Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s okurkou a tahini zálivkou

Salát s okurkou a tahini zálivkou

4.6/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 960 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 38 g
Tuky 70 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát s orientálním šmrcem. Neobvyklé koření posune i běžné ingredience jako je bílé zelí a okurka na úplně jinou úroveň!

Suroviny

olivový olej panenský 2 PL
česnek 1 stroužek
drcený
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
nakrouhané na tenké nudličky
řapíkatý celer 2 ks
zbavené konců s lístky a nakrájené na tenké plátky
polní, oloupaná a nakrájená na kolečka
salátová, nakrájená na kolečka
petrželka 1 svazek
nakrájená nadrobno
koření sumah 1 ČL
neboli sumah

Postup

1

V misce smíchejte na zálivku pastu tahini, citronovou šťávu, olej a česnek s 1 lžící vody. Osolte a opepřete.

2

Těsně před podáváním v míse promíchejte nakrouhané bílé zelí, plátky řapíkatého celeru, obě okurky, nakrájenou petrželku a připravenou zálivku.

3

Přeneste do servírovací nádoby a posypte kořením sumah.

NĚCO NAVÍC
Sumah používá arabská a zakavkazská kuchyně. Má červenou barvu a typicky nakyslou chuť. Koupíte ho v obchodech s arabskými potravinami nebo přes internet, například na www. koreni.cz

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...