

Postup

1

Všechny ingredience na těsto dejte do robotu a rozmixujte nahrubo, ale nepřepracujte!

2

Těsto rukama vytvarujte do koule, zabalte do potravinářské fólie, zformujte do silnější placky a dejte do lednice odpočívat na 2–24 hodin.

3

Troubu předehřejte na 220°C.

4

Těsto vyválejte mezi 2 archy pečicího papíru na kolo o tloušťce necelých 0,5 cm, spolu se spodním archem přeneste na plech a vraťte do lednice.

5

Rebarboru promíchejte s cukrem a škrobem/pudinkovým práškem a nechte 10 minut stát.

6

Těsto vyjměte z lednice a do středu dejte rebarboru (pokud pustila tekutinu, ponechte ji v misce) a rozprostřete ji tak, aby vám zbyl alespoň 5cm volný okraj. Ten přehněte přes náplň, potřete prošlehaným vejcem a posypte cukrem.

7

Pečte 30–35 minut. Zhruba 10 minut před koncem přelijte tekutinou se škrobem a cukrem, kterou rebarbora pustila, a dopečte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín