Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s fíky, gorgonzolou a prosciuttem
Salát s fíky, gorgonzolou a prosciuttem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Salát s fíky, gorgonzolou a prosciuttem

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3057 kcal
Bílkoviny 271 g
Sacharidy 95 g
Tuky 192 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rafinovaný salát umně kombinuje sladké fíky, výraznou gorgonzolu a slané prosciutto. Náš tip? Chuť fíků se ideálně rozvine v pokojové teplotě. Vyndejte je proto z lednice nejméně půl hodiny před plánovanou konzumací.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 3 PL
balzamikový ocet 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
fíky 4 ks
překrojené napůl
nakrájená na sousta
potočnice 1 hrsti
bez tuhých konců, lze nahradit rukolou
prosciutto 6 plátků

Postup

1

Na zálivku prošlehejte společně olivový olej a balzamikový ocet. Osolte a podle chuti opepřete. Na dva talíře rozložte rozkrojené fíky, gorgonzolu, zelené lupení a plátky prosciutta. Pokapejte zálivkou a podávejte s křupavou bagetou.

NĚCO NAVÍC
Nejlépe salát chutná s krémovou a jemnou sladší gorgonzolou, na obale hledejte označení ‚dolce’.

Zdroj: Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/9

Apetit magazín