Rafinovaný salát umně kombinuje sladké fíky, výraznou gorgonzolu a slané prosciutto. Náš tip? Chuť fíků se ideálně rozvine v pokojové teplotě. Vyndejte je proto z lednice nejméně půl hodiny před plánovanou konzumací.
Suroviny
olivový olej
3
PL
balzamikový ocet
1
PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
fíky
4
ks
překrojené napůl
gorgonzola
100
g
nakrájená na sousta
potočnice
1
hrsti
bez tuhých konců, lze nahradit rukolou
prosciutto
6
plátků
Postup
1
Na zálivku prošlehejte společně olivový olej a balzamikový ocet. Osolte a podle chuti opepřete. Na dva talíře rozložte rozkrojené fíky, gorgonzolu, zelené lupení a plátky prosciutta. Pokapejte zálivkou a podávejte s křupavou bagetou.
NĚCO NAVÍC
Nejlépe salát chutná s krémovou a jemnou sladší gorgonzolou, na obale hledejte označení ‚dolce’.
Zdroj: Olive Magazine/Immediate Media