Notoricky známý salát jsme vylepšili strouhaným parmazánem, a dodali mu tak novou chuťovou dimenzi.
Suroviny
majonéza
225
g
hořčice mletá
3
ČL
nebo 1 lžíce dijonské hořčice
třtinový cukr
1
PL
jablečný ocet
1
PL
citronová šťáva
1
PL
sůl mořská
pepř barevný
čerstvě mletý
zelí bílé
500
g
nakrájeného či nakrouhaného na tenké nudličky
mrkev
2
ks
oloupané a nakrájené nebo nakrouhané na dlouhé tenké nudličky julienne
řapíkatý celer
3
ks
zbavené konce s lístky a nakrájené na tenké plátky
jarní cibulka
2
ks
nakrájené na tenká kolečka
cibule bílá
1
ks
nakrájená na tenká kolečka
strouhaný, k podávání
Postup
1
Ve velké míse prošlehejte majonézu, hořčičný prášek nebo dijonskou hořčici, třtinový cukr, jablečný ocet a citronovou šťávu. Osolte mořskou solí a opepřete.
2
Přidejte nakrájené zelí, nudličky mrkve, plátky řapíkatého celeru, jarní cibulky i kolečka bílé cibule. Promíchejte.
3
Přeneste do servírovací nádoby a posypte najemno nastrouhaným parmazánem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Originální saláty 20x jinak(21 receptů )
- 36 receptů z Apetitu na svatební menu. Na co nezapomenout při jeho plánování?(35 receptů )
- Zdravě a lehce: 40 skvělých salátů na každý den(40 receptů )
- Křupavý zelný salát coleslaw: Kde se vzal a jak se správně vyslovuje?(12 receptů )