0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rebarborová galetka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4 / 5. Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2508 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 322 g
Tuky 107 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Efektní, křehká, sladkokyselá – a navíc s nepopiratelným francouzským šarmem. S rustikální galetkou zkrátka naděláte spoustu parády.

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná hladká 1 hrnek
krémový sýr 6 PL
máslo 6 PL
sůl 1 špetka
krupicový cukr 1 PL
zakysaná smetana 3 PL
Na náplň
rebarbora 500 g
nakrájená na špalíčky
krupicový cukr 0.66 hrnku
+ na posypání
škrob 2 PL
kukuřičný nebo bramborový, nebo vanilkový pudinkový prášek
vejce 1 ks
prošlehané

1 Všechny ingredience na těsto dejte do robotu a rozmixujte nahrubo, ale nepřepracujte! Těsto rukama vytvarujte do koule, zabalte do potravinářské fólie, zformujte do silnější placky a dejte do lednice odpočívat na 2–24 hodin.

2 Troubu předehřejte na 220°C. Těsto vyválejte mezi 2 archy pečicího papíru na kolo o tloušťce necelých 0,5 cm, spolu se spodním archem přeneste na plech a vraťte do lednice. Rebarboru promíchejte s cukrem a škrobem/pudinkovým práškem a nechte 10 minut stát.

3 Těsto vyjměte z lednice a do středu dejte rebarboru (pokud pustila tekutinu, ponechte ji v misce) a rozprostřete ji tak, aby vám zbyl alespoň 5cm volný okraj. Ten přehněte přes náplň, potřete prošlehaným vejcem a posypte cukrem. Pečte 30–35 minut. Zhruba 10 minut před koncem přelijte tekutinou se škrobem a cukrem, kterou rebarbora pustila, a dopečte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
K čemu pít růžové víno
  • Tipy a triky

K čemu pít růžové víno

Růžové víno neboli rosé je lehký svěží nápoj, který se dokonale snoubí s lehkými pokrmy jídly. Vyrábí se z odrůd modrých hroznů a zejména v letě je zkrátka neodolatelné. ...

Obchod Apetit