Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát Coleslaw s parmazánem

Notoricky známý salát jsme vylepšili strouhaným parmazánem, a dodali mu tak novou chuťovou dimenzi.

Vydání: 2015/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Salát

Ingredience

    • 225g dobré majonézy
    • 3 lžičky hořčičného prášku nebo 1 lžíce dijonské hořčice
    • 1 lžíce třtinového cukru
    • 1 lžíce jablečného octa
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • mořská sůl a čerstvě mletý barevný pepř
    • 500g bílého zelí, nakrájeného či nakrouhaného na tenké nudličky
    • 2 mrkve, oloupané a nakrájené nebo nakrouhané na dlouhé tenké nudličky julienne
    • 3 řapíky celeru, zbavené konce s lístky a nakrájené na tenké plátky
    • 2 jarní cibulky, nakrájené na tenká kolečka
    • 1 bílá cibule, nakrájená na tenká kolečka
    • strouhaný parmazán k podávání

Příprava jídla

1 Ve velké míse prošlehejte majonézu, hořčičný prášek nebo dijonskou hořčici, třtinový cukr, jablečný ocet a citronovou šťávu. Osolte mořskou solí a opepřete.

2 Přidejte nakrájené zelí, nudličky mrkve, plátky řapíkatého celeru, jarní cibulky i kolečka bílé cibule. Promíchejte.

3 Přeneste do servírovací nádoby a posypte najemno nastrouhaným parmazánem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát z pekingského zelí

Salát z ředkve, hrášku & hrušek

Salát s okurkou a tahini zálivkou

Originální saláty 20x jinak

40 skvělých salátů

Přidat komentář