Salát s orientálním šmrcem. Neobvyklé koření posune i běžné ingredience jako je bílé zelí a okurka na úplně jinou úroveň!
Suroviny
tahini
70
g
citronová šťáva
80
ml
olivový olej panenský
2
PL
česnek
1
stroužek
drcený
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
zelí bílé
500
g
nakrouhané na tenké nudličky
řapíkatý celer
2
ks
zbavené konců s lístky a nakrájené na tenké plátky
okurka
1
ks
polní, oloupaná a nakrájená na kolečka
okurka
1
ks
salátová, nakrájená na kolečka
petrželka
1
svazek
nakrájená nadrobno
koření sumah
1
ČL
neboli sumah
Postup
1
V misce smíchejte na zálivku pastu tahini, citronovou šťávu, olej a česnek s 1 lžící vody. Osolte a opepřete.
2
Těsně před podáváním v míse promíchejte nakrouhané bílé zelí, plátky řapíkatého celeru, obě okurky, nakrájenou petrželku a připravenou zálivku.
3
Přeneste do servírovací nádoby a posypte kořením sumah.
NĚCO NAVÍC
Sumah používá arabská a zakavkazská kuchyně. Má červenou barvu a typicky nakyslou chuť. Koupíte ho v obchodech s arabskými potravinami nebo přes internet, například na www. koreni.cz.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jak si připravit okurkový salát ve dvanácti obměnách? Přeneste se do dálek s chutí okurek na jazyku(12 receptů )
- Originální saláty 20x jinak(21 receptů )
- Lehké saláty: 45 nejlepších ověřených receptů(45 receptů )
- Osvěžující, čerstvá a šťavnatá salátová okurka v tradičních i nevšedních receptech(33 receptů )