0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rebarborová galetka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2508 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 322 g
Tuky 107 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Efektní, křehká, sladkokyselá – a navíc s nepopiratelným francouzským šarmem. S rustikální galetkou zkrátka naděláte spoustu parády.

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná hladká 1 hrnek
máslo 6 PL
sůl 1 špetka
krupicový cukr 1 PL
Na náplň
nakrájená na špalíčky
krupicový cukr hrnku
+ na posypání
škrob 2 PL
kukuřičný nebo bramborový, nebo vanilkový pudinkový prášek
vejce 1 ks
prošlehané

1 Všechny ingredience na těsto dejte do robotu a rozmixujte nahrubo, ale nepřepracujte! Těsto rukama vytvarujte do koule, zabalte do potravinářské fólie, zformujte do silnější placky a dejte do lednice odpočívat na 2–24 hodin.

2 Troubu předehřejte na 220°C. Těsto vyválejte mezi 2 archy pečicího papíru na kolo o tloušťce necelých 0,5 cm, spolu se spodním archem přeneste na plech a vraťte do lednice. Rebarboru promíchejte s cukrem a škrobem/pudinkovým práškem a nechte 10 minut stát.

3 Těsto vyjměte z lednice a do středu dejte rebarboru (pokud pustila tekutinu, ponechte ji v misce) a rozprostřete ji tak, aby vám zbyl alespoň 5cm volný okraj. Ten přehněte přes náplň, potřete prošlehaným vejcem a posypte cukrem. Pečte 30–35 minut. Zhruba 10 minut před koncem přelijte tekutinou se škrobem a cukrem, kterou rebarbora pustila, a dopečte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč