Salát Coleslaw s parmazánem

Salát Coleslaw s parmazánem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1936 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 85 g
Tuky 164 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Notoricky známý salát jsme vylepšili strouhaným parmazánem, a dodali mu tak novou chuťovou dimenzi.

Související recepty

Suroviny

majonéza 225 g
hořčičný prášek 3 ČL
nebo 1 lžíce dijonské hořčice
třtinový cukr 1 PL
jablečný ocet 1 PL
citronová štáva 1 PL
sůl mořská
pepř barevný
čerstvě mletý
zelí bílé 500 g
nakrájeného či nakrouhaného na tenké nudličky
mrkev 2 ks
oloupané a nakrájené nebo nakrouhané na dlouhé tenké nudličky julienne
řapíkatý celer 3 ks
zbavené konce s lístky a nakrájené na tenké plátky
jarní cibulka 2 ks
nakrájené na tenká kolečka
cibule bílá 1 ks
nakrájená na tenká kolečka
parmazán
strouhaný, k podávání

1 Ve velké míse prošlehejte majonézu, hořčičný prášek nebo dijonskou hořčici, třtinový cukr, jablečný ocet a citronovou šťávu. Osolte mořskou solí a opepřete.

2 Přidejte nakrájené zelí, nudličky mrkve, plátky řapíkatého celeru, jarní cibulky i kolečka bílé cibule. Promíchejte.

3 Přeneste do servírovací nádoby a posypte najemno nastrouhaným parmazánem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit