Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rebarborová galetka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2508 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 322 g
Tuky 107 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Efektní, křehká, sladkokyselá – a navíc s nepopiratelným francouzským šarmem. S rustikální galetkou zkrátka naděláte spoustu parády.

Náš tip: Jak na rebarboru? 

Skryt pre seznam

Suroviny

Na těsto
sůl 1 špetka
Na náplň
nakrájená na špalíčky
+ na posypání
škrob 2 PL
kukuřičný nebo bramborový, nebo vanilkový pudinkový prášek
vejce 1 ks
prošlehané

Postup

1

Všechny ingredience na těsto dejte do robotu a rozmixujte nahrubo, ale nepřepracujte!

2

Těsto rukama vytvarujte do koule, zabalte do potravinářské fólie, zformujte do silnější placky a dejte do lednice odpočívat na 2–24 hodin.

3

Troubu předehřejte na 220°C.

4

Těsto vyválejte mezi 2 archy pečicího papíru na kolo o tloušťce necelých 0,5 cm, spolu se spodním archem přeneste na plech a vraťte do lednice.

5

Rebarboru promíchejte s cukrem a škrobem/pudinkovým práškem a nechte 10 minut stát.

6

Těsto vyjměte z lednice a do středu dejte rebarboru (pokud pustila tekutinu, ponechte ji v misce) a rozprostřete ji tak, aby vám zbyl alespoň 5cm volný okraj. Ten přehněte přes náplň, potřete prošlehaným vejcem a posypte cukrem.

7

Pečte 30–35 minut. Zhruba 10 minut před koncem přelijte tekutinou se škrobem a cukrem, kterou rebarbora pustila, a dopečte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč